Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Bodek i narkotyki. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152135)

Koszyk 27-10-2007 02:02

Bodek i narkotyki.

http://bodek.narkotyki.patrz.pl/

Co o tym sądzicie? jest to dosc stare nagranie... slucham go juz chyba poraz 20...

Naprawde polecam przesluchanie tego wykladu... 37 min zleci wam szybko...
Ja uwazam ze Bodek ma racje... narkotyki to nie jest cos co pomaga ludziom(ą?) tylko szkodzi...
nidgy nie cpalem nigdy nie zapalilem czy cos... po przesluchaniu tego odrzuca mnie od narkotykow nawet nie chce miec z tym stycznosci...

//
Nie znalazlem innego tematu o narkotykach... wiec postanowilem go zalozyc i poznac wasze zdanie...

raf420 27-10-2007 02:19

Takich rzeczy uczą w zerówce.
Na prawde dziwie się ludzmi, którzy w starości chcą wypluwać resztki zanieczyszczonych płuc.

P.S.
Niestety większość ludzkości to barany. :confused:

Ville 27-10-2007 05:17

Ludzie nie uzywaja narkotykow bo to szkodzi ;|

Albo maja slaby charakter i ulegaja presji otoczenia, probuja i sie uzalezniaja albo robia to dla dreszczyku emocji, ew. biora amfetamine (glownie studenci) zeby byc na chodzie o wiele dluzej

ripper 27-10-2007 10:05

Jak ktoś chce, to niech ćpa. Co wam do tego?

Argen 27-10-2007 10:37

@up

Że to działa jak domino, i że z jednego ćpającego w szkole/biurze/osiedlu, zrobi się po krótkim czasie pół szkoły/biura/osiedla ?

@narkotyki

Niech nie będzie niczego.

ripper 27-10-2007 10:40

Cytuj:

@up

Że to działa jak domino, i że z jednego ćpającego w szkole/biurze/osiedlu, zrobi się po krótkim czasie pół szkoły/biura/osiedla ?
Na ilu osiedlach jeden narkoman spowodował falę narkomanii? Podaj na tyle konkretnych (najlepiej udokumentowanych) przypadków, by wykazać że takie zjawisko jest faktycznym zagrożeniem, a nie wymysłem i powielaniem stereotypu.

spider-bialystok 27-10-2007 11:01

I tak powinno sie zalegalizowac wszystkie narkotyki, bo kto chce je brac i tak bierze. Poza tym alkohol jest legalny, a dziala podobnie jak narkotyki i tak samo potrafi uzalezniac.

Donas 27-10-2007 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1714002)
Na ilu osiedlach jeden narkoman spowodował falę narkomanii? Podaj na tyle konkretnych (najlepiej udokumentowanych) przypadków, by wykazać że takie zjawisko jest faktycznym zagrożeniem, a nie wymysłem i powielaniem stereotypu.

Dość łatwo zachęcić drugą osobę do robienia czegoś, co robi jedna, prawda? W każdym razie tę część osób bez własnego zdania, rozumu i charakteru. Może z tą połową osiedla to już przesada, ale imo jedna osoba ćpająca stanowi zagrożenie dla innych, które jeszcze nie spróbowały, a dają się stosunkowo łatwo przekonać.

Serious Sam 27-10-2007 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1714029)
I tak powinno sie zalegalizowac wszystkie narkotyki, bo kto chce je brac i tak bierze. Poza tym alkohol jest legalny, a dziala podobnie jak narkotyki i tak samo potrafi uzalezniac.

Widać, że nie słuchałeś bodka.

@topic
Nikt nie powinien jarać i ćpać! Żal mi tych którzy to robią, na przykład u nas jest jeden taki kolo w klasie, ma 15 lat tak jak my wszyscy w klasie, a jest niski, i brzydki, ciągle się na lekcje spóźnia, nie gada jak normalny koleś i nie może usiedzieć spokojnie na lekcji...
Niestety jest tak, że te utwory hiphopowe promują jaranie, i mówią, że to wszystko nie szkodliwe - stek bzdór, inspiruje to tylko dzieci do jarania...

Kulikos 27-10-2007 12:12

Wiecie co jest śmieszne? Że wypowiadają się tu ludzie którzy nigdy nie próbowali. Wielcy znawcy, przesłuchali jakiegoś nagrania, poczytali tu i tam i myślą, że cokolwiek wiedzą. A tak naprawdę od groma ludzi, wasi rodzice, dziadkowie palą fajki, i jakoś nie robi się z tego afery. A uzależnia to bardziej od thc ;x

Grocix 27-10-2007 12:18

Szkoda kasy na drugi ;)

PanKracy 27-10-2007 12:32

Cytuj:

O tak! Zróbmy z Polski drugą stolicę narkomanów, tak jak to jest w Holandii. I jak myślisz ze alkohol to to samo co narkotyki to gratuluje wiedzy na ten temat.

spider-bialystok 27-10-2007 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SeriousSam (Post 1714080)
Widać, że nie słuchałeś bodka.

Sluchalem juz tego wiele razy i zgadzam sie, ze narkotyki sa szkodliwe, sam nigdy niczego nie bralem ani nie jaralem. Ale twierdzenie, ze alkohol jest ok, a narkotyki be to klamstwo. Uzaleznienie od alkoholu moze tak samo zrujnowac zycie jak uzaleznienie od narkotykow.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PanKracy
O tak! Zróbmy z Polski drugą stolicę narkomanów, tak jak to jest w Holandii. I jak myślisz ze alkohol to to samo co narkotyki to gratuluje wiedzy na ten temat.

