![]() |
Mam problem z tibia!
Otoz mam maly problem:codziennie juz od 2 miechow dostaje kicka o tej samej godzinie,rowno co do sekundy wyliczone,wtedy internet normalnie mi dziala ale nie moge sie lognac do tibi bo wyskakuje mi ciagle(screen ponizej),i musze resetowac kompa i wtedy po resecie wszystko wraca do normalnosci i git.Lecz denerwuje mnie to bo ciagle o tej samej godzinie(18:06)dostaje tego kicka,przeszkadza to w expieniu czy jakims huntem i musze go przerwac.Wiec chcialem poprosic kogos o pomoc.!!!
Oto co mi wyskakuje codziennie rowno o tej godzinie: http://www.imagic.pl/public/pview/74878/zal.JPG |
@Up może zamaist pisac głupie posty pomugł byś?
Cytuj:
@Adziox Porpostu jestes w sieci i twój router jest ustawiony na ta o to godzinie a router musi sie co równe 24 godziny zresetować wiem bo też tak mam, mój router jest ustawiony na save serwera i z kickami niemam problemu :D @Yoh Asakura Kup se musk ;/ |
@up
mnie też xD @Adziox Ja mam tak jak LOLO. Po prostu router musi się zresetować co 24h (zmienia się wtedy IP u mnie - neostrada -). U mnie jest to godzina 11:08 |
@Lolo i Davido16 thx^
@Reszta **j wam w ***e ******y *****e |
Prawdziwa, ynteliygentna odpowiedź...
|
@up, 2x up
I co chcecie być fajni tymi "śmiesznymi" tekstami? Chcecie być tak jak elyta? bo coś wam tu nie wychodzi... |
Jak koledzy wyżej wspomnieli jest to spowodowane tym, że usługa neostrada tp nie może nieprzerwanie trwać dłużej niż 24h. Jeśli używasz standardowego modemu dostarczanego w zestawie instalacyjnym i "chodzi" on 24h na dobę restarty będziesz miał zawsze o tej samej porze. Możesz ją sprawdzić wpisująć w wierszu poleceń komendę "ipconfig /all". Czas podany w wierszu "Dzierżawa wygasa" oznacza moment, kiedy modem rozłączy się z centralą i połączy ponownie w celu uzyskania nowego adresu IP. Jeśli używasz innego modemu niż neozdradowy byćmoże w jego opcjach znajdziesz coś dotyczącego automatycznego resetu o ustalonej porze (np w nocy żeby nikomu nie przeszkadzało to kilkuminutowe rozłączenie usługi).
Najprostszym sposobem na rozwiązanie tego problemu jest : - jeśli modem MUSI chodzić 24h/dobę to należy wymusić (zresetować) jednorazowo urządzenie o jakiejś egzotycznej porze (np 4 w nocy). Wtedy dzień w dzień o 4 w nocy będzie pobierał IP na 24 godziny i przez resztę dnia będzie spokój. - jeśli modem niekoniecznie musi być 24h/dobę włączony można poprostu odłączać go od prądu na noc. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:55. |