Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jak oczyscic pluca? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=148658)

Kristief 24-09-2007 13:46

Jak oczyscic pluca?

Witam!
Mam nastepujacy problem:
Mam 15 lat i pale papierosy od jakiegos miesiaca< X(
Dowiedzialem sie ze w najblizszym czasie w szkole beda przeprowadzone badania wlasnie poto by sie dowiedziec kto pali.
Koledzy mi mowili ze bedzie to badanie przez dmuchanie powietrza do jakiegos uzadzenia(cos w stylu alkomatu).
Teraz pytanie jest takie : co mam zrobic aby oczyscic moje pluca z toksyn zeby wyszlo ze papierosów nie pale , albo jak oszukac maszyne??B)

kamosblue 24-09-2007 13:49

oddychaj duzo.

te tematy sa coraz lepsze.

Dark Sven 24-09-2007 14:32

Tak jak w poprzednim temacie.

Upierdol sobie płuca.

>Przestań palić.

Shanhaevel 24-09-2007 14:33

Haha, było nie palić. : )

(wiem, wiem, nie wolno się śmiać...)

@down
Nie znasz się. Czysta ponad wszystko!

Vil 24-09-2007 14:44

0.5 literka dobrego wina przed badaniem zabije zapach.

Zieniu7 24-09-2007 14:50

Wystarczy ze nie bedziesz palil kilka dni przed tymi badaniami i nic nie wykryja.
Bylo by dobrze jak bys te kiulka dni wczesniej zrobil tak:
NIe pal 5 dni przed badaniami i co dzienie idz biegac albo plywac na base... zapasu nowego tlenu wyczyszcza cie...

Arka_Sath_Wielki 24-09-2007 14:56

eee tu nie chodzi o zapach :P ta maszyna to cos w stylu balonu ? bo im wiecej palisz tym mniejsza jest pojemnosc płuc :P w tym badaniu chodzi o to zeby nabrac jak najwiecej powietrza i jak najmocniej i jak najdluzej dmuchac w taka rurke ktora wychodzi jak by z beczki ( takiej malej) :P :P kreseczka idzie w gore i im dalej pojdzie tym wieksza masz pojemnosc pluc :) proste :D

(wychowawca od "przyrody" jeszcze w podstawowce robi swoje :D :evil: :P

Kristief 24-09-2007 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 1665859)
eee tu nie chodzi o zapach :P ta maszyna to cos w stylu balonu ? bo im wiecej palisz tym mniejsza jest pojemnosc płuc :P w tym badaniu chodzi o to zeby nabrac jak najwiecej powietrza i jak najmocniej i jak najdluzej dmuchac :P kreseczka idzie w gore i im dalej pojdzie tym wieksza masz pojemnosc pluc :) proste :D

(wychowawca od "przyrody" jeszcze w podstawowce robi swoje :D :evil: :P

No wlasnie nie wiem :(
To oczym ty napisales nazywa sie spirometria.
I jak by to zeczywiscie bylo to problemu niema, ale jak przyniosa jakies badziewie na poziom nikotyny czy cos takiego no to niezadobze :(

Colo_2006 24-09-2007 16:04

rzuc palanie proste :> jakbys widzial jak wygladaja pluca gdy masz35 - 40 lat to by zwatpil xD

Martka 24-09-2007 16:06

Jesteś tchórzem po prostu.

Kozunek 24-09-2007 16:06

Najłatwiej powiedzieć że jesteś biernym palaczem, np. twój tata pali i sprawa załatwiona. :D

Champus 24-09-2007 16:08

-.-

mhm pal sobie dalej ; ]
@topic.
jeden prosty sposob! pokaz ze palisz dostaniesz wpierd** i po moze wtdy sie nauczysz zeby nie palic : ]

Donas 24-09-2007 16:18

Idzie rak, nieborak, masz na płucach czarny znak!

Przestań palić na tydzień przed testem. Albo wkręcaj, że twoja matka/ojciec/ciotka/wujek/pies pali i przez to "palisz biernie".

Gogar 24-09-2007 16:43

Wsadź sobie wycior do czyszczenia armat przez gardło aż do płuc.

Omg, po cholerę było palić? Bo to fajne? Funky, jazzy, kaczi, foksi trendi? Laski na to lecą? Rotfl.

Kenixia 24-09-2007 16:44

trzeba było sobie problemu nie robić. Ja nieiwem co wy w tym widzicie. Palenie jedynie zabiera. Tracisz zdrowie i kasę. a jeśli robisz to dla szpanu to mi ciebie żal. Jesli taki z ciebie szpaner to sie przyznaj. Proste.
A spirometria to jest badanie na astmę, którego tak w ogóle ja wykonać nie umiem. Astma po prostu ;).

Serious Sam 24-09-2007 16:45

Coraz więcej młodych ludzi zaczyna palić.U nas w szkole powstało nowe powitanie, czyli za miast "siema", to "masz szluge?" :p:p:p

PS Ja nie palę, i nie wiem jak Ci pomóc.
sry za oftop

Gogar 24-09-2007 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 1666017)
Coraz więcej młodych ludzi zaczyna palić.U nas w szkole powstało nowe powitanie, czyli za miast "siema", to "masz szluge?" :p:p:p

PS Ja nie palę, i nie wiem jak Ci pomóc.
sry za oftop

Ja na Polskim siedzę koło dziewczyny, która pali na każdej przerwie. Nie jest to miłe, raz nawet trawę od niej było czuć ; d

Kulikos 24-09-2007 16:57

Nie da się, jednym słowem masz przesrane, umrzesz wcześniej, będziesz się zwijał w agonii. Wcześniej rzuci cię laska, bo będziesz śmierdział tytoniem, albo wogóle takowej nie znajdziesz bo jak każda moda i fajki przeminą.
Przejebane :<

Serious Sam 24-09-2007 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 1666021)
Ja na Polskim siedzę koło dziewczyny, która pali na każdej przerwie. Nie jest to miłe, raz nawet trawę od niej było czuć ; d

U nas na lekcji Religi koleś palił paiperosa, a co przerwe w kiblach trawa się pali :P
@do tego co pali ;p
lepiej nie pal, ja kiedyś zapaliłem raz, i następnym razem gdy mi proponowano to nie miałem na niego ochoty.Od papierosów ludzie w dużym stopniu się nie uzależniają, szczególnie młodzi ludzie ulegają tej modzie, aby się dowartościować lub "zabłyszczeć" w gronie przyjaciół.

..::QRAS::.. 24-09-2007 17:23

jestes twardki bohaterze powiedz rodzicom ze palisz ok ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:33.