Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   coś w stylu Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=148152)

ddamiann_95 20-09-2007 15:06

coś w stylu Tibii

Witam. Jak pewnie większości, po niedługim czasie (2 miesiace, cale wakacje) znudzila mi sie tibia. :(:(Wiec szukam gry podobnej do tibii. Tam gdzies widzialem cos takiego jak Zezenia - ale ciagle nie chodzi, czekam juz tydzien.
Znacie jakas gre podobna do tibii o grafice 2D?:confused::confused:

Bluray 20-09-2007 16:01

Jak byś poszukał to byś znalazł. Ja osobiście poczekał bym na DS:E

Andrealfus 20-09-2007 16:52

Zezenia upadla wiec sie nie doczekasz jej

_WrD_ 20-09-2007 20:23

Ale czemu 2D? Kompa masz za słabego..?
I wolisz darmówki czy płatne?
Jeśli darmówki, to zagraj w Knight Online, Mu Online, Silkroad Online...
Ja preferuję gry płatne, np. Guild Wars, World of Warcraft. Są o wiele bardziej rozbudowane i ciekawsze... Zawsze uważałem że darmówki = gówna ^^

Don Toro 20-09-2007 23:38

Polecam Lineage 2. Sam w to gram i uważam, że jest fajniejszy od tibi. Co prawda global jest płatny, ale jest sporo serverów prywatnych (coś jak ots dla tibi). By nie spamować o szczegółach zapraszam na strony fanowskie:
www.lineage2.pl
www.lineage2.com.pl

Szczerze polecam :D

Yoh Asakura 20-09-2007 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don Toro (Post 1660533)
Polecam Lineage 2. Sam w to gram i uważam, że jest fajniejszy od tibi. Co prawda global jest płatny, ale jest sporo serverów prywatnych (coś jak ots dla tibi). By nie spamować o szczegółach zapraszam na strony fanowskie:
www.lineage2.pl
www.lineage2.com.pl

Szczerze polecam :D

Zapomniałeś dodać, że serwery prywatne są nielegalne. Przynajmniej z tego co wiem.

Van'Dante 20-09-2007 23:51

Lineage 2 i Silkroad, to dwa MMOrpg watre uwagi. Co prawda nie są to 2D, ale chyba nie ma co narzekać...

Jakbyś z nudów umierał to GunZ.

KamilRULEZ 20-09-2007 23:58

Silk road rlz o taaa grałem raz ale mi accounta hackneli (tak naprawde to oddałem accounta kumplowi :D)

PS. dawno mnie nie bylo na forum :D

Tompior 21-09-2007 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 1660143)
Ale czemu 2D? Kompa masz za słabego..?
I wolisz darmówki czy płatne?
Jeśli darmówki, to zagraj w Knight Online, Mu Online, Silkroad Online...
Ja preferuję gry płatne, np. Guild Wars, World of Warcraft. Są o wiele bardziej rozbudowane i ciekawsze... Zawsze uważałem że darmówki = gówna ^^

Nie wiem co ludzie widza w WoWie. Pogralem troche na serverze prywatnym i gra wygladala na dosyc nudna. O wiele bardziej lubie lineage 2 :)

Lord Dreathan 21-09-2007 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 1660564)
Pogralem troche na serverze prywatnym

O wszystko jasne.

dartra111 21-09-2007 07:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 1660564)
Pogralem troche na serverze prywatnym

Są chyba przy założeniu konta 10 czy ileś dni darmowych w wowa... weź se sprawdź jak tam jest na globalu, szczęka ci odpadnie.

Diablczek 21-09-2007 08:16

Pograj sobie trochę w Metin 2.Fajna gierka.

Raxev 21-09-2007 08:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diablczek (Post 1660667)
Pograj sobie trochę w Metin 2.Fajna gierka.

Raczej znudzi mu sie jeszcze szybciej niż Tibia.

@Down:
W3 dobra rzecz;d sam czasem na battle necie pogram.

Doomhammer 21-09-2007 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raxev (Post 1660679)
Raczej znudzi mu sie jeszcze szybciej niż Tibia.

Jesli bedzie grac sam : znudzi mu sie szybko

Jesli bedzie grac z paroma kumplami : wciagnie i niepusci tak szybko... - sam teraz gram z kumplami i mnie wciagnelo.

Chociaz ze gdy bede miec nowego kompa (niewiem za ile... ale poczekac musze) i troche kasy uzbieram.. to kupie sobie WoWa ;p i pewnie mnie wciagnie chocby dlatego ze Kocham W3 ;)(a jak kazdy (prawie) wie WoW ma swiat warcrafta 3 ;p)

Gore.spell 21-09-2007 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 1660622)
O wszystko jasne.

A grałeś Ty kiedy w gry wow-podobne? Jeśli nie, to się nie mądrz. Po co ma płacić 60 zł żeby się zorientować czy gra mu się spodoba?! A jeśli nie, to co.. 60 zł w dupę? Dla niektórych tyle kasy się liczy.. A pozatym, co z tego że grał na privie. W grachtypu WoW, Lineage 2, Ragnarock czy takie tam, priv niczym nie różni się od zwykłych serwerów (poza dropem, walutą, quest items itp). Ja bardzo polecam grę Lineage 2, ale nie graj na pokładzie mniejszym niż 512 mb ramu, bo to tragedia... Polecam serwer
www.l2-existence.com

Bluray 21-09-2007 23:38

No sory ale jest jeszcze trial.

Diablczek 22-09-2007 11:25

[quote=Raxev;1660679]Raczej znudzi mu sie jeszcze szybciej niż Tibia.

No co ty.Wziąść sobie jakichś kumpli i się nie znudzi przynajmniej nie za szybko bo mi już się troche znudziło ale mówie wam że to fajna gra i warto zagrać.

OjciecChrzestny 22-09-2007 13:06

takie tematy nie mają sensu bo jest ich pełno no ale odpisze aby przerwać ten wir zbędnych słów.

www.mmoprg.pl <-pl-- opisy poniektórych darmowych jak i platnych gier
www.mmorpg.com<-en--lista wszystkich darmowych, platnych gier z opisami i ss'y

polecam do tego http://www.playredstone.com/ to cos czego poszukujesz. ale nie zakladaj tematu zwiazana z ta gra bo taki juz isntnieje

Forc 22-09-2007 13:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gore.spell (Post 1661706)
A grałeś Ty kiedy w gry wow-podobne? Jeśli nie, to się nie mądrz. Po co ma płacić 60 zł żeby się zorientować czy gra mu się spodoba?! A jeśli nie, to co.. 60 zł w dupę? Dla niektórych tyle kasy się liczy.. A pozatym, co z tego że grał na privie. W grachtypu WoW, Lineage 2, Ragnarock czy takie tam, priv niczym nie różni się od zwykłych serwerów (poza dropem, walutą, quest items itp). Ja bardzo polecam grę Lineage 2, ale nie graj na pokładzie mniejszym niż 512 mb ramu, bo to tragedia... Polecam serwer
www.l2-existence.com

Zapomniałeś dodać, że korzystając z prywatnego serwera jest się zwykłym złodziejem.

aripck 24-09-2007 07:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 1659648)
Jak byś poszukał to byś znalazł. Ja osobiście poczekał bym na DS:E

eh na ds:e nie ma co czekać wg mnie nic z tego nie będzie ;/

@topic ja polecam gre counqter 2 czy jakoś tak.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:20.