![]() |
Knight..Skille...Eq..Problem...Zamotanie
Witam wszystkich..to mój pierwszy.. post. Dopiero zaczynam w tibi...prosze niebrać mnie za nuubka.. bo juz zaczailem co w trawie pisczy. mam tylko dylemat nad tym ze Gram na Refugii która jest strasnzie przepełniona(non-pvp). Mam bardzo dobre eq jak na 10 level to dzieki kumplom(k set, c helm, beho shield, boh, battle hammer, w depo saphire hammer) ale to szczegół.. rezyduje w thais..i mam skille 35/35.. mam problem z skillowaniem ponieważ dziewnie wolno lecą mi skille. wale na full defa ze studded cluba. i nieznam dobrych miejscówek. Prosze sczególnie o pomoc doswiadczonych graczy. :)
z góry dziękuję za pomoc ! <<Pozdro For All>> |
Ja bym Ci radził lecieć na roty przy veno lub na Kopalnie w kazz. Poszukaj poradnika a znajdziesz.
P.S. 35 i wolno skille lecą?? To co będzie dla ciebie na 50/50+ |
po piersze zwal to EQ do depo i zaloz cos slabszego, slaba bron, srednia tarcza i idz skillowac :) i jeszcze raz ! zdejmij ten ekwipunek bo jestes jeszcze niedoswiadczonym graczem i jakis PK moze Cie ogolic z tego eq ( tak samo samo moze ogolic i doswiadczonego ;) ), albo po prostu mozesz pasc na jakims stworze i cos wypadnie
|
tak wiem... tlyko ze ja musze 6 trolli ubic aby wbic jeden skill to normalne?? troche glupie pytanie :| kumpel gadal ze on wbije2% skilla kiedy ja wbije 2 skille. czy to prawda(kumpel knight 48 skile78/78)
czytaj uwaznie to non-pvp |
Tak jest to normalne. Świat pvp czy non-pvp bez różnicy skille lecą tak samo. A i zdejmij to eq!! Kup sobie p seta, dragonke i lecimy na roty.
|
@up
A co ma eq do skili? eq ma dobre więc czemu ma zakładać gorsze? |
nie chce zakładac nowego tematu wiec tu napisze :D .
Mam 17 lvl i jak mam tarcze np Medusa Shield i dajmy na to Copper Shield to na ktorej tarczy skille beda szybciej leciec ? czy tak samo bedzie ?? |
Cytuj:
|
słabsze eq załóz i idz na roty skilowac
|
Cytuj:
do autora tematu eq masz dobre zostaw je idz skilowac na roty na fibuli skoro masz kumpli ktorzy dali ci te eq to maja pojecie gdzie to jest i raczej nie bedzie problemu z 800gp ;) aha radzil bym ci zmienic cluby na axe pozniej bedzie mogl zalowac wyboru clubow ale to twoja decyzja :D |
dziekuje za wszelkie iformacje napływające od was... kupilem p seta.. i skiluje na fibuli...wszystko idzie pomyslnie :]..
ps:szukam kumpli na Refugi <<<Pozdro for All>>> |
ja tez mam knighta na refugi skille 47/46 i na rotwormach pzy elf fortress skiluje nie ma tam tak duzo noobow wiec skille ido w miare szybko ale i tak malo gram wiec czeka mnie jeszcze dluga droga.
P.s Fhibulla sie nazywam |
Daimao dzieki za pomoc ;]
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Po1. On gra na non-pvp, czyli PK go nie zaskoczy. Po2. Po co ma ściągać eq? Paść na trollu czy rocie się nie zdarza. @Topic Więc tak skille 35/35, możesz skillować na rotwormach i dwarfach Tutaj masz link z tematu jak grać rycerzem. http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1120047 |
[quote=Paladin'Popek;1703829]a wlasnie ze jestes w bledzie tarcza ma znaczenie czym lepszy def w tarczy tym wiecej hitow pojdzie na nia i szybciej shielding leci
Gdzie ty takie coś wyczytałeś ? |
gdyby lepsza tarcza ( wiecej defa ) lepiej nie blokowala to wszyscy lataliby z dragonkami.
Lepsze blokowanie = mniejsza szansa ze stworek wbije sie w armor = caly czas chmurki = szybkosc treningu shieldingu ograniczona jedynie czestotliwoscia trafien. |
Cytuj:
Ja szukam kasistych knightow na dlokowanie mi dlow na poi (elysia) loot moj twoja satysfakcja z gry czyli takie 'fifti fifti' |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:34. |