Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Tajemniczy pokoik, moja obsesja... POMOCY! :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=150178)

Chupacabra 09-10-2007 14:41

Tajemniczy pokoik, moja obsesja... POMOCY! :)

Niedaleko Thais sa jaskinie trolli. Sa tam dwa miejsca ktore sprawiaja ze dostaje szalu juz! Gram z 4 lata jesli nie wiecej w Tibie i nie posunalem sie nawet o krok w rozwiklaniu tej tajemnicy! Dodac musze ze zazwyczaj nie miewam problemu ze znalezieniem "klucza w lewym bucie w piatej szafie na drugim koncu swiata"... :)

To linki do tych miejsc. Macie jakies pomysly, informacje?

To wejscie do jednego pokoiku (to ten jest moja obsesja :)):

http://tibia.pl/earth.php?x=32468&y=32275&z=7&q=296.43

To wejscie do drugiego, tez wyglada ciekawie:

http://tibia.pl/earth.php?x=32514&y=32298&z=9&q=161.38

Maniak69 09-10-2007 15:02

musisz mieć hacka 15 i w 20 sec. Shackować system. Ups sorry to nie ta gra..
ogólnie to są pokoje bez wejścia. z kolegą przeszukaliśmy.. no PRAWIE cały kontynent i w końcu mój kolega nonszalancko uznał:
"ten klucz jest na PoI"
Czyli poproś ekipę na PoI żeby cię zabrała i pomogła szukać lol.
Tak na serio: te drzwi są tajemnicze....
P.s> A ja dostaję szału na tą świątynię. Pamietam że kiedyś uciekłem tam przed PK, ale nie pamiętam jak.

Chupacabra 09-10-2007 15:10

Swiatynia to pikus... ;) Wejsc tam jest w miare latwo a jaki loot z boterow... ;) :D Teraz utrudnili nieco wejscie tam... No chyba ze pacca masz wtedy bez stresu zupelnie... :) Slyszalem ze swiatynia jest czescia questa na winged helmet ale nie wiem czy to prawda.

Mysle ze jest wejscie do tych pokoi, pozatym to co sie w nich znajduje jednoznacznie swiadczy ze chodzi o cos zwiazanego z magia lub czarodziejem...

Times 09-10-2007 15:51

A może to jest po prostu element klimatu Tibii? Może to nie ma żadnego znaczenia i te pomieszczenie jest tam tylko dla ozdoby, aby się fajnie grało i ładnie wszystko wyglądało. Trolle mogą mieć tam swoje pokoje do spanie, lub magazyn jakiś. Klimat RPG, nie zapominajmy że Tibia jest gra RPG.
Co do pierwszego pomieszczenia, jeśli link jest dobrze podany, czyli poziom 0. Na poziome -1 jest jakaś drabinka, może wejście po prostu należy odkopać kilofem. Albo jest to droga tylko w jedną stronę, tzn da sie wyjść stamtąd ale nie da się wejść tą drogą. Może rozwiązania należy szukać gdzieś indziej bo to jest tylko wyjście.

Tibia generalnie ma dużo takich "zagadek". Lecz większość to pozostałości po starej Tibii, albo fundamenty pod nowe zagadki.

Chupacabra 09-10-2007 15:59

Obydwa miejsca sa zamkniete na klucz, jesli sa drzwi zamykane kluczem to gdzies on musi byc... Ciezko go znalezc bo prawie nikt nie szuka a pozatym ta trudnosc laczy sie wlasnie z tym ze Tibia to gra rpg... Trzeba polazic, pogadac, poczytac, pokopac...

Dalem linka do wejscia bo ta mapa cos slabo dziala, nie trzeba odkopywac, wlazi sie a na dole jest drabinka i zamklniete drzwi do pokoju z rozlanym mana fluidem, trzema skrzynkami i dwoma trollami... Polecam sie tam wybrac, to nie wyglada na blad...

