Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Runescape czy Tibia. !? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153219)

Badon 04-11-2007 13:52

Runescape czy Tibia. !?

Co uważacie za lepszą grę??
I uzasadnijcie dlaczego.

Bluray 04-11-2007 14:17

Nie lubię tej i tej, ale jak miałbym w którąś grać to w runescape.

raf420 09-11-2007 20:39

Of course, że gnom!

Obie gry dupne.

Arcan 09-11-2007 21:07

Ja twierdzę, że Tibia, a dlaczego? Nie jestem jakimś fanem tibii, ale runescape ma wadę, przez co przebije go każda gra MMO uruchamiana przez clienta. Tą wadą jest cheatowanie. Istnieje program (wbrew pozorom bardzo znany), który pozwala zmieniać dowolne wartości w grach MMO uruchamianych przez przeglądarkę, np: złoto. Nie podam nazwy tego programu, bo pewnie naruszyłbym jakieś zasady forum odnośnie cheatowania. Jeśli ktoś chętny to podam na priv, ale nie polecam, takie programy psują całą zabawę :D.
@to noobs
Nie uda wam się cheatować w tibii więc nawet nie próbujcie, nie będę dokładnie tłumaczył.

@edit
Napisałem o tym w innym temacie, że już nie będę wysyłał info o cheat'cie na priv. Temat tamten został skasowany więc powtarzam to tu, co by mi nie spamować na poczcie ;p

Forc 09-11-2007 21:37

Polonez czy Fiat 126p?

Ferrari - Guild Wars :>

Zatharin 09-11-2007 22:15

Adventure Quest!

A tak naprawde to Tibia. Dlaczego Tibia? za swój całokształt ;p

kaxiorek 09-11-2007 22:40

RuneScape (i cale dnie trenienia miningu i shmitingu xD)

Virusmaxi 09-11-2007 22:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 1737335)
Ja twierdzę, że Tibia, a dlaczego? Nie jestem jakimś fanem tibii, ale runescape ma wadę, przez co przebije go każda gra MMO uruchamiana przez clienta. Tą wadą jest cheatowanie. Istnieje program (wbrew pozorom bardzo znany), który pozwala zmieniać dowolne wartości w grach MMO uruchamianych przez przeglądarkę, np: złoto. Nie podam nazwy tego programu, bo pewnie naruszyłbym jakieś zasady forum odnośnie cheatowania. Jeśli ktoś chętny to podam na priv, ale nie polecam, takie programy psują całą zabawę :D.
@to noobs
Nie uda wam się cheatować w tibii więc nawet nie próbujcie, nie będę dokładnie tłumaczył.

Aa,, Chodzi o Cheat Engine ;]
Takie gierki mają przecie zabezpieczenia ;<

@topic

Tibia. Poprostu lepsze.

<.< 09-11-2007 23:56

Ej a co jak ja chcę wybrać inną grę bo obydwie to gówno? ;(

Arcan 10-11-2007 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi (Post 1737576)
Aa,, Chodzi o Cheat Engine ;]
Takie gierki mają przecie zabezpieczenia ;<

@topic

Tibia. Poprostu lepsze.

Zgadłeś :D Niestety Runescape takich zabezpieczen nie posiada, nie jestem pewien co do umiejętności, ale złoto można mnożyć i mnożyć do znudzenia

Raxev 10-11-2007 11:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1737706)

Ta załóż inną sondę, bo ta przeznaczona na te dwie "gry" ;d

@dałn:
Dziecko, uważaj i następnym razem patrz kogo nazywasz spamerem/trollem.

Są potworki w runescape, które można atakować grupą. Nie grałeś dłużej - nie oceniaj gry.

Diablczek 10-11-2007 11:18

Tibia lepsza jest.W Runescape jak walczysz z innym graczem to godziny mijają zanim ktoś wygra a w Tibi walki są bardziej ekscytujące (SD,UH i inne runy).

@up:
Troll-spamer!

Edit:
W runescape tylko jedna osoba może bić jednego potwora czyli nie można się np. z kumplami na jakiegoś bossa wybrać a jak uciekasz to cie kumpel uratować nie może bo przecież nie pozwalają mu atakować potwora.

KrEmAs KAc 10-11-2007 11:37

RS - się zbytnio nie nudzi bicie skillów bo zawsze można się przerzucić na coś innego :)
Tibia - Ciekawsze PvP

Shardzik 12-11-2007 00:38

Przykro mi, ale ci co mówią że mozna cheatować w RS, chyba nie grali w ta grę.
Nie da się zmieniać hexów w tej grze, jakby było można, dawno każdy by latał z najlepszymi itemkami i tak dalej.
A mnożyć kasę można i owszem, zarabiając ją normalnym sposobem ;).
A co do tematu - jedni wolą RS drudzy tibię, pewnie więcej tych na tym forum woli tibie, z kolei zaś na forum RS'a większość powie że woli
RS'a. Ale argumntowanie fałszywymi wnioskami że niby można hexy zmieniać do głupota.

Dyebaye 12-11-2007 00:48

Runescape to gra dla dzieci z upośledzeniem...

W tej grze nie wiadomo o co chodzi (Nie grałem) ale widziałem...

Graj w tibie i exp:P A nie bądź cepem i nie graj w Runescape...

O TO MOJE ZDANIE NA TEMAT RUNESCAPE

JohnyTest 12-11-2007 09:10

Bardzo lubię runescape, i z wielką chęcią bym grał. Ale jak pomyśle, że te marne 300 tysięcy co w 4 miechy zarabiałem ktoś w 1 sekunde może zdobyc cheatem to aż się życ odechciewa :(...

Articuno 12-11-2007 18:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1737706)

Odezwał się ten co w Bloodwarsa gra 0.0.

Tibia, kwestia gustu, w RS nie ma podoba mi się tamtejsze klimat, chodź grałem tylko tamten początek.

Ujo 24-11-2007 21:14

Runescape rox!
W Tibi możemy robić 4 rzeczy
1 Gadać pod depo.
2 Skillować.
3 Robic runy.
4 Zabijać.

A w Runescapie 13
1 Uprawiać role,rzemiosło
2 Robic łuki
3 Gotować ciasta pizze i rybki.
4 Wykuwać przedmioty
5 łowić rybki
6 Wykopywać minerały
7 Zabijać potwory
8 Ciąc drzewa
9 Rozpalać ogniska
10 Bawić się w alchemika(uprawiac zielarstwo)
11 Ukradać potwory ukradać stragany
12 Robić runy
13 Zostać łowcą i pogromcą potworów

I tyle znalazłem rzeczy xD

Soldier_PL 29-11-2007 01:04

Kiedys gralem w runescape 2 lata :o i nie wiem poco marnowalem tyle czasu na taki szajs bo wszystko co jest fajne trzeba zaplacic(budowanie domkow inne mapy itp) na zwyklym trybie gry nie mozna zbyt wiele zrobic... gra dupna.
Tak samo z tibia.Ale mi ostatnie wyrownanie profesji... wszystko dla pacca =/.;(

tarangoul 02-12-2007 04:51

Uważam zę Tibia jest lepsza (pod względem dostarczanej rozrywki), Runescape nudzi mi się już po 3 minutach a Tibia dopiero po 10 :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:44.