Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Lagi X( (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=147995)

Belikeeric 18-09-2007 19:35

Lagi X(

Mam niesamowicie wielki problem. Jestem zapalonym tibijczykiem, więc wynika z tego, że dużo czasu spędzam przy grze. Jednak często dokuczają mi lagi. Wielu ludzi też pewnie ma ten problem. Dlatego chciałbym wiedzieć czy jest jakiś sposob na zredukowanie tego draństwa?? Czy to, że gram na Guardii może mieć na to wpływ?? A może jest to uzależnone od szybkości złącza internetowego (sam posiadam iPlus 230,4 kb/s)?? Błagam o szybką odpowiedź;)

maticusso 18-09-2007 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Belikeeric (Post 1657436)
Mam niesamowicie wielki problem. Jestem zapalonym tibijczykiem, więc wynika z tego, że dużo czasu spędzam przy grze. Jednak często dokuczają mi lagi. Wielu ludzi też pewnie ma ten problem. Dlatego chciałbym wiedzieć czy jest jakiś sposob na zredukowanie tego draństwa?? Czy to, że gram na Guardii może mieć na to wpływ?? A może jest to uzależnone od szybkości złącza internetowego (sam posiadam iPlus 230,4 kb/s)?? Błagam o szybką odpowiedź;)

To może zależeć od : Wirusów , robaków , trojanów coś tego typu...
Lub jednej z opcji w tibi , uruchamiasz tibie wchodzisz w graphics > advanced i na samej górze zaznacz okienko (directx) lub cos w tym stylu chwile połaz w tibi i spróboj nastepne , wtedy moze ci przyspieszyc tibie , te sterowniki dopasują się do kompa ;)

Parys 18-09-2007 20:06

Hmm, ja stawiałbym na Twój internet. Dużo osób skarży się na iPlus'a. Nie jest to bardzo stabilne. Radziłbym zmienić providera.

Ghand 18-09-2007 20:15

Cytuj:

Jestem zapalonym tibijczykiem, więc wynika z tego, że dużo czasu spędzam przy grze.
Wniosek?
Zrób sobie przerwę i poczytaj jakąś książkę.

I problem rozwiązany.

/Ghand

OjciecChrzestny 18-09-2007 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghand (Post 1657512)
Wniosek?
Zrób sobie przerwę i poczytaj jakąś książkę.

I problem rozwiązany.

/Ghand

ojej jakiś ty jesteś mądry Uuuu. tylko dlaczego sam siedzisz caly dzien na tym forum i wypisujesz te wszystkie swoje mądrości zamiast czytac ksiazki

KrEmAs KAc 18-09-2007 21:07

Możliwe ,że przekroczyłeś limit pobrań (nie wiem jaki jest w iPlus)
Możesz mieć walnięty dysk i nie może odczytać danego fragmentu i zaczyna mulić.
Przeskanuj kompa ad-Avare od Lavasoftu (darmowy program do komponentów szpiegujących) Oczywiście dodatkowo Antywirus (w jakimś czasopiśmie był ostatnio mks czy jakiś inny)
Zrób defragmentacje.
Usuń niepotrzebne pliki.
Były tematy na forum jak przyspieszyć Tibie.
B)

Mutilator 18-09-2007 23:14

Tematy jak przyspieszyć Tibie, a nie zmniejszyć pingi. Poza tym te wszystkie sposoby nic nie dają.

U mnie jest ciekawie. Internet dsl 1024kb/s (telekompromitacja - kradniemy coraz więcej) i lagi takie, że już 2 tygodnie grać nie moge. Co expie, to albo kicki 3 razy dziennie, albo nagle takie lagi, że się uha nie da wziąść. A ostatnio w ogóle chodzić się nie da...

Administrator sieci nie wie co zrobić, żeby poprawić pingi -.-
I bądź tu mądry.

Belikeeric 19-09-2007 22:05

Lagi X(

Wielkie dzięki za porady:) A co do pana Ghanda. Spędzam wystarczająco czasu przy książkach, więc mogę pozwolić sobie na grę z wielkim zaangażowaniem;)

A tak na marginesie twój nick kojarzy mi się z pewnym mądrym człowiekiem, hindusem Gandhim walczącym o wolność mieszkańców Indii. Kojarzysz go?? Wątpie:p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:10.