Rycerski Cinek 09-10-2007 16:48

Ja tam nie wiem, ale jezeli chodzi o pierwsze pomieszczenie, to bedac newbie (jakies 2 lata temu) myslalem sobie, ze jest to pomieszczenie gdzie...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.pl
Legenda:Te buty zostały wykute przez mistrza płatnerstwa z ludzkiego królestwa dla młodego księcia który bardzo chciał zostać bohaterem. Jego ojciec nie był w stanie wytrzymać ciągłych błagań młodego człowieka wiec wydał rozkaz wykucia najlepszego wyposarzenia dla swojego syna, mają nadzieje że w ten sposób przeżyje on swoje głupie zadanie osiągniecia sławy. Książe odjechał, dumnie nosząc swoją błyszczącą zbroje. Nikt nie wiedzial co się z nim stało dokładnie, ale niektóre plotki mówią że blisko zamku został on zabity przez trola który chciał mieć te błyszczące buty jako doniczki dla swoich kwiatków...

I zawsze se myslalem ze jak tam wejde, to znajde te buty! :D

shoq 09-10-2007 16:54

O jaką "świątynię" chodzi?

Chupacabra 09-10-2007 17:13

O swiatyni wole sie nie rozpisywac, wlasnie tam siedze i czekam az mi red skull zejdzie... :) Zostanmy przy pokoikach co by nie wzbudzac niepotrzebnego zainteresowania... :)

Cinek, tez myslalem ze chodzi tam o golden boots... :) Skrzynki wygladaja na questowe a skoro tak ciezko tam wlezc to musi byc cos niezlego w nich... Chociaz nawet gdyby mialo byc w nich nic to i tak w koncu oszaleje jak tam nie wleze... ;)

Rybzor 09-10-2007 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chupacabra (Post 1687021)
Swiatynia to pikus... ;) Wejsc tam jest w miare latwo a jaki loot z boterow... ;) :D Teraz utrudnili nieco wejscie tam... No chyba ze pacca masz wtedy bez stresu zupelnie... :) Slyszalem ze swiatynia jest czescia questa na winged helmet ale nie wiem czy to prawda.

Ta.. ostatnimi czasy wszystko co jest nie wyjaśnione jest częścią questu na winged helmet.

Cytuj:

Cinek, tez myslalem ze chodzi tam o golden boots... Skrzynki wygladaja na questowe a skoro tak ciezko tam wlezc to musi byc cos niezlego w nich... Chociaz nawet gdyby mialo byc w nich nic to i tak w koncu oszaleje jak tam nie wleze...
A widziałeś kiedyś jakieś skrzynki z czymś cennym bez obstawy hordy potworów?

Chupacabra 09-10-2007 17:56

Re Ryba

Czlowiek ktory pisal o tym wydawal sie dosc sensowny co wiecej swiatynia owa znajdowala sie w logicznym ciagu questa przez niego opisywanego... Nie mam chwilowo pacca a jest on konieczny zeby to sprawdzic... Pacc no i wysoki lev ktorego (rowniez chwilowo) nie chce mi sie stukac...

Tak, widzialem. Pozatym nikt nie mowil nigdy ze potwory sa jedynym utrudnieniem w questach, jesli przez tyle lat nikt tam nie wszedl to znaczy ze albo klucz jest dobrze strzezony w zupelnie innym miejscu albo tak ukryty ze dodatkowi straznicy sa niepotrzebni. Watpie zeby zostawiono kilka drzwi bez kluczy (tym bardziej ze wedlug slow cipow kazde da sie otworzyc) do pomieszczen w jednym miejscu, dodatkowo wyraznie powiazanych ze soba przedmiotami i wystrojem... Kiedy sie tam wszystko obejdzie to naprawde nie wyglada ani przypadkowo ani bezcelowo... Stad moje zainteresowanie...

Rybzor 09-10-2007 18:21

Cytuj:

Czlowiek ktory pisal o tym wydawal sie dosc sensowny co wiecej swiatynia owa znajdowala sie w logicznym ciagu questa przez niego opisywanego... Nie mam chwilowo pacca a jest on konieczny zeby to sprawdzic... Pacc no i wysoki lev ktorego (rowniez chwilowo) nie chce mi sie stukac...
Pewnie to czytałem i powiem Ci, że gdybym chwilę pomyślał zrobiłbym historyjke podczepioną do każdego przedmiotu, ładnie opisaną.

