Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Druid: Opłaca sie robić Explosion na sprzedasz? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14854)

Ciocia Eustacha 21-10-2004 14:48

Druid: Opłaca sie robić Explosion na sprzedasz?

Mam pytanko:
CZy jeżeli jestem głównie rune makerem
to opłaca sieą robić UH czy Explosion?

Dwimenor 21-10-2004 15:02

Jeśliś driud to rób tylko Uhy. Na nich najszybciej zarabia się kase.

SandMan 21-10-2004 16:16

Cytuj:

Jeśliś driud to rób tylko Uhy
A hmmy i xpl do expa, a nie TYLKO UHy :P. Wszelakie fieldy tez sie przydaja
Wiem czepiam sie... ;)

Dwimenor 21-10-2004 16:22

Cytuj:

Mam pytanko:
CZy jeżeli jestem głównie rune makerem
to opłaca sieą robić UH czy Explosion?
Runmaker to raz
czy opłaca się to 2
NA Uhach najszybciej się zarabia.
Mogłeś zacytować całą moją wypowiedź

Shinjix 21-10-2004 16:46

chodzi o to, że lepiej (jak chodzi o runy do expienia) rpbic UHy, sprzedawać, i kupywac hmm'y i explo tak jest taniej i ekonomiczniej

Gremlin 22-10-2004 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
chodzi o to, że lepiej (jak chodzi o runy do expienia) rpbic UHy, sprzedawać, i kupywac hmm'y i explo tak jest taniej i ekonomiczniej

Gozej jak wszyscy pozostali robiacy runy wpadna na ten sam pomysl, wtedy nic tylko stoimy pod depo/klepiemy rotwormy bo nikt HMM nie sprzedaje.

Jesli nie gracie runemakerem to najlepiej robic takie runy ktore wam potrzeba i tyle (UH sorcowi sa dosyc malo potrzebne).

Avalanche 22-10-2004 21:32

Mam taki pytanie: ile dokładnie kosztuje bp explozji, bo chciałem go opylic moim sorkiem. Gram na Azurze.

Dwimenor 23-10-2004 14:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avalanche
Mam taki pytanie: ile dokładnie kosztuje bp explozji, bo chciałem go opylic moim sorkiem. Gram na Azurze.

Od tego jest topic w dziale Handel.

......a niech ci będzie 2.5k. Tylko pamiętaj o mojeje radzie.

Madi 25-10-2004 22:10

Explo napewno nie opłąca się robić jeśli chcesz je sprzedawać. Tu lepsze będą uhy. Natomiast z tego co zaobserwowałem niewiele osób robi explo na sprzedaż i z dostaniem zwykle jest spory problem. Więc jeśli ci są potrzebne to możesz porobić.

kuboal 29-10-2004 23:03

Nie przesadzajcie... Raczej popyt na UHy nigdy nie przekroczyl podazy.
Primo. Uhy robi sie dosc dlugo i trzeba sie nameczyc, wiec biorac pod wzglad sam czas cena nie moze spasc znacznie bo nikomu sie nie bedzie chcialo robic.
Secundo. Ogolne zuzycie jest na serwerach jest ogromne. Na przyklad hlvl zuzywa dziennie z 2 bp. przeciez to az 6 godzin roboty dla druta. A na serwerze mamy az 850 ludzi naraz.
Tertio. Stosunek druidow do pozostalych profesji jest niewielki, a tylko one produkuja UH. A najwieksi konsumenci Uhow czyli Knajci sa prawie 2,5 raza liczniejsi.

tomexx 29-10-2004 23:21

dlatego wiekszosc knightow zaklada 2 postac i robi druidka trenuje do 11 lvlu i 11 mlvlu i moge robic uhy dla siebie za free :] no chyba ze jakies high lvl ogromne to im sie nie chce pomeczyc :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:03.