![]() |
Avenger |>|<|=|?| Sov + mms PO update
Dobra, pokopalem troche i znalazlem takie cos, jako ze mnie ciekawilo jak to jest po update.
Cytuj:
|
@up
Nie zgodze sie z toba Majac avangera w reku czesciej wchodza we mnie hity albo slabsze! A majac mms i mystic blade w reku to wchodzily we mnie rzadziej ale za to duzo mocniejsze. Pamietajmy ze sword fighting blokuje takze ciosy majac 2 reczna bron a ave ma 38 defa. Mimo to polecam avengera na dragi czy cus czyli na takie ktore trzeba szybko ujebac a nie zabieraja duzo hp z lapy. |
Cytuj:
|
Po za tym podczas normalnego expienia knighta z 75+ lvlem (bo takie mogą efektywnie używać tej broni) nie zbyt ważne jest, czy kiedy dwa potworki do Ciebie podejdą jeden już nie bije w shielda tylko od razu w armor. Dlaczego? bo takie postacie zwykle expią na potworach które albo wylatują po jednym (dragi, wrl itp), albo masówki, więc w takich wypadkach lepiej postawić na atak.
To takie moje zdanie ; p. |
ryba ma racje, co do expa, ale przy blokowaniu (np demków, bo coś słabszego to można huncić solo) lepszy jest sov+mms. Jeśli chodzi o doświadczenia autora tematu powiem tak: Mystic blade to nie to samo co sov ;]
Wyraziłem sie trochę nie jasno, więc na pewno ktoś znajdzie jakieś "ale", ale spokojnie wyjaśnię nieścisłości (jeśli ktoś takowe znajdzie, jeśli nie to będę dalej żyć w przekonaniu, że potrafię grac knightem). :) |
zacznijmy od posta przewodniego:
Cytuj:
druga sprawa: Cytuj:
Tego argumentu nie mozna calkowicie odrzucic, slepo wierzyc rowniez sie nie powinno. warto jeszcze odnotowac: Cytuj:
to tyle ode mnie. |
Cytuj:
Brat gra kina i patrzac na jego gre to moim zdaniem to wyglada tak po 8.0 Jesli idziesz blokowac demce lub inne stwory co mocno bija z mele to oplaca sie zdecydowanie mms+sov. W przypadku expienia na dragach, dll czy frostach lepszy jest ave - wiekszy dmg i brak widocznej roznicy w obrywanych hitach bo nie bija az tak silnie z lapy. W przypadku expienia na tombie czy innego tego typu expowiskach to lepiej sov+mms. Prawda jest ze bron 2h blokuje rownie efektywnie co tarcza, ale tu chodzi o zablokowane ciosy - chmurki, tarcza natomiast poza blokowaniem ciosu pochalnia tez czesc dmg jakie robia stwory im wiekszy skill w shieldingu i lepsza tarcza tym mniejsze bloodhity w ciebie wchodza. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:02. |