![]() |
World in Conflict
Zamowilem ta gre. Glownie zachecily mnie recenzje i spoty reklamowe czy w necie czy w tv. Malo o niej czytalem przed samym zakupem - obecnie czekam na przesylke z ta i kilkoma innymi grami.
Jakie sa wasze doswiadczenia, i jak odbieracie ogolnie ta gre. Z tego co sie dowiedzialem, wydanie tej gry to moze nie jakas wielka ewolucja ale wielki krok do przodzu w Strategiach Czasu Rzeczywistego. I czy ktos moze mi mniej wiecej poopisywac glowne tryby, zalozenia gry ... w demo nie chce grac, wole poczekac az bede mial FULL w lapce. :) |
Katowałem WiCa jako betatester przez parę(naście) tygodni i powiem ci tak, gra jest cacy :> tylko trzeba spędzić z pięć dni na wyczuciu zasad gry i punktowania a potem tylko rzucać bonusowo atomówki (imo, najlepszy element gry :) )
Ogólnie rozgrywka ogranicza się do walki CCCP vs USA/NATO. Są trzy tryby gry, (a przynajmniej za czasów bety :P) tradycyjny - mapa z punktami strategicznymi, wygrywa ten kto pod koniec czasu posiada większą ilość pkt bądź obejmie i utrzyma przez chwilę kontrolę nad wszystkimi punktami. Najczęściej wygrywa się przez totalną dominację na mapie. Drugi tryb to obrona, dzieli się na dwie rundy, ataku i obrony, liczy się czas jak długo uda nam się utrzymać/odbić mapę, trzeci to linia, tego zbyt nie rozkminiłem bo za tym trybem nie przepadam :P Ogólnie gra jest cacy, i warta polecenia, tym bardziej w edycji kolekcjonerskiej CCCP :P |
Również napalam się na tą grę, która jest uznawana za jedną z najlepszą strategii 2007 roku. Sam nie widziałem jakoś strasznie negatywnego komenta na temat tej gry, a recenzji ścigają się w zachwytach nad Wic'em. Grafika również jest świetna jak i fabuła osadzona w fajnych nowych klimatach, ogólnie miodzio. Byle jakoś się z sieci ściągnęło :p
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ja sciagnalem kiedys bete, po godzinie odstawilem ;p
|
Cytuj:
|
Cytuj: