![]() |
Jak oczyscic pluca?
Witam!
Mam nastepujacy problem: Mam 15 lat i pale papierosy od jakiegos miesiaca< X( Dowiedzialem sie ze w najblizszym czasie w szkole beda przeprowadzone badania wlasnie poto by sie dowiedziec kto pali. Koledzy mi mowili ze bedzie to badanie przez dmuchanie powietrza do jakiegos uzadzenia(cos w stylu alkomatu). Teraz pytanie jest takie : co mam zrobic aby oczyscic moje pluca z toksyn zeby wyszlo ze papierosów nie pale , albo jak oszukac maszyne??B) |
oddychaj duzo.
te tematy sa coraz lepsze. |
Tak jak w poprzednim temacie.
Upierdol sobie płuca. >Przestań palić. |
Haha, było nie palić. : )
(wiem, wiem, nie wolno się śmiać...) @down Nie znasz się. Czysta ponad wszystko! |
0.5 literka dobrego wina przed badaniem zabije zapach.
|
Wystarczy ze nie bedziesz palil kilka dni przed tymi badaniami i nic nie wykryja.
Bylo by dobrze jak bys te kiulka dni wczesniej zrobil tak: NIe pal 5 dni przed badaniami i co dzienie idz biegac albo plywac na base... zapasu nowego tlenu wyczyszcza cie... |
eee tu nie chodzi o zapach :P ta maszyna to cos w stylu balonu ? bo im wiecej palisz tym mniejsza jest pojemnosc płuc :P w tym badaniu chodzi o to zeby nabrac jak najwiecej powietrza i jak najmocniej i jak najdluzej dmuchac w taka rurke ktora wychodzi jak by z beczki ( takiej malej) :P :P kreseczka idzie w gore i im dalej pojdzie tym wieksza masz pojemnosc pluc :) proste :D
(wychowawca od "przyrody" jeszcze w podstawowce robi swoje :D :evil: :P |
Cytuj:
To oczym ty napisales nazywa sie spirometria. I jak by to zeczywiscie bylo to problemu niema, ale jak przyniosa jakies badziewie na poziom nikotyny czy cos takiego no to niezadobze :( |
rzuc palanie proste :> jakbys widzial jak wygladaja pluca gdy masz35 - 40 lat to by zwatpil xD
|
Jesteś tchórzem po prostu.
|
Najłatwiej powiedzieć że jesteś biernym palaczem, np. twój tata pali i sprawa załatwiona. :D
|
-.-
mhm pal sobie dalej ; ]
@topic. jeden prosty sposob! pokaz ze palisz dostaniesz wpierd** i po moze wtdy sie nauczysz zeby nie palic : ] |
Idzie rak, nieborak, masz na płucach czarny znak!
Przestań palić na tydzień przed testem. Albo wkręcaj, że twoja matka/ojciec/ciotka/wujek/pies pali i przez to "palisz biernie". |
Wsadź sobie wycior do czyszczenia armat przez gardło aż do płuc.
Omg, po cholerę było palić? Bo to fajne? Funky, jazzy, kaczi, foksi trendi? Laski na to lecą? Rotfl. |
trzeba było sobie problemu nie robić. Ja nieiwem co wy w tym widzicie. Palenie jedynie zabiera. Tracisz zdrowie i kasę. a jeśli robisz to dla szpanu to mi ciebie żal. Jesli taki z ciebie szpaner to sie przyznaj. Proste.
A spirometria to jest badanie na astmę, którego tak w ogóle ja wykonać nie umiem. Astma po prostu ;). |
Coraz więcej młodych ludzi zaczyna palić.U nas w szkole powstało nowe powitanie, czyli za miast "siema", to "masz szluge?" :p:p:p
PS Ja nie palę, i nie wiem jak Ci pomóc. sry za oftop |
Cytuj:
|
Nie da się, jednym słowem masz przesrane, umrzesz wcześniej, będziesz się zwijał w agonii. Wcześniej rzuci cię laska, bo będziesz śmierdział tytoniem, albo wogóle takowej nie znajdziesz bo jak każda moda i fajki przeminą.
Przejebane :< |
Cytuj:
@do tego co pali ;p lepiej nie pal, ja kiedyś zapaliłem raz, i następnym razem gdy mi proponowano to nie miałem na niego ochoty.Od papierosów ludzie w dużym stopniu się nie uzależniają, szczególnie młodzi ludzie ulegają tej modzie, aby się dowartościować lub "zabłyszczeć" w gronie przyjaciół. |
jestes twardki bohaterze powiedz rodzicom ze palisz ok ?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:33. |