Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Crossbow vs. bow (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153811)

Gravler 10-11-2007 12:37

Crossbow vs. bow

Gdzieś czytałem, że nie warto używać kuszy i bowa poniżej dista 40. To prawda? A jak już będe miał dobry skill to co wybrać? Wiem, kusza silniej walnie, ale bez pacca nie mam conjure bolt... co wybrać? ;> Pomózcie, i z góry dzięki za odpowiedzi. (grzeczne i na temat, jedna konkretna mi starczy)

Agrael 10-11-2007 12:47

Weź kusze ---> kup trochę boltów ---> idź na np. Dwarfy Soldiery lub Mino Archery ---> bolty się zwracają.
Ale chyba lepiej będzie ci ze spearami chodzić nawet na dużym skillu.
Wtedy możesz założyć tarczę i dostajesz mniejsze obrażenia. Zresztą po update lepiej łazić ze spearami, bo już nie wypadają i są tanie.

SmOoTHas 10-11-2007 12:59

o lol tak jak mówił kolega idz lepiej ze spearami a bow i crossbow odłóż na pózniej;). nabij duży skill w distu to pomyślimy

SmOoTHas 10-11-2007 13:00

aegler, mino archer i dwarf solidier zabiły by go na tym lvluB)

SmOoTHas 10-11-2007 13:02

że dwarf soldk nie, ale mino archer tak, a minio jest zazwyczaj w mintwallin , a tam są mino magi, mino guardy itp.

Tsu 10-11-2007 13:07

Po ostatnim update nie ma sensu używać łuku ze strzałami...
Do 25 levela możesz spokojnie biegać ze spearami, a później royal spear/enchanted spear. Jeśli będziesz sie wybierał kiedyś na hunty typu: demony, behemothy itp. to kusza/arbalest i power bolty.:)

paluch89 11-11-2007 20:48

SmOoTHas zagiąłęs mnie twoim podpisem.
Naucz sie podstaw angielskiego i wtedy "szpanuj".

Ravanso 12-11-2007 23:15

a uzywam sprearow i medusa shield, na 19 lv i 57 discie ;]

Koszyk 12-11-2007 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gravler (Post 1738252)
Gdzieś czytałem, że nie warto używać kuszy i bowa poniżej dista 40. To prawda? A jak już będe miał dobry skill to co wybrać? Wiem, kusza silniej walnie, ale bez pacca nie mam conjure bolt... co wybrać? ;> Pomózcie, i z góry dzięki za odpowiedzi. (grzeczne i na temat, jedna konkretna mi starczy)

Bezuzyteczny czar.

@topic.
Teraz po update i tak duze hity wchodzą.
Exp tak zeby Ci sie zwracalo za arrows//bolts//spears... wyproboj rozne style gry. Na potwory i slabym defie exp z arrowsami na potworach z wiekszym defem z boltami.
Wbij skill ~65 i wtedy spokojnie z boltami... pozniej 55 lvl i z p botlami zasuwaj ( o ile bedziesz mial na nie kase :P)

@Agrael
Zalezy... na spreary trzeba miec cap. czasami po 40 uderzeniach spear sie lamie czasami po 5... przy duzym pechu moze szybko zabraknac spearow.

Capality 13-11-2007 00:34

@Smoothas
Pani lekkich obyczajów mać! Gdzie widzę twoją odpowiedź to pod nią widzę twoje 2 ew. 4 kolejne! Naucz sie nie spamować!

@Topic:
Lepiej bić spearami, skill shielda rośnie który wbrew pozorom się przydaje

Gurar 15-11-2007 22:04

Popieram kolegę @up

Skill shielda po update naprawdę sie przydaje, ponieważ jak latasz ze spearami, a potwor Cię dogoni to dostajesz mniejsze obrażenia, co czasami naprawdę może uratować życie :]

fireball 16-11-2007 10:25

Powinieneś udać się do najniższej kopalni dwarfów na poziom -2 resp
2 soldki kolo siebie.
[MONSTER]Dwarf Soldier[/MONSTER]
Mino archer wali mocniej i lepiej celuje w dodatku ucieka ;([MONSTER]Minotaur Archer[/MONSTER]

i lepeiej na loocie wychodzisz :P

fireball 16-11-2007 10:26

Powinieneś udać się do najniższej kopalni dwarfów na poziom -2 resp
2 soldki kolo siebie.
[MONSTER]Dwarf Soldier[/MONSTER]
Mino archer wali mocniej i lepiej celuje w dodatku ucieka ;([MONSTER]Minotaur Archer[/MONSTER]

i lepiej na loocie wychodzisz :P

Jelon93 18-11-2007 16:55

na low lvl uzywaj spearow a pozniej uzywaj boltow

KatsuKnight 18-11-2007 17:42

Jeżeli masz wolny czas i 13 lvl to porób pare BP arrows przed depo lub gdzie chcesz.. .Exp nimi na pohu na cyckach itp. nastepnie wypraw sie na soldki pozbieraj boltów aż bedziesz nimi rzygać.

A spear to nawet dobre rowiązanie ale dlaczego Spirkami skoro można Royal Spirkami ;p

Pantalarmion 20-12-2007 16:29

Na pewnoi kusza jest owiele lepsza. Nie wiem kto ci mówił że łuk lepszy, w karzdym razie się mylił

Ethesen 22-12-2007 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pantalarmion (Post 1797150)
Na pewnoi kusza jest owiele lepsza. Nie wiem kto ci mówił że łuk lepszy, w karzdym razie się mylił

0.o Gdzie on napisał, że łuk jest lepszy?

JokeY 25-12-2007 21:49

Crossbow lepszy ale zależy na co... Np. Jakies roty pod liberty to wbija sie z arrowami i jak sie skończą to fooda masz pod dostatkiem można dorobić xD ... A crossbow to np. na draconie , albo royalki na draconie ..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:37.