![]() |
Czy jestem noobem bo chodzę bez bohów?
Witam. Może niektórzy z Was, pamiętają jeszczę te stare czasy. Gdzie gracze nie byli postrzegani pod względem levela i eq. Gdzie ludzię nie kwalifikowali innych "20 lvl, no to noob". Teraz mnóstwo ludzi tak robi, ocenia ludzi pod względem lvla i eq czy skilli, a nie charakteru, i głownych cech człowieka... Chociaż większa większość z tych którzy tak oceniają, sami są noobami. Nie wymienie tutaj konkretnych nicków, bo zrobiła by się kompletna furora w topicu... Czy gdyby była taka możliwość (ale jej niema ;/) to chcielibyścię wrócić do tamtych czasów?
Ten temat ma w zamiarzę, zmobilizować wyżej wymienionego gatunku, aby zmienili swoję postępowanie... Może chodź 1 osoba zrozumie :P |
A jaki masz level?
@down : A co to znaczy ytanie? |
No Comment. Czy to było ytanie tematu?
Casami przydaje się czytać treść tematu... |
@up
bo jak masz 20 level to jestesss n00bek ! |
Kiedyś jak zaczynałem grać w tibię było rzeczywiście inaczej niż teraz. Zawsze znalazła się osoba która pomagała i odpowiadała na twoje pytania. Teraz najlepszym sposobem zobaczenia zmian jest zrobienie nowego chara. Gdy teraz na nowej postaci mam 12 lvl to ludzie już nie liczą się z człowiekiem. Odrazu ustawiają cię na spalonej pozycji. Nie pomagają, bo uważają, że jesteś noobem.
Na pewno wpływ na to ma zwiększenie liczny ludzi na serverach. Rzadko albo w ogóle nie ma społeczności bez problemów. Problemem społeczności tibijskiej jest brak wzajemnego szacunku. |
Może MDW jest noobem bo ma za duży LvL??
Stare czasy nigdy nie wrócą :( |
Niestety, ale najgorsze jest to, że niektórzy ustawiają na takiej "spalonej pozycji" bo jesteśmy polakami... Owszem, w naszym narodzie jest najwięcej noobów, thiefów, pg, i ludzi zamanjaczonych po uszy bez życia, ale przecież nie wszyscy są tacy... Poprostu ludzie nie umieją doceniać zalet inych personalii. Takie są fakty, no niestety :( Moim zdaniem kiedyś było inaczej, ponieważ poziom inteligencji był poprostu wyższy. Komputery nie były tak powszechne, nie było tyle gier i strzelanek które tak przerwacają w mózgach i ludzię dzięki temu nie schizowali. Ale niestety - moje pokolenia (10-14 lat) już weszło w tę fazę i większa większość taka właśnie jest :( Aż żal się przyznać :P A sam mam 13 lat jakby ktoś był ciekaw...
@UP Na następny raz pis bardziej "po polskiemu" :) Bo wiele ludzi (tak jak ja) czytając Twój post musi wziąść do łapy słownik ortograficzny :) |
Możesz mieć 1lvl, logować się pierwszy raz w tibii, a jednak być normalnym. Nobb to osoba, która uważa się za lepszego od innych kiedy tak nie jest, nie dąży do poprawy i "sluha siebie i sfoih koleguf" nie słucha rad doświadczonych graczy, szuka łatwego zysku okradając innych, a czasami nabierając się na oferty typu daj mi swoje passy a dam ci 3k oraz spamując po depo free itams pls.
