Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Na foldzie-s trolle ale co jest na Senji i Vege ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14796)

Kavras 20-10-2004 18:23

Na foldzie-s trolle ale co jest na Senji i Vege ?

witam wszystkich
chcialbym sie dowiedziec od graczy (ale ktorzy wiedzą a nie noobów;znam def. nooba :P obecnie mam sorka 11level 8 mlvl i chodze na folde
ale jestem bardzo ciekawy co jest na Senji i Vege. wole nie isc tam bo moga mnie zalatwic jacys high levelowcy albo silniejsze potworki
dlatego prosze o posta ktory mi wyjasni
See You In Tibia!

SandMan 20-10-2004 18:36

Senja i Vega to inne lodowe wyspy. Vega to tylko stada misiow polarnych i jaskinia z takimi wilczkami ;)
Senja to wlasciwe miasto, domki, grota z frost trollami i zamek z questem i wszelkiej masci minosami :P

Down:
OWNED ]:> xD

Nosfe Draconis 20-10-2004 18:40

A wiec tak. Folde pewnie juz cala zchodziles ( a jak nie to Ci powiem ze nizej jest mino archer i jeszcze nizej fire elemental, nie liczac slime, kilku orcow roznego rodz, rotow, frost trolli i mino zwyklych ), wiec czas na reszte.
:) VEGA: :)
Vega to wyspa mniejsza od foldy na ktorej nic praktycznie nie ma ( niektorzy mowia ze jest tam domek sw. mikolaja ale ja nie pamietam aby cos takiego tam bylo), tylko jest male zejscie do podziemi gdzie znajduje sie kilka ( 5 - 6 ) winter wolf 'ow.
:) SENJA: :)
Male miasteczko w ktorym nie ma depo, potrzebnych sklepow z wymiana kasy, sklepami magicznymi, pancerzami, bronia ( jest tylko sklep z meblami, kwiatami i takimi tam bzdetkami ). Po prostu zwykle miasteczko dla posiadaczy domkow aby mogli slicznie exponowac swoje itemki. Jest tez tam taki duzy zamek na ktorym mozna zrobic questa, ale o tym nie teraz.

Nie ma praktycznie zadnego zagrozenia na obu wyspach nie liczac tych wilkow i energy, poison i fire fieldow w zamku na Senji, tak wiec smialo mozesz walic na obie z nich :)

P.S. lecz jezeli trafisz na jakies zagrozenie gdzies gleboko w podziemiach gdzie ja nie bylem ( ale chyba nie ma takiego miejsce ) to nie gwarantuje przezucia i nie biore za siebie odpowiedzialnosci za twoj death :):):)

Nosfe Draconis 20-10-2004 18:43

Teraz ja prosze abys ty tez wszedl na moj temat i wyrazil swoja opinie

Jakbys nie mogl znalezc to : Tibia.pl->Forum->Grafiki->"Teraz moje smieszne rysunki :)". Prosze o komentarze bo nikt tam dawno nie zagladal....:)

Kavras 20-10-2004 19:15

Wielkie dzieki

dzieki wam za te posty
bardzo mi pomoga w expowaniu
i wogole
jeszcze raz dzieki
PS: i zajrze na twoja stronke z checia

Shater 21-10-2004 20:44

niżej na foldzie są jescze slimy fire elementale i inne pierony

Rupevef of Hiberna 23-10-2004 13:31

Na Vedze jest troszke misków i wilków ( oczywiscie frost and winter)
A na seyji jest quest.
QWiecej nie pamietam bo od dawna tam nie plywam bo jest tam mnustwo pk.
A ja mam nowa postac.:)

Chmielok 24-10-2004 09:04

Nie wiem jak zagadac do NPC zeby poplynal i dajcie mape tibii gdzie on jest bo na mapie wiedze 2 porty :baby:

Rupevef of Hiberna 26-10-2004 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chmielok
Nie wiem jak zagadac do NPC zeby poplynal i dajcie mape tibii gdzie on jest bo na mapie wiedze 2 porty :baby:

Jeśli ci chodzi o porty kolo carlin to ten wyżej.
A i to nie jest port tylko tratwa....
Wieć miłych poszukiwań. :]

Chmielok 29-10-2004 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupevef of Hiberna
Jeśli ci chodzi o porty kolo carlin to ten wyżej.
A i to nie jest port tylko tratwa....
Wieć miłych poszukiwań. :]

Dzieki (Limit Slow ;) )

Gohan Demon 17-12-2004 17:51

jescze ja mam pytanko małe:
czy z tej tratwy można popłynoc gdzieś jeszcze oprucz VEgi foldy i senji? :confused: ,jak tak to co na nih sie znajduje B)

Bambuko 17-12-2004 18:03

Z tratwy nie można popłynąć nigdzie więcej, tylko Ice Islands.

Na Vedze JEST Santa House, obok są 'maszynki do robienia śnieżek', ale nie ma do nich dojścia [rok temu po update przez chwilę było dojście, chociaż trudne - na każdym świecie ludzie przychodzili robić sobie śnieżki, pokazywali potem je w swoich domkach, na każdym metrze 100:P CIPowie musieli edytować mapę, teraz stoi tam głaz].

Pasterz 17-12-2004 19:25

Vega : Domek sw. Mikolaja jednak jego samego tam nie ma :/ , troszke winter wolf i polar bear Nic groznego tam nie ma. Bilet kosztuje 20 gp z platformy nad carlin.

Senja: Domki mieszkalne, GH, oraz zamek ( quest ), znajduje sie tam tez zejscie z frost trolami. Bilet kosztuje 20 gp z platformy nad carlin.

Na tym lv nie przejdziesz przez fieldy za którymi znajduja sie kazdego rodzaju mino. Jedyne niebezpieczne miejsce to wlasnie podziemia zamku na Senju

Pozdrawiam all

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:24.