Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Excalibug istnieje (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153216)

OldSpice 04-11-2007 13:25

Excalibug istnieje

ktos mnie reportowal ze mam bota spytalem sie gma o excalibuga
12:10 Sanner [38]: excalibug is myth?
12:10 Sanner [38]: Exana Pox
12:10 Jankes from Knight [49]: whats happend ?
12:10 GM Snuggles [2]: Sanner, you will have to explore to find that one out ;-)

Duke Dran 04-11-2007 13:30

No to łopata i kilof i w drogę.

Leirdek 04-11-2007 13:36

Boże co wy się podniecacie jakim¶ zasranym pikselem?Przecież to już jest tragedia!Tak,ja mam exalibuga,dałem łapówkę gmowi.Usytasfakcjonwani?X(

Tethi 04-11-2007 13:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leirdek (Post 1729144)
Boże co wy się podniecacie jakim¶ zasranym pikselem?Przecież to już jest tragedia!Tak,ja mam exalibuga,dałem łapówkę gmowi.Usytasfakcjonwani?X(

oh sóper jezde¶ mojm idolem plx plx pokarzeż mi go na tarde?? plx plx plx jezde¶ najileprzy daż có¶ plx fri itans plax master!!!
bledy w powyzszym tekscie sa celowe

tak jak juz pisal lopata kilof lina i kopac szukac gogogo...
jestem na 90% pewien ze NIE trzeba kopac w tej kopalni w kazz

OldSpice 04-11-2007 13:47

Miejsce szukania wedol mnie : Edron , Darama, Tiquanda(moze zle ale sorki za pisownie nieznam nazwy dzungli:P) PoH, PoI, Zamek nightamow itp no moze hellgate

Riten_lum 04-11-2007 13:51

Tiqande bym wykluczył bo legenda excalibuga (jak i on sam) powstał dużo wcze¶niej niż wprowadzono dżungle. Jednak to moje zdanie.

DOWN:

Spekulacji jest multum, ale ja bym najprędzej szukał w POI.
Po pierwsze jeden NPC mówi że jest gdzie¶ między edron a poh. A drugi (ten hero obok respa wyvern na edron) twierdzi że jest pod POH.
A po drugie ekipa z Harmoni znalazła jaki¶ miecz otoczony law± w POI (było zdjęcie na forum ale nie chce mi się przekopywać i szukać tego) więc moim typem jest POI ewentualnie POH.

OldSpice 04-11-2007 13:54

Kiedys czytalem tematu o excalibugu i tam pisali cos ze excalibug byl w kaplicy choru czy cos takiego

Kuryca 07-11-2007 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tethi (Post 1729154)
oh sóper jezde¶ mojm idolem plx plx pokarzeż mi go na tarde?? plx plx plx jezde¶ najileprzy daż có¶ plx fri itans plax master!!!
bledy w powyzszym tekscie sa celowe

Przykro mi, ale nie jestes fajny. Mozesz przestac.

@topic
GM nie powiedzial ze excalibug istnieje.
Jedna z rzeczy, ktore lubie w tej gierce, to sa wlasnie tajemnice, ktore probuje rozwiazac pelno ludzi. Nie sadze, zeby kiedykolwiek ktos znalazl Excalibuga, chociaz, kto wie...

Tethi 07-11-2007 21:55

@up
ze tez ci sie przypomialo xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OldSpice (Post 1729118)
ktos mnie reportowal ze mam bota spytalem sie gma o excalibuga
12:10 GM Snuggles [2]: Sanner, you will have to explore to find that one out ;-)

czytanie ze zrozumieniem panie wyzej ;]

Taranka 07-11-2007 22:07

Tu macie ss'a z PoI z tym mieczem. Here

Belor 07-11-2007 22:17

Hehe ... miejsca w ktorych moze byc, moim zdaniem to Edron ( watpie) Hellgate (male prawdopodobienstwo moze jest to nagroda z pewnego questu zwiazanego z skarbem w Kazzo ) moze tez byc to zwiazane z Beholderami i ich jezykiem (Duze prawdopodbienstwo ).
Moze jest to zwiazane z Groma. Na wyspach Facc mozna by po glowkowac z skarbcem moze tam w gorach znajdziemy go :PP moze jest to zwiazane z legendarnym bazyliszkiem lub jeszcze innymi terytoriami niebezpiecznych potworow. Jezeli jest juz taki quest bedzie skaplikowany na max przypuszczalnie moga w nim wystepowac POI monster w duzych ilosciach. Co do tego kopania calej Tibi nie ma to sensu zeby zaczac jakis quest predzej juz by trzeba z NPC pogadac, poczytac w ksiegach Tibijskich, oraz po glowkowac. Tak jak z kazdym questem, powiedzmy Desert quest ma wiele ukrytych watkow zanim ludzie sie o nim dowiedzieli trzeba tez bylo go znalezc ;pp roboty z szukaniem tego legendarnego oraz unikatowego miecza napewno jest duzo, o ile istnieje napewno ktos go znajdzie ale raczej nie jest on dostepny. Teraz zadacie sobie pytanie dlaczego nie jest dostepny ??.Obok poi jest pewne miejsce gdzie lezy Exalibur /exalibug jak kto woli przykryty kamieniami wyglada on jak zwyczajny sword, a wiec po co Cipsoft mialby tworzyc miecz o takiej samej grafice ?? ;] POWODZENIA, co do tej rozmowy z GM przypuszczam ze jest to FAKE ale moze, moze serio GM tak powiedzial, moze i istnieje lecz GM nie moze powiedziec czy to prawda czy nie xD

