![]() |
Obrona za pomocą broni dwuręcznej
Mam pytanie: jak to jest z obroną ataków za pomocą broni dwuręcznej do walki wręcz? Czy melee skille (np. club fighting w przypadku war hammera) i/lub shielding mają jakiś wpływ na szansę na blok bronią dwuręczną?
Sorki jeśli to niewłaściwy dział albo ten temat już był (szukałem ale nie znalazłem). |
nie <znaczki>
|
Czemu go wprowadzasz w błąd? na danym skillu jeżeli obrona broni dwuręcznej jest wyższa niż jednoręcznej (ew+tarczy), to obrażenia zadawane przez potwory będą mniejsze w pierwszym przypadku.
|
Było dużo hipotez ale nikt nigdy żadnej do końca nie udowodnił. Było że liczy się pół shieldinga, albo pół ataku broni i pół shieldinga.
P.S. Jeśli ktoś to udowodnił tzn jak to jest z 2handed broniami to sorry. |
normalne ze jak masz dwureczna bron to nie ma tarczy w rece wiec czemu mialby sie liczyc shielding? liczy sie tylko skil w broni zarowno do ataku jak i do obrony wiec jak masz w hammera to tak jakbys mial tarcze o defie 10 i uzyty jest skill broni
przyklad: masz kine 61/60 w clubie to jak masz w hammera to mozesz zbloczyc:0-18 bo: 3 x 61 x 10 /100 = 18 gdzie : 3 wspolczynnik przy full ataku jak masz full def to wsp.=7 a jak balance to wsp.=5 61 skil w clubie 10 def w hammera a przez 100 sie to wszytko dzieli |
@up
A teraz mi powiedz skąd to wziąłeś/wywnioskowałeś. Prosze o filmik z testami co do twojej hipotezy. |
@up
Dokładnie... |
skil i def w rownaniu jest chyba oczywisty ;) wspolczynniki byly wyliczane dla full attack balans i full def wiec sa na odwrot w obronie przez 100 to trzeba podzielic a jak nie wierzycie to sie dymajcie :P nikt nikomu wierzyc nie kaze
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:30. |