![]() |
Format?
Siemka. Mam problem z formatem dysku . Zawsze jak formatowałem dysk to wystarczyło że włożyłem cd z Windowsem , resetnąłem system i samo zaczeło się instalować(niebieski ekran,wybory forumatu itp) a teraz nic . Prawdopodobnie coś zmieniło się w BIOSIE że nie czyta mi odrazu Dysku CD , tylko nie wiem co i gdzie zmienić , pomóżcie.
|
Ustawic First Boot Device w stan CDROM
|
zrobilem to ale mam zakichaną klawiaturę na USB i nie działa mi przy starcie systemu - wtedy kiedy pisze "dowolny klawisz spowoduje rozruch płyty". Jest jakiś sposób aby format zaczął się sam? bez wciskania klawisza?
|
Kup najtańszą klawiaturę na PS2, albo pożycz od kumpla jak ma.
|
dziwne, właśnie robie format komputera z klawiaturą usb i wszystko działa ok. Już słysze drugie takie stwierdzenie że nie działa, w takim razie mój komputer jest wyjątkowy :)
|
Uwierz że nie jest.
|
Mi sie też instaluje normalnie z klawiaturą pod USB ;|
|
jak ktos ma nowszy bios to i z klawiatura usb se poradzi ;-)
|
W moim BIOSie była opcja do ustawienia tego, żeby klawiatura USB była normalnie czytana przez takie instalatory, Linuksa czy Windowsa. Wcześniej też miałem z tym problemy. Poszperaj troche w manualach, na pewno coś znajdziesz.
PS. Przyklejony temat :) |
W moim komputerze nie mogę korzystać z USB przed zainstalowaniem sterownika do tego. ;|
Kopnięty komp... ledwo pól roku i już sie zaczyna walić. @edit Co ile miesięcy radzicie formatować komputer? |
Cytuj:
|
@raf420
wystarczy umiejętnie czyścić co jakiś czas |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:20. |