![]() |
Sprzęt i liczba FPS
Witam, w tym temacie przedstawiajcie, jaki posiadacie sprzęt oraz ile FPS'ów udaje wam sie wyciągnąć... Temat może pomóc osobą które zastanawiają się nad wyborem sprzętu (czyli mi również)... Na początek ja : AMD Athlon XP 1500+, Radek 9200 SE, 256 DDR SDRAM, FPS - między 25-30, przy większym zamieszaniu (np. open battle) spada do 10~.
/Down : Dobrze wywnioskowałeś, chodzi mi o Tibię.... btw. Twój komp jest bardzo podobny do mojego, trochę wiecej ramu i 60 fps :o Chyba się zastanowię czy składać jakiegoś fajnego kompa.... czy dokupić ram i jakiegoś GF 6600. /2x down : Jednak chyba kupię ten lepszy sprzęt 8o |
Dziwny to temat. Różne gry mają różne fpsy tj. W jednej będziesz miał 10, a w innej na tym samym sprzęcie 100 :) Jednak z posta wnioskuje, ze chodzi Ci tylko o Tibię. Więc:
Sempron kręcony do 1,8 GHz, 640 RAM, Radeon 9250 - fps po 60. Best 110. |
Pentium 4 2,66, Radeon 9550, 512 ramu, fpsy gdy nikogo nie ma koło 60, na expie koło 30, a przy dużym zamieszaniu <dużo ogni itp.> nawet 5-10 :o
|
tia, tylko wiesz, FPS to nie jest najważniejszy wyznacznik sprzętu...
|
Sorry, double....
|
Cytuj:
I jak już napisałeś to nie mogłeś dodać swojego sprzętu i FPS :(? /Down : To w jakim dziale miałem zrobić temat ;|? |
@Up: Wieszok AFAIR nie gra w Tibię.
@Topic: Zły dział, głupi temat. @Down: To chyba twoje oko. Ja bez problemu rozróżniam do około 35 fps. |
fps w tibii to raczej kiepski benchmark...
Poza tym nie rozumiem skad ta pogon za fpsami, przeciez oko ludzkie widzi 24 fps. Wiec przy 30fps i przy 350 jest dokladnie to samo. Nie pamietam ile ja mialem ale zdajsie ~350. Ale daawno sprawdzalem i juz nie pamietam. c2d e6600, 88gts, 2gb ram, abit ip35, reszta nie wazna ;) |
Cytuj:
|
Rozdzielczość chyba powinniśmy też podawać, bo ja na 640x480 mam kilkaset fps, a na 1600x1200 w spokojnych chwilach mam powyżej 100, czasami spada do lekko ponad 70.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
1024 ramu
3 ghz intel ge force 8600 gt Mam powyzej 110 fpsów |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj: