![]() |
Kryminały
Lubicie czytać kryminały? Jeśli tak, to jakie wg Was są najlepsze?
Ja najbardziej lubię te A. Christie, a już zwłaszcza z Herkulesem Poiotem, chociaż "Dziesięciu murzynków" to zdecydowanie najlepszy kryminał jaki czytałam. |
Nie, zdecydowanie nie. Jak już czytać to tylko Świat Dysku ;)
|
Jeżeli przygody Sherlocka Holmesa można uznać za kryminał...
|
A. Christie jest niezła, mi się podobał 'Niemy Świadek' i coś jeszcze, czego tytułu nie pamiętam.
|
A. Christie - "I nie było już nikogo" dla mnie cacuszko :>
@down: gusta i guściki, Gaju jeszcze nie czytałem więc trudno mi coś powiedzieć, ale Straż! Straż! na pewno zasługuje na uznanie ;] |
Sry, że się wetne nie w temat ale: Świat Dysku ssie, czytałem Święty Gaj i bardzo się zawiodłem
|
tak jak poprzednicy, Agata Christie i jej dziela <33 to jest dopiero porzadnia literatura, nie Pany Tadeusze i Dziady ktorymi nas w szkole mecza niewiadomo po co... Mickiewicz moglby sie wiele nauczyc od Christie. a wracajac do tematu, jeszcze swojego czasu Hitchooka (czy jak mu tam) czytalem, takie kryminaly dla mlodszych, bardziej lajtowe, ale zagadki pierwsza klasa (Przygody Trzech Detektywow, cala seria ok 80 ksiazek)
|
A.Christie i "Dlaczego nie Evans" Albo "Niespodziewany Gość" są niezłe :P
|
Cytuj:
Nie, nie lubie kryminalow. Nudne sa, generalnie. Z takich lepszych to 'Zbrodnia doskonala' Niemirskiego. |
Pies Baskerville'ów strasznie mi sie podobal :D do konca nie wiedzialem kto co i jak xD
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
hmm tak jak większość A.Christie, ale najbardziej podobały mi sie jej 3 książki:
- "Entliczek Pentliczek" - "Hotel Bertram" - "Spotkanie w Bagdadzie" |
Kryminaly Chandlera sa bardzo dobre...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:53. |