![]() |
Rozwalona karta graficzna ??
podczas uruchamiania gry TREMULOUS wyskakuje cos takeigo:
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem Co robic?? Dodam jeszcze ze kiedy uruchamiam gre Star Wars Battlefront i kiedy gra sie zaczyna robi mi sie czarny ekran nic nie widac ale slychac dzwieki w grze mozna robic wszystko tylko ze tego nie widac. Przy uruchomieniu kompa kiedy jest te czarne pole i sa niektore dane naszego kompa pokazane wyskakuje mi ould not load OpenGL subsystem musze kliknac f1 zeby kontynuowac moze ktos pomuc?? Najwazniejsze to z ta 1 sprawa z Tremulousem |
a sterowniki zainstalowane?... bo najczęstszym błędem związanym z OpenGL jest brak ZGODNYCH sterów...
|
1 pytanie czy grasz na laptopie ??
2 Czy twoja karta spelnia wymagania tych gier ?? |
1 nie gram na laptopie
2 muglbys podac sterowniki pozatym jak sprawdzic jaka ma sie karte graficzna..?? 3 moja karta spelnia (karta 128 najprawdopodobniej Ati radeon 8400 ale nie jestem pewien) |
o.0 naprawde nie wiesz jaka masz karte ?? ostro
ok to tak wchodzisz prawym w moj komputer potem w menadzer uzadzen czy jakos tak i tam jest rozwijak do karty graficznej i powinno byc napisane. |
sprawdzasz tak jak wyżej napisane, potem lecisz na stronę producenta (ATI albo nVidia, wpisz w googlach po prostu) i ściągasz sterowniki, menu do ściągania zawsze jest banalne w obsłudze (wybór rodziny karty -> wybór modelu -> wybur systemu -> download) więc nie powinieneś mieć żadnych problemów z tym, ofc o ile winne są sterowniki...
|
znalazlem Radeon 9400 Se Family
wejde i sciagne w razie czego napisze bo widze ze sa chetni do pomocy dzienki.. --------------- Cytuj:
--------------- hmm to ma az 48.2mb?? |
Cytuj:
|
Chyba nie zgubiłeś płytki z tym sterownikiem co?
|
nie trzeba miec plytki zeby moc miec sterowniki do tego -.-
btw tak mi sie przypomnialo przeciez jest w owionie przyklejony temacik do spraw komputerowych. |
Jak jest dźwięk a niema grafiki wo wina najczęściej słabego kompa :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:15. |