![]() |
Parkour czy Free run?
Czy uprawiasz parkour? A może Free run?
Jesli tak to podam ciekawy link : www.leparkour.pl Mój filmik z chłopakami z s3 (ja to Ateniarz - ten w czarnych spodenkach) http://www.youtube.com/watch?v=-CuVGza37rc UWAGA A to mój pierwszy sampler (nie wiedzialem wtedy czym rozni sie parkour od freeruna) http://www.youtube.com/watch?v=WGTim...elated&search= Oba filmiki nakreciłem z kolegami w Sierpcu http://www.youtube.com/watch?v=PNTvT...elated&search= kolejny filmik nakrecony z teamem ... pod koniec filmu sa pokazane nieudane próby wykonania salta ,360 itp. @offtop: nowy avek. fajny? Cytuj:
Bardzo bym prosil takze o umieszczanie tutaj filmików własnej roboty badz tych ,które znalezliscie w internecie. I o ocene moich i waszych filmików. Z góry Thanks. |
Jako, że nie da się tego uprawiać przy komp, a ja nie wychodzę z domu, musiałem zaznaczyć, że nie uprawiam ani tego ani tego ;/
|
Cytuj:
Ryby nie mają głosu Nie nasza wina że drom nie chce cie wypuścić :> |
@up
Jeśli chcesz być ELO, to coś Ci nie wychodzi naabku. @topic Nie uprawiam ani jednego, ani drugiego... nie na moją kondycję takie sporty. |
Cytuj:
|
Nie uprawiam ani pierwszego ani drugiego
sry, ale nie rajcuje mnie skakanie po scianach |
Ja, podobnie jak Ryba, o świecie za firewallem słyszałem tylko z opowieści dziadka, ale nie do końca mu wierzę...
Ani to, ani to. |
Cytuj:
Wole sporty ekstremalne typu SAPER. |
Próbujecie mi wmówić, że coś jest za firewallem? To może jeszce Ziemia nie jest płaska, a pod spodem nie ma krokodyli?
|
Cytuj:
i Teraz Parkurzyści (?) na niego skaczą. ; p |
Jak na moje oko, ten cały parkur to zwykła dziecięca moda, która znudzi się gówniarzykom za pare lat :) Jedynym + tego jest to, że można troche kondycji sobie wyrobić ;p Już lepiej żeby biegali po ścianach, niż zeby mieli palić po bramach.
|
Cytuj:
Kiedyś uprawiałem, ale potem nie było zbytnio czasu... Cytuj:
A tak w ogóle, im wcześniej zaczynają to trenować, tym lepiej i łatwiej będą mieli później (oczywiście, jeżeli nie zaniechają tego). |
@up2
Zgadzam sie. Systematycznie moze tego nie uprawialem, ale od czasu do czasu z kolega bawimy sie w spidermanow. ;p Nie wiem co my tak naprawde "uprawialismy" (steropian na scianie huehue). |
Żadnej z tych dziedzin nie uprawiam i pewnie nie będę. ; P Średnio mnie to bawi, ale fajnie jest pooglądać jak koledzy fikają. ; P
|
Cytuj:
A ty nie widzisz jak w co drugim parku 8-11 letnie dzieci skaczą przez ławki,murki? Bo ja bardzo często. |
Cytuj:
@Topic Ani to, ani tamto. |
@mwlodi
O BOSHE!!!111 nje zabiai!!111one bendziesz mojim miztszem1!?!??!?!1!!?1/1/1 PLZZZZZZZZZZZ to co to jest w takim razie mastahu? |
Bardzo bym prosil o nie zasmiecanie tego tematu wypowiedziami ze ktos zna Firewalla z opowiesci dziadka . Pragnal bym zaznaczyc równiez ,ze sa to sporty ekstremalne i zanotowano w nich przypadki smiertelne czyli ze nie nalezy krzyczec ze ktos jest dupek nie cwiczac ani pk ani free run ,bo ta osoba moze martwic sie o swoje zycie. Ja tam cwicze parkour ,moja ulubiona technika to Tic-Tac a motywacje mam duza bo kieruje sie zasadą ,,Zycie prowadzi do smierci ,a ja ide na skróty".Parkour jest dla wszystkich niewazne czy jestes gruby czy chudy , jestes chlopak lub dziewczyna czy masz 12 lub 25 lat. Jak dla mnie jest to dobry sposób na odreagowanie stresu,zlosci (np: jak dedne) czy innych emocji. A pozatym poprawia on kondycje fizyczna jak i pomaga przelamywac bariery strachu czyli cwiczac parkour prowadzimy walke ze soba samym co podnosi poziom poczucia własnej wartosci. Jest to także dobry sposób na wyrywanie lasek lub szpanowania przed kolegami. I najlepiej trenowac z kolegami (2 lub 1 od biedy) bo fajniej i bezpieczniej. Ja tam wole trenowac. Ide trenowac...tak...
|
@up
bo sie poplacze ;( @Topic Ani to ani tamto wole w pilke pograc ;). @Ancient900 Zgadzam sie w 100% :D @mwlodi Cytuj:
|
Nie uprawiam obciachowych sportów. A jeśli miałbym się wypowiadać na temat różnorakich mód - nigdy nie dałem się żadnej wciągnąć.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:50. |