Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Trap na WT (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=150649)

Alessandro Del Piero 13-10-2007 16:23

Trap na WT

Mam małe pytanko. Przeglądałem sobie album pewnego rookstayera po czym zauważyłem tą fotke: http://img218.imageshack.us/img218/6083/mixrg0.jpg
, a pod nią tekst
Cytuj:

A jak padlem? WSzedlem do wasp tower i mnie przesunelo pod sciane, nic nie wciskajac. (Bug??) 0.o
Wątpie, że to bug, więc mam do Was pytanie forumowicze. Jak do tego doszło? Co trzeba zrobić, by postać bez udziału gracza poszła kratke w dół?

darushu 13-10-2007 16:42

Hm... nie możliwe, musiał kliknąc. tzw-ego. miss clicka.
Jednakże sądze, że ciekawy pomysł z tą jedną kratką niżej obsypaną śmieciami, a na dole pewno kwiatek, albo jakiś box :) Ofiara panikując wchodzi tam... i juz nie ma nawet jak zejść na dół... Co staje sie zadaniem banalnie prostym dla ropera i ludzi na dole opiekującymi sie, by ofiara byla ciagle na rope place
Chyba zaczne to praktykować :)

Andain 13-10-2007 19:36

Witam,

Trap na WT to stare dzieje:P

darushu masz racje, box lub kwiatek i smieci na niego.

Ciufcia 14-10-2007 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez darushu (Post 1693120)
Jednakże sądze, że ciekawy pomysł z tą jedną kratką niżej obsypaną śmieciami, a na dole pewno kwiatek, albo jakiś box :) Ofiara panikując wchodzi tam... i juz nie ma nawet jak zejść na dół... Co staje sie zadaniem banalnie prostym dla ropera i ludzi na dole opiekującymi sie, by ofiara byla ciagle na rope place
Chyba zaczne to praktykować :)

Jednak gorzej będzie później ciało wyciągnąć. ^^

darushu 14-10-2007 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ciufcia (Post 1693811)
Jednak gorzej będzie później ciało wyciągnąć. ^^

Wcale nie. Jeden z tych na dole wchodzi i cialo jest po jego południowej stronie... poprostu się zrzuca je na dół jak to zwykle bywa :)
Zaden problem.

Kafil 14-10-2007 00:14

omg naaby.jakie boxy?=]
Pot.Jak pota zrobisz to nie moze na to wejsc.I takie cos praktykuje 50% trapujacych.Jesli nie wiesz jak przykryc pot - Napisz na PW.

Alessandro Del Piero 14-10-2007 00:17

@up

Dawalem przed ropowaniem mobów pota, jednak niestety nie podzialalo, postać nie została spychana w dół

Kafil 14-10-2007 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alessandro Del Piero (Post 1693850)
@up

Dawalem przed ropowaniem mobów pota, jednak niestety nie podzialalo, postać nie została spychana w dół

Nie mowie o tym,mowie o tym ze ktos chce polozyc kwiata i na to itemsy.
Na 100% nie da się zrobic auto-zepchniecie w dół

kuba1324 14-10-2007 00:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafil (Post 1693842)
omg naaby.jakie boxy?=]
Pot.Jak pota zrobisz to nie moze na to wejsc.I takie cos praktykuje 50% trapujacych.Jesli nie wiesz jak przykryc pot - Napisz na PW.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. ;)

Cytuj:

Nie mowie o tym,mowie o tym ze ktos chce polozyc kwiata i na to itemsy.
Na 100% nie da się zrobic auto-zepchniecie w dół
Więc nie mów o tym, skoro dyskutujemy na całkiem inny temat. Do tego trapa nie potrzeba żadnych pot'ów.

darushu 14-10-2007 00:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafil (Post 1693842)
omg naaby.jakie boxy?=]

A czy ja coś mówie o pocie? 'Weź nie ucz ojca dzieci robić' ;)
Chodziło mi o dodatkowe wolne miejsce na którym nie było by mobów, co zauwazyłem na SSie. To na południe od miejsca gdzie początkowo znajduje sie ofiara. Wielu graczy widząc takie miejsce... tam poprostu pójdzie, co uniemożliwi im zejscie na dol (droga powrotna) i przy tym ekipa nie będzie mieć prawie żadnej pracy przy uśmierceniu ów ofiary.

Gdybym tam pota zakrył... Zwykły śmiertelnik by nawet tam nie mógł wejść, więc nie widze sensu.
Pota zakrywam tylko i wyłącznie piętro niżej tam gdzie kończy sie korytarz, a gdzie jest ewentualność ze klient wejdzie i nie będzie można jego z tamtego miejsca ruszyć.

PS. Moje posty nie mają związku z tajemniczym zepchnięciem !!
Są to tylko spostrzeżenia nt. zdjęcia, w którym upatrzyłem ów rzecz o której pisze.

Kafil 14-10-2007 00:29

Bezsensowne nabijanie postow przez wymysly gracza "kyronek" - tak uzasadnie ten temat.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:38.