Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Platforma Obywatelska wygrywa wybory ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=151606)

Maggic 22-10-2007 00:20

Platforma Obywatelska wygrywa wybory !

Dosłownie przed chwilą skończyły się wybory, zwyciężyła Platforma z 14% przewagą nad PiSem. Jak uważacie czy PO podoła zadanią które planowali podczas kampanii wyborczej? Czy podołają tym obietnicą? Faktem jest że PiS 2 lata temu też wiele obiecywał i co z tego wynikło...chyba każdy wie. Moim zdaniem to był bardzo rozsądny wybór, Platforma da radę :cup:

Kri[S]Hna 22-10-2007 00:26

Według niektorych wroci komuna i beda slamsy. A ja widze co sie dzieje. Wejdz se na outuba i wpisz kaczynski, zobaczysz ile ludzi go nienawidzi. Uwazam ze Polacy dobrze wybrali, ale to były tylko sondaże, jeszcze może sie zdarzyć wszystko.

Kubon 22-10-2007 00:26

Ale to byl sondaz.

Carrota 22-10-2007 00:26

Według mnie Tusk da radę ..
dobrze ,że nie kaczorek

Diegoverialanho 22-10-2007 00:26

Coz PiS i tak jest "sweet" =D =*

Exodus 22-10-2007 00:27

Mam nadzieje ze podolaja temu ,wreszcie mohery obalone ;D

Drzamich 22-10-2007 00:29

http://foteka.pl/full/6f775bc41ff312...f584f770bd.jpg

Marcin24 22-10-2007 00:29

Myślę, że Tusk spełni co najmniej większość swoich obietnic. A obiecywał dużo.
Hanna Gronkiewicz-Waltz już się wzięła za budowę stadionu w Warszawie na EURO 2012, więc wszystko zmierza w dobrym kierunku. A jeśli nie, to wybór jest prosty: Dublin czy Londyn?
Cytuj:

Tusk ssie, ale Kaczyński bardziej.
PiS to kit, a LiD to hit, jak to kiedyś powiedziałeś.

Serious Sam 22-10-2007 00:35

Ehh, szkoda, że ten Tusk wygrał :-/

Rybzor 22-10-2007 00:40

Ujdzie w tłoku.

Zobaczymy jakie będą koalicje, bo brakuje im paru mandatów do władzy absolutnej : P.

Mafuss 22-10-2007 00:42

Musieliscie zrobic topic >.>

No ale skoro juz jest... Nie ciesze sie zabardzo.. bedzie jeszcze wieksza korupcja niz za czasow kaczora, napewno duzo sie nie zmieni.. ale jak sie juz zmieni to na gorsze.

Sirblaze 22-10-2007 00:43

Czy bedzie lepiej to sie dopiero okaze, narazie wole sie wstrzymac z jakimikolwiek komentarzami. Nie chwalmy dnia przed zachodem slonca.. rownie dobrze nasz nowy rzad moze okazac sie wielka porazka, tak wiec ostrzegam przed przedwczesnym huraoptymizmem. Mimo beznadziejnej opinii publicznej o PiS ostatnie 2 lata rzadow oceniam na plus aczkolwiek nie do konca pozytywnie.

Regards

Mlecziii 22-10-2007 00:54

Czy będzie dobrze na pewno jak w polscę sie zmieni coś na lepsze .Po wszystkiego nie zrobi ale jak spełni chociaż 30% swoich obietnic .A co do innych partii to chyba Kwasniewski będzie miał dziś jeden atak swojej choroby ;d

Lasooch 22-10-2007 00:54

Dopsz jest.

Ojciec Dyrektor 22-10-2007 00:55

Yes Yes Yes ! Zostaje w kraju ;) Modlę się aby matura z matematyki nie była obowiązkowa :D

Gangrel 22-10-2007 00:59

Osobiście miałem nadzieje że PO będzie bardziej zależne od LiDu, a wręcz moim marzeniem była sytuacja w której PO musiałoby sie z LiDem dogadać w sprawie koalicji. Jest jeszcze jednak nadzieja że taka koalicja powstanie, co więcej, ważne jest żeby powstało PO-LiD-PSL by można było odrzucać veta prezydenckie.

Te wyniki nie są moimi wymażonymi, ale nie jest źle, dziać się dopiero zacznie za miesiąc i wtedy będzie można dyskutować.

DeGlord 22-10-2007 01:22

pogadamy za 2 lata : ) badz za 4 ale watpie czy PO wytrzyma tyle czasu jedyny plus to brak buraka i Giertycha...

btw. Jest tak zle ze gorzej nie bedzie wiec nie mamy co sie martwic.

Vanhelsen 22-10-2007 02:59

no, to ładne spięcia na linii sejm <-> prezydent sam się szykują teraz...
Mam nadzieję, że Kaczor nie będzie na tyle wredny by szkodzić ojczyźnie w imię partii brata ;] zobaczymy w przeciągu miesiąca-2ch co z tego wyjdzie, na razie g**** można powiedzieć...

Pramus 22-10-2007 08:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 1706878)
Osobiście miałem nadzieje że PO będzie bardziej zależne od LiDu, a wręcz moim marzeniem była sytuacja w której PO musiałoby sie z LiDem dogadać w sprawie koalicji. Jest jeszcze jednak nadzieja że taka koalicja powstanie, co więcej, ważne jest żeby powstało PO-LiD-PSL by można było odrzucać veta prezydenckie.

Te wyniki nie są moimi wymażonymi, ale nie jest źle, dziać się dopiero zacznie za miesiąc i wtedy będzie można dyskutować.

E tam... Wiadome bylo, ze PSL tez osiagnie dobry wynik (w miare mozliwosci) i udalo im sie zebrac te ~10%. W takiej sytuacji powstanie zapewne koalicja PO-PSL. Nawet gdyby LiD zdobyliby wiecej mandatow, watpliwe byloby PO-LiD, bo wkoncu jedno to prawica, drugie lewica. Chodz po koalicji PO-LPR-Samoobrona, w tym kraju chyba wszystko jest mozliwe...

Withord 22-10-2007 08:43

*wznosi ręce do nieba* Panie, dzięki ci, że nie LiD!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:55.