Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Horror (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153609)

Badon 08-11-2007 15:59

Horror

Jaki najlepszy "Horror" ogladaliście? Prosze o podanie nazwy filmu.

Michoss 08-11-2007 16:01

Pod względem czego "najlepszy"?
Straszności, krwawości?

Chyba Egzorcystę (pierwsza wersja).

Vil 08-11-2007 16:17

klimat - 'The ring'.

realizacja - 'Shutter'.

slasher - 'Teksanska masakra - poczatek'.

nowsze produkcje generalnie bardziej smiesza niz strasza ( np 'Wrong turn 2' albo jakies inne 'Wzgorza .. ')

Abbath 08-11-2007 16:29

Lśnienie. <znaki>

Korektor 08-11-2007 16:34

Ta, Lśnienie Kubricka jest dobre.

Van'Dante 08-11-2007 16:34

Trylogia piły oraz Blair Witcha, nie są one może bardzo straszne, za to są dobre.
Dlaczego?
Piła... przez cały czas trzyma w napięciu, do tego zawsze pod koniec filmu ma się wielkie oczy i mówi się do siebie "Ja bym na to nie wpadł" ^^
Co do Blair Witcha... Poprostu różni się on tych tradycyjnych horrorów, a jest warty oglądnięcia...

Hills Have Eyes jest niezłe... Można się przestraszyć...

Kenixia 08-11-2007 17:33

"wzgórza mają oczy" :D To jest Komedia a nie horror ; p czego ty sie tam bałeś ;d? Najsmieszniejszy to był moment z chorągiewką w głowie, jak był zamknięty w tym "pudle, lodowce czy co to ", jak mu odcinał palce i ten fajny ziomek z mózgiem na wierzchu i w tej przyczepie, jak ssał jej mleko z piersi xd

Zawsze najbardziej bałam się The Ringa, chociaz to najbardziej oklepany horror ; p

Dom woskowych ciał tez jest fajny

Arka_Sath_Wielki 08-11-2007 18:18

Ja zasnalem na egzorcyscie xD

Wedlug mnie najlepsze sa :
"Blair witch project " 1 i 2 chociaz lepsza 1
"Lśnienie" - "Here's Johnny! " xD z tego zwala
"Teksańska masakra piłą mechaniczną" ale koncowka slaba :/
"Czerwona Róża" - Kinga :) świetne (odcinkowy)
"Inni" - no nawet fajny ale nie taki straszny :)

Chesterkaa 08-11-2007 21:30

Elfen Lied ;>
(troche smieszne te latajace konczyny niedokladnie narysowane, wygladajace jak szynka, ale ma klimat: D)

13 duchow ];->

Calen Futh 08-11-2007 21:48

Najgorszy horror: dowolny mecz z Milanem.
Najlepszy: Candyman.

Glamri 08-11-2007 22:38

Mnie generalnie rzecz biorąc horrory to albo usypiają albo śmieszą. Egzorcysta jednak był świetny. Do tego Lśnienie... Ah ^^

Baron Kaldrick 08-11-2007 22:52

Stephen King's It. Ciężko to przebić w sumie. Dobre są też stare filmy, jak np. Rosemary's Baby.

Shinjix 08-11-2007 22:59

To ja moze zrobie sobie maly przeglad horrorow, ktore pamietam...
  • Egzorcysta - w tym gatunku cenie sobie ten film najbardziej.
  • Piła (I, II i III) - jeśli to są horrory, to pojęcia gatunkowe autorów są IMHO poważnie zaburzone.
  • Oszukać przeznaczenie - jak wyżej.
  • 13 duchów - ten film przypadł mi do gustu.
  • Lśnienie - nie będę się wywodził, wpisałem tu ten horror, żeby być 'trendi'.
  • Room 1408 - film daje rade, choć (jak przystało na amerykanów) zrypali niektóre momenty.
  • The Blair Witch Project - IMHO dobry horror.
  • Candyman - jak byłem mały, to strasznie mnie wystraszył :<
  • Silent Hill - IMHO też dobry horror, nieliczac niektorych momentow.
  • The Ring I - wersja japońska. Film IMHO genialny, zagadkowy, trzymający w napięciu, intrygujący i straszny.
  • Egzorcyzmy Emily Rose - film daje rade.