@Edit
Moze jest to taka sama historai jak z Sword of Fury na rooku przeciez tam tez mozna zrobic ze on zniknie ... tutaj jest tak sama jak na rooku sword lezy otoczony lava moze jak sie stanie na odpowiedznych kratkach Exalibug zniknie kto wie ... z rookiem tak samo Sword of fury lezy otoczony woda. Czekam na odpowiedzi ;p

Co do Desert questu jak ktos by sie chcial dowiedziec o tajemnicach i dodatkowych nagrodach moge podac poszlaki.

Cygan Slejter 07-11-2007 22:27

uwielbiam tibijskie tajemnice:) nawet jesli jest 10 tematow o tym :)

wedlug mnie trzeba szukac na pohu a dokladniej to na POI

Belor 07-11-2007 22:39

Co do poi moie podejrzenie jest takie ze jest to odbicie tego itemu z innego miejsca powiedzmy taki zwidy jak na ghoustlandzie z ghoustem co raz sie pojawia i znika i puzniej go widac znowu itd najprawdopodobniej tak jak mowie u gory jest to odbicie tego itemu przed nim stoi pewnie skrzynka :PPP w innym zakamarku tibi ;] nic nie pozostaje jak szukac gadac z npc itp itd

Cygan Slejter 07-11-2007 22:42

ano prawda

nudzi mi sie w tibi to polaze i popytam npc moze cos sie znajdzie:)

Hail Łowcy tibijskich zagadek:D

Belor 07-11-2007 22:51

Moze cos znajdziesz w co watpie bo kiedys w tej sprawie przeszukalem cale Venore Thais Edron ( na edron cos sie mozna poniekad dwiedziec ) na Pohu rowniez tez cos ciekawego mozna znalesc w tej kwesti oraz o ile pamientam Stary beholder tez cos o tym mowi ale z tym nie jestem pewien ;]

Cygan Slejter 07-11-2007 22:55

Pamietam kiedy¶, że na pohu byl jeden npc i mowil cos o excalibugu ale to bylo dawno temu:)

Kuryca 08-11-2007 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tethi (Post 1734883)
@up
czytanie ze zrozumieniem panie wyzej ;]

Wiec ja zdanie "you will have to explore to find that one out" tlumacze jako "bedziesz musial odkryc jak znalezc to cos/dowiedziec sie o tym", lub cos w tym stylu, wiec GM tym zdaniem wprost nie powiedzial, ze istnieje, powiedzial troche zagadkowo.
Nie chce sie klocic, ale wg. mnie to ty powinienes uwazniej czytac posty

Explorer of Hell 08-11-2007 12:54

Hmmm... Dosc interesujace.
Mysle, ze miecz ma cos wspolnego z PoI, a nawet duzo wspolnego.
Jezeli miesz widoczny na tej skale w PoI to Excalibug, to rozwiazania tej zagadki trzeba szukac raczej u NPC znajdujacych sie w PoI lub w jego otoczeniu? ( PoH, DC?, )

Cipsoft kiedys powiedzial, ze wszystkie przedmioty sa mozliwe do znalezienia, wiec trzeba probowac. B)

Belor 08-11-2007 13:19

Cipsoft powiedzal iz te przedmioty wszystkie mozna znalesc lecz zaprzeczyl to po tym jak powiedzial iz robi losowanie ze ktos dostanie itemy ktorego nigdy nikt nie zdobedzie cos w tym stylu sa ta DSL ktore trafily na titanie ;] a teraz do tematu poi moze ejst jeszcze jakis dodatkowy room podczas poi questu gdzie mozna zdobyc ten miecz moze jest to tylko zwykly sword przykryty kamieniami kto wie trzeba szukac i rozmacwiac widze ze kolega up poinformowany o tym npc na pohu co kiedys byl teraz juz go nie ma moze quest wtedy byl tylko dostepny ;/ gdy byl ten npc na pohu
Kto wie jedna wielka zagadka i niewiadoma do rozwiazania ;]

Nagrix 08-11-2007 13:23

Cytuj:

Sanner, zapytałe¶ się GMa czy excalibug to mit, a on odpowiedział, że będziesz musiał szukać żeby się tego dowiedzieć. To nie jest żadna jasna odpowiedĽ. On wcale nie powiedział, że go znajdziesz, albo że on istnieje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:28.