Cytuj:

Tak, widzialem.
Podaj przykład.
Cytuj:

Pozatym nikt nie mowil nigdy ze potwory sa jedynym utrudnieniem w questach, jesli przez tyle lat nikt tam nie wszedl to znaczy ze albo klucz jest dobrze strzezony w zupelnie innym miejscu albo tak ukryty ze dodatkowi straznicy sa niepotrzebni.
Albo go po prostu nie ma
Cytuj:

wedlug slow cipow kazde da sie otworzyc
No nie wydaje mi się.

@down
Nie chce mi się kłócić.

Są drzwi których nie da się otworzyć, są przedmioty których nie da się zdobyć. Jak ktoś myśli inaczej to powodzenia. Copper shield... ogromny rare ; P

Chupacabra 09-10-2007 18:54

Sprawdzales? Bo takie teksciny to, wiesz...

Co by zaczac od poczatku, na przyklad copper shield na rooku. To idealny szkoleniowy quest ktory ma pokazac jak mniej wiecej szukac... Jest element ryzyka i jest (w skali rooka oczywiscie) w miare niezla nagroda... Pamietaj ze silnie strzezona moze byc czesc, np. klucz a nie sam przedmiot...

Z jakich przyczyn "no nie wydaje ci sie"? Bo solucji nie znalazles na sieci? Ze strony cipow to zdanie padlo nie raz, tak samo jak to ze gracze jeszcze wielu zeczy nie odkryli... Zakodowac cos w Tibii to chwila moment, wiecej przyciagna graczy tajemnicami do wyjasnienia niz niedorobkami a chodzi im przeciez wlasnie o ilosc graczy...

mago 10-10-2007 03:22

Nie kazde drzwi da sie otworzyc uwierz mi.
I to wprost wynika ze slow Cipow.

Tak samo bzdura jest ze kazda rzecz na nowych swiatach jest do zdobycia.

Kiedys jakas jedna z druga Cipa powiedzialy cos potem ludzie to przeinaczyli i stad sie biora niedoinformowania.

Wg slow : kazda rzecz jest lub bedzie do zdobycia.
Wg slow : nie wszedzie da sie wejsc - Kazordoon Fortress - a do nich prowadza drzwi - nie mozesz tam wejsc wiec jasne ze nie mozesz ich otworzyc wiec twoje slowa obalone.

shoq 10-10-2007 20:45

Takie gadanie:

"Tego się nie da otworzyć" jest bez sensu. To, że jeszcze nikt tego nie dokonał, nie znaczy że nie da się tego dokonać. Wszyscy kombinują np. nad tajemnicą Excalibuga. Pewnie da się go zdobyć. A nawet jeśli się nie da, zawsze można powiedzieć, że się da, tylko nikt tego nie wymyślił. Proste. Ale większość questów ma wskazówki, a bez nich ani rusz. Też coś poszukam o tych trollach, ale pewnie te pokoiki są tylko ozdobą, one tam po prostu są i tyle, nie mają żadnych specjalnych funkcji.

Chupacabra 17-10-2007 14:30

Re Ryba, Mago

Bylo tylko kwestia czasu az ktos napisze to co wy myslac ze wyjdzie na bardziej obeznanego z tematem i madrego niz jest w rzeczywistosci... ;) A tak na serio, poszukac mozna zawsze i nikomu nic zlego sie z tego powodu nie stanie... :)

Co nie zmienia faktu ze z mojego szukania nic nie wynika... Nikt nie ma jakiegos pomyslu? Przekopalem cala okolice na kazdy mozliwy sposob, ciagle nic. Probowalem zgasic kazdy ogien i szuykac pod nim tez nic... Nie mam pacca wiec nie czytalem wszystkich ksiazek, moze gdzies jest jakas wzmianka? Wyglada to wszystko na jakas siedzibe maga...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:38.