![]() |
Harry Potter i Talizmany, Insygnia czy Relikwie Śmierci?
Wciąż nie jest znany ostateczny tytuł polskiej wersji książki Harry Potter and the Deathly Hallows. Wydawnictwo Media Rodzina prosi o pomoc w wybraniu odpowiedniego tytułu:
Cytuj:
Do wyboru są trzy opcje: 1) Harry Potter i Insygnia Śmierci 2) Harry Potter i Relikwie Śmierci 3) Harry Potter i Talizmany Śmierci Więcej informacji: Harry Potter i Relikwie / Insygnia / Talizmany Śmierci Który tytuł wg. was jest najbardziej odpowiedni? |
Relikwie Śmierci chyba najbardziej spójnie i sensownie brzmi.
|
Mi 'Insygnia' lepiej brzmią.
A tak swoją drogą, jest książce nieźle namieszane z tymi śmierciami, kamieniami i przepowiedniami. ;p Nie, nie czytałem. |
JAAAAAAAA CHCEEEE HARREEEEGOOO POTTTERRRAA!!!!!! juz nie moge sie doczekac stycznia ^^ :)
@top ofc relikwie smierci :) lepiej brzmi i wogule :P |
buhahah a ja juz czytalem wersje robocza xD i mowie wam jest super.
btw lepiej brzmi relikwie smierci. |
o nie ale wam banie poryło...
|
Relikwie... reszta tytułów to jakieś nieporozumienia.
|
mi insygnia lepiej pasują. Ja nie czytałem H.P ale u mnie w szkole tylko kujony lub uczniowie nie posiadający kolegów go czytają.
|
@up
co to w ogole za powod? Bo wstyd przed kumplami? Mi sie wydaje ze duzo wiecej osob czyta tylko wstydzi sie przyznac bo to nie jest "trendi" @topic Relikwie i basta |
@up
I po co to piszesz, daj innym samemu zapoznać się z książką samemu, bez twojej pomocy. :) @Rotherdamie No i co z tego kto to czyta a kto nie, a ta twoja szkoła jakaś dziwna. Ja nic złego w czytaniu nie widzę, lepsze to niż siedzieć przed TV pół dnia i opychać się ciasteczkami. Relikwia brzmią najlepiej. |
Moim skromnym zdaniem liczy się zawartość a nie tytuł( oczywiście jak ktos da do książki tytuł "Byłem homarem zombie z kosmosu" albo poradnik "Jak siedzieć, aby łatwo wstać" to przesadzi). Ja głosowałem za relikwiami śmierci.
|
Talizmany dla mnie odpadły na wstępie, brzmi to śmiesznie i zarazem tragicznie, wybór między relikwiami a insygniami nie był łatwy ale wybrałem w końcu te 2gie, why? bo relikwie bardziej kojarzą mi się z kościołem a nie magią, insygnia imo lepiej pasują.
A co spoilerowania, co cóż, nie którzy nie mają po prostu za grosz wychowania ;) |
Cytuj:
Relikwie, jakoś tak ładnie brzmi ; ] |
HP United States - Computers, Laptops, Servers, Printers & more :D
|
Cytuj:
|
@up
Bo to jest wiedza tajemna. Relikwie, insygnia, sringnia? A może być "itanki śmierci"? :D |
Relikwie są jednak najbardziej trafioną opcją.
|
Ech.. Przyzwyczailem sie juz do 'relikwii', wiec inne mi jakos 'nie pasza' ;d
Cytuj:
|
Cytuj:
P.S Autorka zapowiadała ,zę w najnowszej książce uśmierci Harrego!!! Czy to prawda? Nie chciałbym aby ta seria skończyła się tak tragicznie. |
Cytuj:
Ukryty tekst:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:05. |