Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Iridia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=194)
-   -   Historia IRIDI (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=149442)

Rahminus 02-10-2007 19:45

Historia IRIDI

Siema mam propozycje dla graczy z dłuższym stażem na Iridi...
Widziałem podobne tematy na innych w tematach o furorze kyrze itp.
Więc proszę starszych graczy oto aby wysilili pamięć i opisali jak to było na iridi od początku kto z kim na kogo i dlaczego...

Valard 03-10-2007 08:47

Gram od samego początku, ale nie jestem w stanie napisać czegoś takiego. Nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie ogarnąć "historię" Iridii xD

Adedin 03-10-2007 14:53

Na początku był Avensisus, potem doszedł do niego Adedin. Obydwoje znali się z RL, ponieważ są rodziną. Wpadli na pomysł stworzenia gildii o nazwie GTW >. Grupa Trzymająca Władzę. I jak sama nazwa gildii wskazuje trzymali władze, nie sami ale z kolegami. Po licznych utarczkach gildia się rozpadła :< Avensisus i Adedin przestali grać, lecz kolegów nie stracili. Potem przyszedł czas na reaktywację tego klanu. Avensisus powrócił na Iridię jako Veremus, a Adedin jako stary dobry Adedin. Stoczyliśmy wiele bitw, nie zawsze wygrywaliśmy, ale myślę że jacyś ludzie na Iridii nas pamiętaj ;) po tym wszystkim nadszedł czas na sławny Bongo Team i tak Iridia żyje do dziś w harmonii8o i spokoju8o ^^

:evul::evul::evul::evul::evul::evul:

To taki mój mały skrót, można to nazwac kolebką Iridii xDDD

Tak naprawdę to nie znam człowieka, który mógłby opowiedzieć całą historię Iridii z licznymi wojnami oraz wydarzeniami jakie miały tu miejsce. Wielu ludzi musiałoby się spotkać i zacząć opowiadać stare dobre dzieje irydyjskich graczy(ale to ująłem).

Pozdro Adedin :)

Vincento_Vampire 05-02-2008 15:10

Na początku była jasność, a potem byłem JA:cup::cup::cup:B):]:p;)

Wasz szczerze,
Shane

~

Maxxonek 05-02-2008 19:00

Pamiętam jak dziś początek tutaj.

Mixserek: Idziemy na nowy serwer. Śmiesznie będzie ;-)

Jak powiedział, tak zrobili. Początek był trudny, jak zawsze, ale szybko stworzyła się się gildia złożona z naprawdę wartościowych ludzi, w której było mi dane spędzić rok, zanim się rozeszliśmy. Hail Doom Brigade! (to tak btw - poniosło mnie ;>)

Jeśli chodzi o Iridię, hmm. Pamiętam wojny Bringersów, Triady i takie tam. Długo by opowiadać i trzeba by weryfikacji, bo pamięć już nie ta ;-)

FryzjerZenon 05-02-2008 19:19

@Adedin, gracie w cs'a :> ?
Bo widzialem kilka razy klan gtw z Rybnika :p

IridiaCarlinPk 05-02-2008 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adedin (Post 1678161)
Na początku był Avensisus, potem doszedł do niego Adedin. Obydwoje znali się z RL, ponieważ są rodziną. Wpadli na pomysł stworzenia gildii o nazwie GTW >. Grupa Trzymająca Władzę. I jak sama nazwa gildii wskazuje trzymali władze, nie sami ale z kolegami. Po licznych utarczkach gildia się rozpadła :< Avensisus i Adedin przestali grać, lecz kolegów nie stracili. Potem przyszedł czas na reaktywację tego klanu. Avensisus powrócił na Iridię jako Veremus, a Adedin jako stary dobry Adedin. Stoczyliśmy wiele bitw, nie zawsze wygrywaliśmy, ale myślę że jacyś ludzie na Iridii nas pamiętaj ;) po tym wszystkim nadszedł czas na sławny Bongo Team i tak Iridia żyje do dziś w harmonii8o i spokoju8o ^^

:evul::evul::evul::evul::evul::evul:

To taki mój mały skrót, można to nazwac kolebką Iridii xDDD

Tak naprawdę to nie znam człowieka, który mógłby opowiedzieć całą historię Iridii z licznymi wojnami oraz wydarzeniami jakie miały tu miejsce. Wielu ludzi musiałoby się spotkać i zacząć opowiadać stare dobre dzieje irydyjskich graczy(ale to ująłem).

