![]() |
Horror
Jaki najlepszy "Horror" ogladaliście? Prosze o podanie nazwy filmu.
|
Pod względem czego "najlepszy"?
Straszności, krwawości? Chyba Egzorcystę (pierwsza wersja). |
klimat - 'The ring'.
realizacja - 'Shutter'. slasher - 'Teksanska masakra - poczatek'. nowsze produkcje generalnie bardziej smiesza niz strasza ( np 'Wrong turn 2' albo jakies inne 'Wzgorza .. ') |
Lśnienie. <znaki>
|
Ta, Lśnienie Kubricka jest dobre.
|
Trylogia piły oraz Blair Witcha, nie są one może bardzo straszne, za to są dobre.
Dlaczego? Piła... przez cały czas trzyma w napięciu, do tego zawsze pod koniec filmu ma się wielkie oczy i mówi się do siebie "Ja bym na to nie wpadł" ^^ Co do Blair Witcha... Poprostu różni się on tych tradycyjnych horrorów, a jest warty oglądnięcia... Hills Have Eyes jest niezłe... Można się przestraszyć... |
"wzgórza mają oczy" :D To jest Komedia a nie horror ; p czego ty sie tam bałeś ;d? Najsmieszniejszy to był moment z chorągiewką w głowie, jak był zamknięty w tym "pudle, lodowce czy co to ", jak mu odcinał palce i ten fajny ziomek z mózgiem na wierzchu i w tej przyczepie, jak ssał jej mleko z piersi xd
Zawsze najbardziej bałam się The Ringa, chociaz to najbardziej oklepany horror ; p Dom woskowych ciał tez jest fajny |
Ja zasnalem na egzorcyscie xD
Wedlug mnie najlepsze sa : "Blair witch project " 1 i 2 chociaz lepsza 1 "Lśnienie" - "Here's Johnny! " xD z tego zwala "Teksańska masakra piłą mechaniczną" ale koncowka slaba :/ "Czerwona Róża" - Kinga :) świetne (odcinkowy) "Inni" - no nawet fajny ale nie taki straszny :) |
Elfen Lied ;>
(troche smieszne te latajace konczyny niedokladnie narysowane, wygladajace jak szynka, ale ma klimat: D) 13 duchow ];-> |
Najgorszy horror: dowolny mecz z Milanem.
Najlepszy: Candyman. |
Mnie generalnie rzecz biorąc horrory to albo usypiają albo śmieszą. Egzorcysta jednak był świetny. Do tego Lśnienie... Ah ^^
|
Stephen King's It. Ciężko to przebić w sumie. Dobre są też stare filmy, jak np. Rosemary's Baby.
|
To ja moze zrobie sobie maly przeglad horrorow, ktore pamietam...
Ogólnie najbardziej lubie Egzorcyste. Tyle filmów pamiętam na tyle, żeby je ocenić. Wszystko to oczywiście moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać. |
A ja z Candymana 2 mialem taka polewke ze zal .. xD
|
Egzorcyzmy emily rose - fajne, ale niezbyt straszne.
Dom - bylem mniejszy to mnie wyfreakował o_O Silent Hill - 1% klimatu z gry, ale nadal niezle. Piły wszystkie były dobre, ale nie jako horror. Lśnienie - znowu, dobry, ale nie straszny. Egzorcysty nawet nie widzialem. Klątwa - chłam Wzgórza maja oczy - jeszcze wiekszy chłam. The ring - dobry. |
Cytuj:
Parę dni później leciała "Spirala" i była to chyba 3. cześć ringa, ale tego już mi się nie chciało oglądać. @Topic The ring (japońska wersja) Klątwa (japońska wersja) Silent Hill był trochę śmieszny, ale może być :) |
Jak mnie to najbardziej wystraszył film Dead Silence. To o takich psychopatycznych lalkach mordercach. Zawsze się bałem kukiełek.... to chyba z dzieciństwa.
No i 28 dni i tygodni później. Dla mnie są to filmy bardziej science-fiction, ale z horrorów też coś tam jest. A są to filmy po prostu zajebiste - inaczej tego ująć się nie da. |
Silent Hill - jako wielki fan, mi sie osobiscie podobał 2x w kinie bylem na nim. Chociaz niektore momenty wołały o pomste do nieba ;d Tak czy inaczej Piramidogłowy to moja miłość i przyszła żona haha!
Dom - oglądałem mając 4 lata i później spać przez tydzień sie bałem heheh. Ale ogolnie fajny filmik. Piła 1 - Ciekawy, trzymający w napięciu. a najgorszy horror to mecz Lecha z Legią 90min ostrego napięcia, po czym wygrana Lecha :* lmao! xD! |
Jeśli chcecie się pośmiać to obejrzyjcie "Smakosz II"
A bardzo dobre są: -Piła 1 -13 Duchów -The Blair Witch Project |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:56. |