![]() |
Zabanowany adres IP
Od pewnego czasu zuwazylem ze gdy loguje sie na dana postac czasami wyskakuje okienko ze mam zabanowany adres IP na 30min.
jeden uzytkownik mi odpowiedzial: (w popszednim zle umieszczonym temacie) ,,To chyba jakiś problem z serwerami, na Emperze, Julerze i Tenebrze na przykład sporo osób ma ten sam problem (z tego co zauważyłem po pobieżnym przejrzeniu Technical Support Board)." Zgadzam sie z tym tylko jak trzeba naprawic ten blad. czy jest to problem przejsciowy ze jakis Bug. Nie jest to spowodowane zlym wpisyaniem hasla itp. Prosze o pomoc |
tez mam ten problem :/ z tego co obilo mi sie o uszy to jest to za uzywanie Mc makro itp... lool. ale nie mam pewnosci ze to przez to. podro
|
to na 100% nie ma nic do rzeczy
po 1. nie uzuwam tego typo progromow po 2. wiele osob ma ten problem... |
Odpowiedz na twój problem jest bardzo prosta a dokładniej chodzi o to że pewnie masz internet lokalny ze wspólnym ip z innymi ludzmi np z osiedla lub ewentualnie z miasta ( dokładnie chodzi o to że zarówno ty jak i kilkadziesiąt innych osób jest klientami danego dostawcy internetu i macie wszyscy taki sam adres ip ) jest na to jedno bardzo proste rozwiązanie otóż wystarczy że zadzwonisz do dostawcy internetu i powiesz "Proszę o przydzielenie własnego adresu ip" to jest dla nich mały problem ale niestety to jest ich obowiązek bo według prawa jeśli poprosisz muszą ci przydzielić prywatne ip ;) sam tak miałem i to mnie ogromnie drażniło np gdy musiałem sie na szybko zalogować okazywało sie że nie zaloguje się bo jakieś pajace zablokowały ip ! wiem jak to jest denerwujące a jedyna rada to musisz zadzwonić do dostawcy internetu i poprosić o własny adres ip :) PoZdRO
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
właśnie to powiedziałem ;D |
Cytuj:
|
3x zle wpisanie passow = IP blocked zadzwon do administratora sieci z prosba o zew. ip, a problem zniknie, ale to czy uzyskasz owe zew ip zalezy tylko od admina, np. u mnie nic z tego i zmieniam net'a, z tego powodu oraz kickow ; ]
|
Dzieki za odpowiedzi.
Problem w tym ze mam swoje PRYWATNE ZEWNETRZNE IP co prawda jestem w sieci osiedlowej ale to nie ma nic do rzeczy. wiec prawdopodobnie jest to jakis BUG tylko dlaczego maja to niektorzy a inni nie???.... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:00. |