Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight & Pall (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=150725)

Martinn 14-10-2007 00:52

Knight & Pall

Witam, zastanawiam sie czy grac pallem czy knightem i chciałbym żebyście mi powiedzieli kogo lepiej robić bo pallkiem to ja raczej nigdy nie grałem a knightem umiem all lecz bardziej ciągnie mnie do palla no i powiedzcie mi czy sobie poradze ?? bo słyszałem że pall trudny

shoq 14-10-2007 09:31

Pal trudny? blah

Palem możesz np. bić dragi bez praktycznie żadnego waste na 20lvl z 60 skillem (o ile umiesz biegać tak, żeby nie zbierać z f-wave), Knight natomiast w tym wypadku nie będzie miał waste na wysokim lvl i skillach.

Jeśli chodzi o expienie, to pal może expić na lepszych potworach, a knight na słabszych, takich które zabija bez większych problemów. Palowi kończą się speary/strzały/bolty, a knight leci ze swoim toporkiem i rżnie na lewo i na prawo.

Palem w razie zagrożenie możesz rzucić czar exura vita.
Knightowi pozostają uhy, któe tanie nie są, i nędzna exura.
Podczas większych huntów mniejszy waste ma pall (przy porównywalnym lvl i skillach), bo może łykać manasy i leczyć się vitą, a knightowi raczej wychodzi na plus uhanie się, gdyż jego exura jest dość żałosna.

Ja wybrałbym pala.

ripper 14-10-2007 11:11

Cytuj:

Palem możesz np. bić dragi bez praktycznie żadnego waste na 20lvl z 60 skillem (o ile umiesz biegać tak, żeby nie zbierać z f-wave)
I wbijesz tyle expa, że ho, ho. Dragi na 20 lvlu to żart, bo więcej expa i pieniędzy można zarobić na cycach, w tombach itd.

Paladin'Popek 16-10-2007 15:04

Knight:

+duzo hp
+nie musi chodzic po spear tylko wali ze swojej broni dopuki mu sie ta miejscowa nie znudzi ;P
+posiada dobre czary ofensywne (exori gran, exori)
+duzo capu

-slabe czaru leczace (exura)
-duzo wydaje na UHy (wiecej niz Pal)
-od upa z run nie da sie walic baardzo slabe hity
-bez UHow "skazany na smierc" :P

Paladyn:

+srednia ilosc hp/many/capu
+dobre czary leczace (exura vita/gran)
+atakuje na dystans
+moze szybko chodzic na lepsze potwory
+po upie nie dednie przy kazdym lagu
+moze atakowac ze spearow i trzymac tarcze

-malo czarow ofensywnych
-po 100 lvlu caly czas chodzimy na Forsty
-na lepsze Hunty musi kupowac assasin stary ktore sa drosze od SD ktorych wczesniej mogl uzywac
-musi biegac po speary i gdy sie skoncza podatny na smierc

to wszystko sam zdecyduj :D:D

ZonaRomana 16-10-2007 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paladin'Popek (Post 1697487)
Knight:

-bez UHow "skazany na smierc" :P

Paladyn:

-po 100 lvlu caly czas chodzimy na Forsty
-na lepsze Hunty musi kupowac assasin stary ktore sa drosze od SD ktorych wczesniej mogl uzywac

co do Knighta: Jak każda prosefja bez uhów jest skazana na śmierć więc to nie jest - dla Knighta.
teraz co do Palka: Mamy dużo expowisk nie tylko Frosty. Nie wiesz? Nie wypowiadaj się :)
Na lepsze hunty zazwyczaj kupuje się Power Bolty a nie Assasin Starsy więc to też nie jest -...

Ogólnie... mało wiesz więc nie pisz głupot.

Ribik 16-10-2007 16:47

Ja też miałem taki problem.
Wybrałem Palka i teraz jestem z tego bardzooo. zadowolony ^^
POLECAM ! a na jakim świecie grasz? pvp czy non ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:09.