Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dragon Hunt (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=150967)

Rudy92 16-10-2007 09:10

Dragon Hunt

Gdzie na FACC znajde respawn ok. 4~5 Dragonow ??? I jak najlepiej na nich huncic??? Monki, DSy, solo ???

lvlanius 16-10-2007 09:29

dragon lair venore ;) fibula ;]

poreda 16-10-2007 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lvlanius (Post 1697320)
dragon lair venore ;) fibula ;]

On pyta o Dragi, a nie Dragi+DL. Temat jest "Dragon hunt", więc wnioskuje że chce iść huncić a nie expić. Tak więc napewno nie Fibula (tylko 50lv+, i do tego 3 albo 4 DL'e), na Quescie pod Thais masz respawn 3 dragonów w jednym miejscu, kolejne 3 masz na Mintwalin, następnie tylko Venore Dragon Lair (nie nadaje się do huncenia z DS'ami).

@Jak huncić?
Skąd mamy to wiedzieć? Nie podałeś swojej profesji, skilli, mlv, levelu, eq.. Nic.

Piotrek Marycha 16-10-2007 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1697479)
Temat jest "Dragon hunt", więc wnioskuje że chce iść huncić a nie expić.

a czy to przypadkiem nie jedno i to samo?

@poreda: róznica jest tylko w języku polskim (a raczej slangu "spolszczonym"), bo w jezyku angielskim jest tylko jedno słowo - hunting

Rudy92 16-10-2007 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1697479)
On pyta o Dragi, a nie Dragi+DL. Temat jest "Dragon hunt", więc wnioskuje że chce iść huncić a nie expić. Tak więc napewno nie Fibula (tylko 50lv+, i do tego 3 albo 4 DL'e), na Quescie pod Thais masz respawn 3 dragonów w jednym miejscu, kolejne 3 masz na Mintwalin, następnie tylko Venore Dragon Lair (nie nadaje się do huncenia z DS'ami).

@Jak huncić?
Skąd mamy to wiedzieć? Nie podałeś swojej profesji, skilli, mlv, levelu, eq.. Nic.

35 lvl druid 36 mlvl crown legs crown armor guardian shield leather boots dark helmet

poreda 16-10-2007 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1697747)
a czy to przypadkiem nie jedno i to samo?

Idziesz w 4 na demony. 3 Shoterów + blocker. Na łeb masz około 1k expa co 10 minut (wolny resp). To nienazywa się expieniem tylko hunceniem. Podałem ci tylko przykład.

@up
No możesz próbować bić Tempest rod i stać na ukos (nic więcej) ale myśle że będziesz wastował (ja biłem 41 ED, używając Exura Sio co zmniejszyło stratę mana fluidów). A druga opcja to bić 2x DS+Tempest rod (mało jest miejsc na FACC, dobrych na tę metodę), no i ostatnia najgorsza czyli qć z hmm na utamce :P

Tofik69 17-10-2007 22:27

Na draconii masz 5 dragów plus dl (nie musisz go lac jak nie chcesz), dragi sa pochowane w jaskiniach, wiec nie ma obaw o zgon w jednym miejscu sa dwa i tam trzeba ropnac jednego, i jest w miare szybki exp polecam :) oczywiscie wiesz jak tam trafic?:P

Paladin'Popek 18-10-2007 18:17

<lol2> hunt i exp to jest jedna zecz czyli zdobywanie doswiadczenia nie wazne czyli dostaniesz z demona 3 expa czy 1000 i tak to bedzie expienie/huncenie po drodze na mintawn jest ladny respawn dragon w sam ras z 2 dsami polecam :PP chociaz wiecej expa na tym lvlu wyniesiesz z guardow lub Wyvern

Wyciszony 18-10-2007 18:38

Możesz spróbować Multi-spawn w Dragon Lair. Niestety, szansa na trafienie na pusty d-lair jest nikła.

Deser11 18-10-2007 23:48

ja tam mam zamiar palkiem na hunt dragona isc 45 lv 75 skill...
przy okazji zalapie sie na DS'a :D a ja bym jednak polecal okolice venore;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:24.