W Holandii narkotyki sa legalne i ludzie cpaja. W Polsce sa nielegalne i ludzie tez cpaja. Tyle, ze w Holandii dzieki legalizacji panstwo ma kontrole nad handlem narkotykami, a w Polsce handluja i bogaca sie na tym grupy przestepcze.
Poza tym kazdy czlowiek ma swiete prawo szkodzic sobie, jesli chce.

Koszyk 27-10-2007 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1714234)
Sluchalem juz tego wiele razy i zgadzam sie, ze narkotyki sa szkodliwe, sam nigdy niczego nie bralem ani nie jaralem. Ale twierdzenie, ze alkohol jest ok, a narkotyki be to klamstwo. Uzaleznienie od alkoholu moze tak samo zrujnowac zycie jak uzaleznienie od narkotykow.

Ale po alkoholu masz pewnosc ze nie urodzi Ci sie dziecko z 3cia reką albo bez nogi... po narkotykach sa defekty.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1714234)
Poza tym kazdy czlowiek ma swiete prawo szkodzic sobie, jesli chce.

Twierdzisz ze wszystko jest dla ludzi? Powiem jak Bodek.
Jadles kiedys kupe? zapewne nie... czemu? przeciesz wszystko jest dla ludzi... 'I chocby ktos Ci to zaserwowal w krysztalowym pucharku z ananasem nie tkniesz tego'

Rupert 27-10-2007 13:48

Co to THC jest ono mniej szkodliwe od fajek i pieprzenie że każdy kto zapali jointa skończy na heroinie/amfetaminie jest tak samo trafne jak to, że każdy co wypije piwo skończy pod sklepem z jabolem w ręce.

Thero 27-10-2007 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 1714252)
Ale po alkoholu masz pewnosc ze nie urodzi Ci sie dziecko z 3cia reką albo bez nogi... po narkotykach sa defekty.

Picie podczas bycia w ciąży prawie gwarantuje ci upośledzone dziecko. Co najmniej.
Cytuj:

Jadles kiedys kupe? zapewne nie... czemu? przeciesz wszystko jest dla ludzi... 'I chocby ktos Ci to zaserwowal w krysztalowym pucharku z ananasem nie tkniesz tego'

W imię idei "wszystko jest dla ludzi" mam wcinać kupę? Źle się czujesz?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupert (Post 1714262)
Co to THC jest ono mniej szkodliwe od fajek i pieprzenie że każdy kto zapali jointa skończy na heroinie/amfetaminie jest tak samo trafne jak to, że każdy co wypije piwo skończy pod sklepem z jabolem w ręce.

Z tym, że nikt tutaj czegoś takiego nie powiedział, więc czemu z tym wyskakujesz?

@Topic
Był kiedyś taki jeden temat, całkiem ciekawy. ;) Polecam: http://forum.tibia.pl/showthread.php...ight=narkotyki

spider-bialystok 27-10-2007 13:59

Cytuj:

Picie alkoholu przez kobiety w ciazy rowniez wplywa negatywnie na dziecko.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk

Ale swiat nie kreci sie wokol mnie i to, ze ja czegos bym nie tknal nie oznacza, ze trzeba tego zabronic innym. Kto chce niech wcina kupe, byle bym nie musial na to patrzec ;]

Koszyk 27-10-2007 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 1714277)
Picie podczas bycia w ciąży prawie gwarantuje ci upośledzone dziecko. Co najmniej.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1714280)
Picie alkoholu przez kobiety w ciazy rowniez wplywa negatywnie na dziecko.

Oj tyle to wiem... ale to chyba jeden taki przypadek... to tak samo jak kobieta w ciazy pali fajki to tez dziecko moze sie urodzic z jakims defektem... a przy narkotykach to jest zupelnie inna historia...

@EDIT
Co do tego ze byl juz topic o narkotykach to wiem... ale zostal on zamkniety...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 1714277)
W imię idei "wszystko jest dla ludzi" mam wcinać kupę? Źle się czujesz?

A czy ja Ci kaze jesc kupe? tylko zadalem pytanie...

Żyłka 27-10-2007 14:44

Cytuj:

Zauważ, że gdyby była możliwość zaopatrzenia się w kioskach w narkotyki, to w nałóg zostałyby wciągnięte nowe ofiary, które nie mają zamiaru zawierać transakcji z dilerem. Ludzie kupowaliby skuna jak papierosy, bez jakichkolwiek przeszkód i utrudnień.

Vanhelsen 27-10-2007 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1713962)
Jak ktoś chce, to niech ćpa. Co wam do tego?

Mi nic do tego, ale nie chcę by po osiedlu latał mi gościu z gnatem/nożem na bani po amfie... -.-"
Cytuj:

Tia, a wiesz co to przyzwyczajenia kulturowe? Alkochol i tytoń są OK ponieważ towarzyszą człowiekowi od zarania dziejów, z drugami już inna sprawa... w starożytnym Egipcie/Rzymie/Grecji nikt nie wciągał kreski... -.-"
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupert (Post 1714262)

To prawda, jeden raz =/= uzależnienia, ale to sprawa każdego człowieka z osobna, a co do szkodliwości, to błagam, podając takie niusy proszę o wyniki jakiś badań, ok?...

Ja nie jestem za legalizacją drugów, kiedyś miałem taki okres ale to przechodzi ;) lepiej nie pchac się w to gówno...

@down: czyste THC, ale paląc trawkę nie jara się samego THC ale również całą zieleninkę na około...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:39.