![]() |
problem z ubuntu 7.10
linux w wersji 64 bit
podczas : wybrania opcji install with cd with drivers (or smth) wybrania opcji weryfikacji plyty ( z menu plyty z linuxem) podczas zamykania wersji live systemu monitor przechodzi w tryb oszczednosciowy - tzn, dzieje sie z nim to samo, co po dluzszej nie aktywnosci przy komputerze :> problem nie lezy tutaj raczej w monitorze :] na innym komputerze nie wystepowal ten problem (uruchamialem weryfikacje na laptopie, pojawil sie swosowny ekran i weryfikacja zostala przeprowadzona pomyslnie). Ponadto, probowalem zainstalowac linuxa - utworzylem w kreatorze 2 nowe partycje i nastapila instalacja systemu - ktora trwala ok 20 min. Po probie wylaczenia systemu live (ktora zakonczyla sie resetem, zwg. na wylaczajacy sie monitor) - okazalo sie ze partycje docelowe sa puste. Przynajmniej pod windowsem (menadzer dyskow) pokazuje ze sa one w 100% puste, a z boot menu moge wybrac jedynie win xp prof. konfiguracja : dysk 40gb - c:/ - tu jest windows dysk 240gb - d:/ + nowo utworzona partycja linuxa oraz swap win xp intel core 2 duo e4400 abit ip35-e geforce 8600 gt 2gb ram monitor LG flatron L1919S |
Mam podobny monitor tego samego producenta i mysle, ze to jednak moze byc monitor, gdyz mialem prawie identyczny problem podczas wlaczania kompa.
|
monitor wlacza sie troche pozniej niz komputer, jesli o to ci chodzi.
|
Coś jest z tym instalatorem, spróbuj AlternateCD, choć pod nim też mam problemy.
ps. ja nie zakładałem osobnego tematu, przyklejony -.- |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:14. |