Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Przypisywanie klawiszy z klawiatury - myszce. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152988)

Kajulec 03-11-2007 01:24

Przypisywanie klawiszy z klawiatury - myszce.

Witam!
Zainteresowala mnie dzisiaj jedna sprawa. Chodzi o program, ktory pozwolilby mi przypisac guziczkowi kolka w myszce (czyli trzeci przycisk myszki) jakis klawisz z klawiatury. Chodziloby mi konkretniej o printscreen czy w sumie jakiekolwiek. Czesto chcialbym zrobic screena, jednak aby to uczynic, musze zupelnie zmienic ulozenie rak na klawiaturze, co jest niewygodne i czesto ryzykowne. Majac podpiety pod trzeci klawisz myszki np. printscreen moglbym bez obawy trzaskac zdjecia podczas hunta czy czegokolwiek innego.
A wiec - slyszal ktos o takim programie?

Jesli moj temat w jakis sposob nie spelnia regulaminu, to ofc chetnie poniose kare, jednak prosilbym moderatorow o niekasowanie tematu przynajmniej do jutrzejszych godzin okolopoludniowych, abym zdazyl sprawdzic czy ktokolwiek mi odpisal. ;)
Pozdrawiam

<.< 03-11-2007 01:37

Wujek Gogiel zaprasza.

Pogrzeb w płytce/dyskietce z driverami myszy - niektóre myszki mają software do przypisywania klawiszy.

Misza 03-11-2007 01:42

Miałem taką opcję w myszce A4techa. Jak masz inna mysz, to sprawdź czy sterowniki A4tech pod nią podchodzą. ;p

Kajulec 03-11-2007 02:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1726134)
Wujek Gogiel zaprasza.

Celoz, powiem delikatnie, spierzodkiewa ze swoimi radami. Google przekopalem we wszystkie strony, ale wszystko co znalazlem to ludzie, ktorzy szukaja podobnego softu. ;@

#Edit
Znalazlem stery/programiki do swojej myszki, ~67MB, mam nadzieje, ze cos tam bedzie. Szczerze mowiac myslalem, ze to bardziej zalezy od jakiegos zewnetrznego programu niz od sterow, ale dobra.. zobaczymy. Zdam raport za 20 minut~

#Edit2
Lol, super.. sciagnalem program, ktory chyba robi nic. Bo moge wybrac do niego skina i jezyk, ale jakos nie bardzo widze zastosowania. >.<

Plx jakis program.

LolnY 03-11-2007 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajulec (Post 1726119)
Witam!
Zainteresowala mnie dzisiaj jedna sprawa. Chodzi o program, ktory pozwolilby mi przypisac guziczkowi kolka w myszce (czyli trzeci przycisk myszki) jakis klawisz z klawiatury. Chodziloby mi konkretniej o printscreen czy w sumie jakiekolwiek. Czesto chcialbym zrobic screena, jednak aby to uczynic, musze zupelnie zmienic ulozenie rak na klawiaturze, co jest niewygodne i czesto ryzykowne. Majac podpiety pod trzeci klawisz myszki np. printscreen moglbym bez obawy trzaskac zdjecia podczas hunta czy czegokolwiek innego.
A wiec - slyszal ktos o takim programie?

Jesli moj temat w jakis sposob nie spelnia regulaminu, to ofc chetnie poniose kare, jednak prosilbym moderatorow o niekasowanie tematu przynajmniej do jutrzejszych godzin okolopoludniowych, abym zdazyl sprawdzic czy ktokolwiek mi odpisal. ;)
Pozdrawiam

Znam program QuickShot. Nie wiem czy Ci pomoże, ale tam można wybrać jakim klawiszem robi się zrzuty ekranu. Tylko musi być program cały czas włączony. Do tego od razu wrzuca zdjęcia na Imageshack (co można wyłączyć), można wybrać format i ewentualnie rozmiar :D Polecam.

Kajulec 03-11-2007 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LolnY (Post 1726286)
Znam program QuickShot. Nie wiem czy Ci pomoże, ale tam można wybrać jakim klawiszem robi się zrzuty ekranu. Tylko musi być program cały czas włączony. Do tego od razu wrzuca zdjęcia na Imageshack (co można wyłączyć), można wybrać format i ewentualnie rozmiar :D Polecam.

Jesli chodzi o sama zasade dzialania to uzywam na codzien IrfanView, ktory pozwala mi ciachac screeny jeden za drugim. Uzywam kombinacji ALT+X, ale niestety wiaze sie to z koniecznoscia mieszania rekami nad klawiatura. Sprawdze czy QuickShot pozwala na uzywanie kolka myszki..

#Edit
Okej, problem TEORETYCZNIE rozwiazany. Sciagnalem sterowniki A4TECHa, ustawilem co jak ma byc.. pod myszka Logitecha dziala tak jak powinno, ale pod moim kochanym Geniusem juz nie. Jest jakas opcja, zeby to tak ten tego przerobic na Geniusa? xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:30.