![]() |
Crossbow vs. bow
Gdzieś czytałem, że nie warto używać kuszy i bowa poniżej dista 40. To prawda? A jak już będe miał dobry skill to co wybrać? Wiem, kusza silniej walnie, ale bez pacca nie mam conjure bolt... co wybrać? ;> Pomózcie, i z góry dzięki za odpowiedzi. (grzeczne i na temat, jedna konkretna mi starczy)
|
Weź kusze ---> kup trochę boltów ---> idź na np. Dwarfy Soldiery lub Mino Archery ---> bolty się zwracają.
Ale chyba lepiej będzie ci ze spearami chodzić nawet na dużym skillu. Wtedy możesz założyć tarczę i dostajesz mniejsze obrażenia. Zresztą po update lepiej łazić ze spearami, bo już nie wypadają i są tanie. |
o lol tak jak mówił kolega idz lepiej ze spearami a bow i crossbow odłóż na pózniej;). nabij duży skill w distu to pomyślimy
|
aegler, mino archer i dwarf solidier zabiły by go na tym lvluB)
|
że dwarf soldk nie, ale mino archer tak, a minio jest zazwyczaj w mintwallin , a tam są mino magi, mino guardy itp.
|
Po ostatnim update nie ma sensu używać łuku ze strzałami...
Do 25 levela możesz spokojnie biegać ze spearami, a później royal spear/enchanted spear. Jeśli będziesz sie wybierał kiedyś na hunty typu: demony, behemothy itp. to kusza/arbalest i power bolty.:) |
SmOoTHas zagiąłęs mnie twoim podpisem.
Naucz sie podstaw angielskiego i wtedy "szpanuj". |
a uzywam sprearow i medusa shield, na 19 lv i 57 discie ;]
|
Cytuj:
@topic. Teraz po update i tak duze hity wchodzą. Exp tak zeby Ci sie zwracalo za arrows//bolts//spears... wyproboj rozne style gry. Na potwory i slabym defie exp z arrowsami na potworach z wiekszym defem z boltami. Wbij skill ~65 i wtedy spokojnie z boltami... pozniej 55 lvl i z p botlami zasuwaj ( o ile bedziesz mial na nie kase :P) @Agrael Zalezy... na spreary trzeba miec cap. czasami po 40 uderzeniach spear sie lamie czasami po 5... przy duzym pechu moze szybko zabraknac spearow. |
@Smoothas
Pani lekkich obyczajów mać! Gdzie widzę twoją odpowiedź to pod nią widzę twoje 2 ew. 4 kolejne! Naucz sie nie spamować! @Topic: Lepiej bić spearami, skill shielda rośnie który wbrew pozorom się przydaje |
Popieram kolegę @up
Skill shielda po update naprawdę sie przydaje, ponieważ jak latasz ze spearami, a potwor Cię dogoni to dostajesz mniejsze obrażenia, co czasami naprawdę może uratować życie :] |
Powinieneś udać się do najniższej kopalni dwarfów na poziom -2 resp
2 soldki kolo siebie. [MONSTER]Dwarf Soldier[/MONSTER] Mino archer wali mocniej i lepiej celuje w dodatku ucieka ;([MONSTER]Minotaur Archer[/MONSTER] i lepeiej na loocie wychodzisz :P |
Powinieneś udać się do najniższej kopalni dwarfów na poziom -2 resp
2 soldki kolo siebie. [MONSTER]Dwarf Soldier[/MONSTER] Mino archer wali mocniej i lepiej celuje w dodatku ucieka ;([MONSTER]Minotaur Archer[/MONSTER] i lepiej na loocie wychodzisz :P |
na low lvl uzywaj spearow a pozniej uzywaj boltow
|
Jeżeli masz wolny czas i 13 lvl to porób pare BP arrows przed depo lub gdzie chcesz.. .Exp nimi na pohu na cyckach itp. nastepnie wypraw sie na soldki pozbieraj boltów aż bedziesz nimi rzygać.
A spear to nawet dobre rowiązanie ale dlaczego Spirkami skoro można Royal Spirkami ;p |
Na pewnoi kusza jest owiele lepsza. Nie wiem kto ci mówił że łuk lepszy, w karzdym razie się mylił
|
Cytuj:
|
Crossbow lepszy ale zależy na co... Np. Jakies roty pod liberty to wbija sie z arrowami i jak sie skończą to fooda masz pod dostatkiem można dorobić xD ... A crossbow to np. na draconie , albo royalki na draconie ..
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:37. |