Ogólnie najbardziej lubie Egzorcyste.
Tyle filmów pamiętam na tyle, żeby je ocenić. Wszystko to oczywiście moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać.

Arka_Sath_Wielki 08-11-2007 23:06

A ja z Candymana 2 mialem taka polewke ze zal .. xD

Sozemego 09-11-2007 02:06

Egzorcyzmy emily rose - fajne, ale niezbyt straszne.
Dom - bylem mniejszy to mnie wyfreakował o_O
Silent Hill - 1% klimatu z gry, ale nadal niezle.
Piły wszystkie były dobre, ale nie jako horror.
Lśnienie - znowu, dobry, ale nie straszny.
Egzorcysty nawet nie widzialem.
Klątwa - chłam
Wzgórza maja oczy - jeszcze wiekszy chłam.
The ring - dobry.

Rekin Master 09-11-2007 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 1736303)
[*]The Ring I - wersja japońska. Film IMHO genialny, zagadkowy, trzymający w napięciu, intrygujący i straszny.

zgadzam się, pierwszą i drugą część oglądałem jakieś 5~ lat temu na canal +, o wiele lepsze niż te amerykańskie wersje. Sadako wygląda jakoś straszniej i w ogóle lepszy klimat. Hehe do dziś pamiętam, jak po obejrzeniu tego filmu(kończył się około godz. 1. w nocy) moja zajebista matka postanowiła zrobić dowcip mi i mojemu bratu, dzwoniąc z komórki na numer domowy. Przez 30sekund ani ja, ani brat nie podnieśliśmy słuchawki :D.
Parę dni później leciała "Spirala" i była to chyba 3. cześć ringa, ale tego już mi się nie chciało oglądać.

@Topic
The ring (japońska wersja)
Klątwa (japońska wersja)
Silent Hill był trochę śmieszny, ale może być :)

Glacial 09-11-2007 12:35

Jak mnie to najbardziej wystraszył film Dead Silence. To o takich psychopatycznych lalkach mordercach. Zawsze się bałem kukiełek.... to chyba z dzieciństwa.
No i 28 dni i tygodni później. Dla mnie są to filmy bardziej science-fiction, ale z horrorów też coś tam jest. A są to filmy po prostu zajebiste - inaczej tego ująć się nie da.

Grue 09-11-2007 13:43

Silent Hill - jako wielki fan, mi sie osobiscie podobał 2x w kinie bylem na nim. Chociaz niektore momenty wołały o pomste do nieba ;d Tak czy inaczej Piramidogłowy to moja miłość i przyszła żona haha!
Dom - oglądałem mając 4 lata i później spać przez tydzień sie bałem heheh. Ale ogolnie fajny filmik.
Piła 1 - Ciekawy, trzymający w napięciu.
a najgorszy horror to mecz Lecha z Legią 90min ostrego napięcia, po czym wygrana Lecha :* lmao! xD!

Capality 09-11-2007 15:03

Jeśli chcecie się pośmiać to obejrzyjcie "Smakosz II"
A bardzo dobre są:
-Piła 1
-13 Duchów
-The Blair Witch Project

Badon 09-11-2007 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ten co wie (Post 1736636)
Jak mnie to najbardziej wystraszył film Dead Silence. To o takich psychopatycznych lalkach mordercach. Zawsze się bałem kukiełek.... to chyba z dzieciństwa.
No i 28 dni i tygodni później. Dla mnie są to filmy bardziej science-fiction, ale z horrorów też coś tam jest. A są to filmy po prostu zajebiste - inaczej tego ująć się nie da.

Mnie tak samo przerażaja takie kukiełki, tez chyba ogładałem ten film ale nie jestem pewien bo nazwy nie kojarze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:56.