![]() |
Problem- związany ze szkołą.
A więc Pani nam kazała wymysłic jakis rzeczownik który w liczbie mnogiej inaczej brzmi, podała nam też 2 przykłady których nie możemy już użyc, o te one:
Czlowiek- ludzie Rok- lata Pomóżcie proszę mam nadadzięję ze mi pomożecie! z Góry wielkie dzięki. Mam nadzieję ze napiszecie. |
Nic nie mogę wymyślić, ale znlazłam coś z deka śmiesznego może to cię naprowadzi:
pani kierowca -> panie kierownice |
Nic mnie to niestety nie naprowadza ;(
Szkoda... |
eee... coś w stylu: żołnierz - batalion;)
a na serio: ucho - uszy? może być? |
To przynajmniej coś, jak nikt nie da nic lepszego to użyja tego, thx. No to dawajcie, dawajcie, kto mi wymysli ten dostanie... hmmm... co bedzie chciał :P
|
sciema
e nie ma oprocz tych dwoch sciemniasz a jak nie to na drugi dzien powiedz jaki
|
reka-rece(?)
|
to nic nie daje , musi całkowicie zmienić formę.
|
Cukier -> Cukry
Pióro -> Pierze Jastrząb -> Jastrzębie Orzeł -> Orły Szyna -> Tory :) To moje sugestie. |
Dobra wymyśliłem mam nadzieję, że dobrze :
Tata- Ojcowie jutro jak wróce z budy powiem wam czyt dobrze, a o tym żolnierze- batalion powiem Pani pewnie sie pośmieje :P |
A może
pies-psy?
To zdanie jest napisane, bo gdyby nie było napisane to by nie było tego posta---> dla niekumatych: limit 10znaków |
Sorki, ale chyba: Ojciec >> Ojcowie
żołnierz - batalion rulez http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif |
tarararara....
forum - fora |
Jedna babcja - dom spokojnej starości?
Mieszkanie - blok Nie zrobiłem - nie zrobiliśmy Nie mam pomysłów więcej.. |
wielkie przeprosiny za tą bezczelną uwage...
|
Zyraf >> zoo ???
No, tylkoo bez takich mi tu, bo jak kobiety się zdenerwują, to... Ph3ar of the Girl's Power http://tibia.pl/forum/images/smilies/wink.gif |
Wróciłm z budy, pani pwoeidziała ze niema zadnych oprocz tych dwóch- cholera 4 h siedzialemi kminilem- temat do zamkniecia/kasacji.
|
wygralem
czyli ja wygralem :) mowilem ze nie ma oprocz ty dwoch zadnego ;)
|
LOL, niewpadłbym na to nigdy, że nie ma więcej!
|
Cytuj:
BAARDZO PRZEPRASZAM... okazuje skruche... to nie było pisane po trzeźwemu i od razu edytuje tego posta... do tego przyrzekam sobie że po paru butelkach nie siadam na forum... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:48. |