![]() |
Mowa odwrotna.
Otóż istnieje takie coś jak zapis od tyłu. Zwolennicy piszą na ten temat, że nagrania dźwiękowe z umieszczonymi wiadmościami od tyłu są zamieszczane do celu kontrolowania umysłów młodych ludzi. (Natomiast sceptycy piszą, że prawie wszystkie przekazy w nagraniach od tyłu nie istnieją). To powszechne, że słyszy się jakieś dziwne słowa przy odtwarzaniu mowy od tyłu. Wszystkie interpretacje tych dźwięków jako odwrotnych przekazów wynikają z ożywionej wyobraźni słuchaczy.
- Jeśli odsłucha się od tyłu wypowiedź Neila Armstronga: "That;s one small step for [a] man, one giant leap for mankind" (To jeden mały krok dla człowieka, wielki skok dla ludzkości), można usłyszeć wiadomość: "Man will space walk" (Człowiek będzie chodził w kosmosie - Jeśli odtworzy się od tyłu dziennikarskie komentarze podczas relacji na żywo z zabójczego zamachu na prezydenta Johna F. Kennedy'ego, można rozpoznać słowa: "He's shot bad! Hold it! Try and look up!" (Mocno oberwał! Trzymaj! Spójrz w górę! - Podczas wywiadu Patsy Ramsey mówi o tym, że na Ziemi są tylko dwie osoby, które wiedzą kto zabił jej córkę: zabójca i osoba, której powierzył on ten sekret. Przy odtwarzaniu tej rozmowy wstecz, słychać jak Patsy mówi: "I'm that person" (Ja jestem tą osobą) Tutaj zamieszczam link, można sobie posłuchać niektórych kawałków normalnie i od tyłu jest też tam umieszczony tekst. : ). O, zapomniałbym o linku http://jeffmilner.com/backmasking.htm |
O czyms takim slyszalem juz lata temu. Tez o tym zew jednej reklamie TV jest srednio 5 ukrytych reklam ktorych nie widzimy doslownie, za szybko migaja ale jakies kawalki docieraja do glowy a potem w podswiadomosci nam "wmawia" ze to jest nasza potrzeba. Mialo to nawet swa naukowa nazwe ... Ogolnie nie zdziwi mnie juz nic :) O kroku w kosmosie slyszalem ... :)
Teraz pytanie ile z tego bylo przypadkiem a ile nie. |
Słyszałem o tej mowie odwrotnej, ale uważam, że to bullshit.Co można usłyszeć z takiego bełkotu? czasem jakieś słowo może wyjść ale nic pozatym :p
|
@Scobel
Mogę ci napisać pare fajnych rzeczy związanych z J.F Kennedy i A. Lincolnie. Też dosyć ciekawe. |
Cytuj:
Jedno na 1oo% jest specjalnie więc nie ma się co "zamartwiać", a mówię to o przedostatnim utworze, co do innych, zastanawiam się, czy byście odnaleźli zuoom wiadomość gdyby nie było tekstu... Tekst też robi swoje i "wymusza" na was, by dany dźwięk ułożyć w dane słowo... |
@Wieszok
Niby tak, ale i tak ludzie w to wieżą i nie zaprzeczysz ze jest to ciekawe. I niektóre naprawdę przypominają tekst. |
Ewakeic =]
Ołyb ot śydeik w "Yraiw od ein" -] Tak to sie pisze??/mówi?:p |
@up
nie o to chodzi. Tu chodzi o puszczenie piosenki/tekstu od tyłu. Rozumiesz ? Puść sobie parę tamtych fragmentów, a zrozumiesz o co chodzi. |
|
Wątpię żeby ten temat już był poruszany na forum.
|
@Scobel
Jak już napisał Wieszok jest to przekaz podprogowy. Dawniej, owszem, występował w reklamach, jednak teraz jest to zabronione. |
Cytuj:
|
Cytuj:
http://forum.tibia.pl/showthread.php...ht=backmasking Drugi skasowany chyba. |
|
A mnie to przeraża...
|
Nie ,nie plagiat wziąłem to z innej stronki za ich pozwoleniem. Mnie osobiście też to przeraża :).
|
Brzmi ciekawie, ale mnie to nie przekonuje ;s
|
Cytuj:
@Topic: Był, ale został niesłusznie zamknięty. Niech tylko jakiś moderator spróbuje go znowu zamknąć ;'F |
Cytuj:
|
Podobno w wielu piosenkach Beatelsów występuje coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=_UVDlg4x468 Szczególnie ciekawy jest fragment od 2:30 do 2:41 |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:24. |