![]() |
Rodzaje wizualne trafień
Jak trafimy kogoś bronią to może albo polać sie krew, albo być taki "dymek", albo takie żółte "kreseczki" :D
Co do krwi to wiadomo że ona się leje gdy zadamy obrażenia, ale "dymek" i "te żółte kreseczki" to trudniejsza sprawa. :D Mi się wydaje że "dymek" pojawia się kdy trafimy w zbroję kolesia, ale nie zadamy obrażeń, a "kreseczki", gdy cios został zablokowany tarczą. Czy mam rację? |
Odwrotnie.
Dymek=tarcza Blysk=armor Blood=nie wiem :)) |
OK... Ale czy jesteś tego ABSOLUTNIE pewien?
|
Tak.
Zrob test: Zdejmij tarcze i daj sie bic przez kogos. Zaloz dobra tarcze i na full def daj sie bic znowu. |
Jeżeli pojawi się dymek to oznacza że ten ktoś obronił się tarczą i w niego nie trafiłeś
Kreseczki oznaczają że trafiłeś w Armora Krew oznacza hmmm może to tak zinterpretuje że cios był tak silny że przebił sie przez armora i cię zranił. I jestem tego ABSOLUTNIE pewien |
coś mi sie wydaje ze takie tematy byly...
i jak sie sprawdzaja nowi moderzatorzy?? :P<zartuje> |
re: Up
Narazie pozwalamy sie wam poczuc bezpiecznie, a jak juz sie zadomowimy to zaczna znikac tematy masowo :D re: Top Zapomniales dodac: Niebieskie obrazenia od energi Zielone od trucizny Pomaranczowe od ognia I chyba ciemno czerwone od czarow typu SD, Explosion |
Cytuj:
błysk zablokowanie krew auć |
Dymek to blok tarczą, a kreski to że cios się odbił od zbroi. wiem bo sprawdzałem!Co do kasowania tematów to proszę Gremlin żeby był dozwolony choć 1 taki temat, bo ciągle sdię pojawiają nowi i nie chce im się grzebać w starych tematach...
|
Cytuj:
1. Wyjatkowo slaby poradnik 2. Temat z pytaniem w ktorym na 8 postow bylo 7 z wyzwiskami (nie chcialo mi sie kasowac tych postow osobno). A tak pozatym to wiekszosc tematow zamykam zeby pokazac o co chodzilo (jak temat zniknie to ktos go zaraz spowrotem zalozy). |
Cytuj:
|
Cytuj:
Trafiaja (energia to HMM, ogien to GFB, itp.) Dopiero teraz napisalem ze chodzi o uderzenia bronia. |
Chmurka - dochodzi skill ataku (u palka na pewno)
Rozbryzg zolty - nic :P rozbryzg krwi - (1-4 hp ) dochodzi def I TO WSZYSTKO! :D |
re: up:
człowieku, jak się nie znasz to się nie odzywaj. Nie będę się znów rospisywał na temat kiedy wzrasta atak a kiedy shield. Poszukać proszę: "Cała prawda o treningu" |
Cytuj:
To sie nazywa newbe :P:P:P |
Re: up,up.
To twój pierwszy post a już wyjeżdżarz ze zmyślonymi stwierdzeniami. Domyślam się że założyłeś konto na tibia.pl dla zabawy, ale niektórzy newbie korzystają z takich rad. |
-chmurka nie trafienie
-kreseczki zablokowanie ( czyli uzycie skili shielda lub zablokowanie ciosu u paladyna to przyjecie na torso :P ) - krew trafienie/przebicie itemów |
Brawa dla pana Kael i innych co tak samo myślą, jestem pewien że jest tak jak on mówi, i myślę ze nie warto aby ludzie jush pisali na ten temat bo jush wystarczająco dużo zostało powiedziane..
jeszcze jest takie coś jak zaatakuje sie skeleton, drain life czy jakoś tak..dziwnie to wygląda nie umiem opisać.. |
kael- chmurki to jest blok na tarcze.......
Bo jakoś mi tak to wychodzi.... a kreski to jest nie trafienie/zbroja, itd... |
Dymek: Przyjęcie uderzenia na tarcze
Żółte kreski : Przyjęcie uderzenia na zbroje Krew: Strata HP :P :O |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:13. |