Pozdro Adedin :)

nazbiera pimol kase tibijska
i za miesiac utworza ponownie taka gildie tylko ze pimol bedzie mial 60 lv i zaczna znow pkowac wieksze lvle i czasami pomagac bongosom oraz hujowi ripahowi
adedin gra w csa ja nie;d
max- db to byla dobra gildia respect zawsze mailem;d mozecie sie zawsze dolaczyc do gtw jesli jakies skladne akcje na kogos chcecie zrobic;p

zeus1985 14-02-2008 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez IridiaCarlinPk (Post 1883223)
nazbiera pimol kase tibijska
i za miesiac utworza ponownie taka gildie tylko ze pimol bedzie mial 60 lv i zaczna znow pkowac wieksze lvle i czasami pomagac bongosom oraz hujowi ripahowi
adedin gra w csa ja nie;d
max- db to byla dobra gildia respect zawsze mailem;d mozecie sie zawsze dolaczyc do gtw jesli jakies skladne akcje na kogos chcecie zrobic;p

DB najpierw była na Azurze założona przez Aboletha Armanio ;] Później przeniósł się na Iridię.

Anum 14-02-2008 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zeus1985 (Post 1898927)
DB najpierw była na Azurze założona przez Aboletha Armanio ;] Później przeniósł się na Iridię.

Poczym znowu wróciła na Azure i tam się rozpadła po jakiejś wojnie o ile dobrze pamiętam.

Massterralph 14-02-2008 18:33

A tak to poza tym historia Iridii pisana jest na biezaco, ta ktora dotyczy calego serwera. Wszystko sie moze zmienic w nadejscime nowego miesiaca.

POzdrawiam

Vincento_Vampire 14-02-2008 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Massterralph (Post 1899464)
A tak to poza tym historia Iridii pisana jest na biezaco, ta ktora dotyczy calego serwera. Wszystko sie moze zmienic w nadejscime nowego miesiaca.

POzdrawiam

Proszę pamiętać o obowiązakowym zamieszczeniu mojej biografii oraz zasług :cup::]

Wasz szczerze,
Shane

~

Bandzioch 14-02-2008 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vincento_Vampire (Post 1900060)
Proszę pamiętać o obowiązakowym zamieszczeniu mojej biografii oraz zasług :cup::]

Wasz szczerze,
Shane

~

Szóstego dnia Cipsoft zarejstrował Vincentego by panował nad forum. I wiedział Cipsoft, ze Vincenty jest dobry. I tak Miną dzień Szósty...

Vincento_Vampire 14-02-2008 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bandzioch (Post 1900224)
Szóstego dnia Cipsoft zarejstrował Vincentego by panował nad forum. I wiedział Cipsoft, ze Vincenty jest dobry. I tak Miną dzień Szósty...

Dobre sobie wrzucę do podpisu dzienkuje:cup::cup::cup:

Wasz szczerze,
Shane

~

Bandzioch 14-02-2008 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vincento_Vampire (Post 1900226)
Dobre sobie wrzucę do podpisu dzienkuje:cup::cup::cup:

Wasz szczerze,
Shane

~

Bardzo prosze :)
Taka mała walentynka :p

Xendriel 20-02-2008 18:40

A pamieta ktos jeszcze takich graczy jak Royal Dragon Heart czy legenda Iridi Royal Demonic? ;)

IridiaCarlinPk 20-02-2008 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 1911578)
A pamieta ktos jeszcze takich graczy jak Royal Dragon Heart czy legenda Iridi Royal Demonic? ;)

ofc u boku demonica mialem okazje nawet walczyc w gildi six sens ;p
mialem tu pare charow znanych tylko z random pkingu;d

Vincento_Vampire 24-02-2008 23:30

Cytuj:

ja pamiętam i nie zapomnę

Wasz szczerze,
Shane

~

Bandzioch 25-02-2008 02:07

Cytuj:

pamietam ja Demonic byl rookowany. pamietam depo w carlin i jego itemsy latajace po nim...:(X(:(

Ginyu 02-05-2008 08:52

Na początku był Chaos, który uwolnił potężną dawkę energii, z której wyłonił się Metanabol© przez wiele lat krążył po świecie szukając jednej, jedynej osoby - Znalazł Panka, który ewoluując stał się Wielki i przyjął ten przydomek©.

Tutaj Wielki Panek© gdy miał roczek:

http://images2.wikia.nocookie.net/no...px-Cieniak.jpg

Jacomie 02-05-2008 17:58

Pamiętam Iridie z tibii 7.6 ? Jak arcanium trzęsło tym servem ;O . Pamiętam jak Huxy miał ledwo 140 lvl , Academion było w Arc~ i jak biegałem Bollo Knight szukając zaczepki :P . Ostatnio grałem tam rok temu , totally burdel . Nieświadomy czynu , przeszedłem na saphire , która jest gorsza od Iridii ... i za to ją kocham xDxDxD

A na serio to dzisiaj kloc co pamiętam z tego serva :P pzdro ! :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:51.