Więc noobem może być każdy. Nie jesteś noobem jeżeli pomagasz innym, nie okradasz nikogo, nie wywyższasz się, zachowujesz honor i przymykasz się kiedy trzeba, nie szukasz łatwego zysku, to że czasami zrobisz jakiś wybryk dedniesz na jakimś potworku, poprosisz kolegę o pożyczkę, znajdziesz jakieś eq i wiesz do kogo ono należało nie oznacza że jesteś noobem. |
Nie wszyscy myślą, że 20lvl to noob. Co to znaczy w ogóle noob? Dlaczego ludzie postrzegają <20lvl jako noobów. Według mnie noobem jest osoba, która nie tyle co nie umie grać (czyt. początkujący) tylko osoba, która nagina zasady gry, czyli taka, która np. cheatuje. Ale to także zależy od mentalności człowieka. Jeden sobie ubzdura, że 20lvl to noobki (bo nie umieją grać [?]) i tak będzie (dla niego). Myślę, że trochę też zależy od kultury człowieka. Niestety tak było, jest i będzie i myślę, że ludzie i tak nie nauczą się szacunku dla innych. ; )
|
Nie jesteś. Ja też nie mam bohów a niby miec już by wypadało. Mam dupne skille i mnie to wali. Mnie wali to co mówia inni o mojej postaci. Jak ktoś mnie ocenia po skillach, lvlu itp to nie mam z nim nic do gadania.;)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic: uzyles zlego slowa, w wielu przypadkach ludzie raczej po prostu nie chca za bardzo gadac z NEWBIE, chocby wcale nie byl byl glupi itp, bo takie nianczenie i tlumacznie wszystkiego jest meczace :P |
Cytuj:
|
Cóż, nigdy wiele nie grałem, więc nie wiem jak dokładnie było kiedyś. Wiem jednak, że teraz społeczność najlepszą nie jest... Większość ludzi to <wstaw określenie>... A w każdym razie na takich głównie się zwraca uwagę...
Faktycznie, gdy ktoś ma niższy poziom jest uważany za gorszego... Przykładowo stoję sobie na 20 lvlu w banku, już wklepuję ile kasy chcę pobrać, a tu nagle wbija jakiś 50lvl i zaczyna odpychać mnie, niby nooba czy co tam... Świat non-pvp, więc nie ustąpię, byłem pierwszy... jedną ręką przepycham gościa z dala od lady , palcami drugiej sam do niej podchodzę, a łokciem kończę wpisywanie "withdraw 100"... Koniec końców dokonuję transakcji, grzecznie mówię "bye" i odchodzę... A 50lvl wykonuje interes poźniej, niżby to zrobił grzecznie czekając w kolejce... Tak to z tym szacunkiem dla graczy o poziomie >20... Albo "leeve noob, me exp hera!", bo przecież te 5 poziomów niżej oznacza, że ktoś jest noobem, i nie ma prawa wstępu na expowisko... Bo nie da się dzielić expem. :/ Oczywiście jest wielu bardzo fajnych graczy, polecam odwiedzanie Game Chata... Jednak, tak czy tak, są oni w zdecydowanej mniejszości. :/ Cytuj:
|
Cytuj:
A moja odpowiedź była odpowiedzią na pytanie z tematu.;) |
Cytuj:
Yours Paputto btw. Przepraszam za brak polskich krzakow ale siedze na schwabskiej klawiaturze. Over! |
Cytuj:
|
Szczerze... nie znam tej starej Tibii, gram dopiero od 6.8... Ale przyznam, że bardzo chciałbym nie być postrzegany jako noob przez niższy lvl...
W życiu nie traktowałem niskich lvli jak noobów, szanowałem ich tak samo jak h lvls. Różnica była tylko taka, że przy h lvls pilnowałem, żeby nie palnąć głupoty... Ocenianie wg. charakteru? Jestem za ;) |
I właśnie dlatego wole lineage od tibi. Nooby nie wiedza jak się w to gra i mam święty spokój
|
Moje osobiste zdanie nie wnosi nic innego.. Wolalbym grac w Tibie 7.1 niz grac w 8.0 nie respektowany przez h lvli. Jestem rookstayerem, i czesto rowniez noobem, bo zostalem na rooku. A zostalem tam zeby pomagac nowym, nie dlatego ze nie umiem wyjsc z rooka -.- Wiec korzystajac z okazji, jezeli chcesz napisac jakiemus rookstayerowi ze jest noobem bo zostaje na rooku, to zastanow sie czy warto bylo kupowac na allegro swojego chara i pasc na nim 5 razy w pierwsz dzien.
Z powazaniem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:00. |