Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Głosowanie w Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15426)

MatKus 28-10-2004 21:57

Głosowanie w Tibii

CIPowie postanowili wrócić do starego, dobrego pomysłu, by o niektórych elementach gry gracze mogli decydować za pomocą głosowania. Pod adresem http://www.tibia.com/community/?subtopic=voting znajdziemy pierwsze pytanie dotyczące nazwy nowego rodzaju monet o wartości 100 platynek, które mają zostać wprowadzone w grudniowym update.
Aby móc zagłosować, trzeba się zalogować na swoje konto i mieć na nim przynajmniej jedną postać o poziomie 10 lub wyższym oraz mieć premium account.
Równolegle do CIpSoftowej, prowadzimy również naszą ankietę. Nie wpłynie ona coprawda w żadnym stopniu na decyzje w.w firmy, jednak pozwoli wam wypowiedzieć się w tej jakże ważnej sprawie, niezależnie od tego czy posiadacie PACC czy nie. Zapraszamy do głosowania.

Gangrel 28-10-2004 22:02

Hmmm, moim zdaniem dobry pomysl, gracze sie poczuja bardziej dowartosciowani swoim wplywem na gre.

Dan the Automator 28-10-2004 22:03

Zdecydowanie tego było trzeba. Stare pomysły nie są wcale takie złe. Może jeszcze wrócimy do opcji "tylko jedne otwarty backpack" co ;>>>?

gy_ver 28-10-2004 22:06

"All premium players with a character of at least level 10 may vote."
MatKus zapomniał dodać ze trzeba mieć takze Premium Account.
Pomysł tego jest bardzo ciekawy,podoba mi sie bardzo.Tylko szkoda ze nie mam PACCa :(

Bebilon 28-10-2004 22:07

No, to na ktora monete głosujemy? :-)

crystal coins- to chyba odpowiednia nazwa dla nowej monety ;)
Thanks for your vote.

Hegemmon 28-10-2004 22:08

I oby tak dalej :) teraz gracz bedzie mógł mieć wpływ na grę :)
Mam tylko nadzieję, iż będą do przegłosowania bardziejpoważne sprawy niż nazwa dla nowych monet...

edit:
wrażenia po pierwszej sondzie. Oddałem swój głos na crystal gdyż ta nazwa wydaje mi sie najbardziej odpowiednia z tych trzech. tibianum to dość beznadziejna nazwa ale cytuję:
Cytuj:

The new coins could be made out of the extremly rare tibianum. Tibianum is the divine metal of Tibia. It is more valuable than platinum since it is really hard to mine.
jest dość zachecający. nazwa jednak przekreśla moim zdaniem szanse na wybór tej wersji monety.
zatragil coins- nad tym to ja się wogóle nie zastanawiałem ;) ta nazwa jakoś mi nie pasuje... I buy mpa for 80zatragil coins... brzmi to idiotycznie.

co do samej sondy.... hmm... dlaczego nie widać statystyk głosowania? mam nadzieję, że chociaż na koniec powiedzą coś o tym ile osób i na co głosowało.

Vanhelsen 28-10-2004 22:09

Pomysł wypas, wreszcie, można mieć swój wkład w tiię, ale ma jedną wade:
Cytuj:

All premium players with a character of at least level 10 may vote.
Jeszcze pare miesięcy i ten sam fragment pojawi się nam, jak będziemy chcieli zassać klienta tibii albo wyjść z rooka. Fakt, że w tibi jest prawie 50% elementów only for paccan, ale czemu FACCowie niemogą decydować, o zmianach w tibii ??, to jest najbardziej głupi (czytaj: kretyńska, poyebana) pomysł by sonda była only forr pacc.

MatKus 28-10-2004 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Pomysł wypas, wreszcie, można mieć swój wkład w tiię, ale ma jedną wade:Jeszcze pare miesięcy i ten sam fragment pojawi się nam, jak będziemy chcieli zassać klienta tibii albo wyjść z rooka. Fakt, że w tibi jest prawie 50% elementów only for paccan, ale czemu FACCowie niemogą decydować, o zmianach w tibii ??, to jest najbardziej głupi (czytaj: kretyńska, poyebana) pomysł by sonda była only forr pacc.

A ja w tym widze sens. Chociażby taki, że jakiś idiota, który ma swoje jedno główne konto i 50 uhmakerów na 50 różnych kontach nie będzie mógł oddać 50 głosów i w ten sposób znacznie zmienić wyników sondy.

Knight Simon Dark lord 28-10-2004 22:34

osobiscie zaznaczylem crystal bo najlepiej brzmi"hi" "change platinum" "100"
NPC: " do you want trade for 1 crystal coin or 100000 golden coin"*

crystal coins powinno byc chociaz maniacy tibi zaznaczom tibianum bo jest juz naprzyklad tibianic ale i tak mam nadzieje ze to bendzie crystal

*-sugerowana rozmowa z NPC prowadzoncym bank

Khan 28-10-2004 22:38

Złoto było ok. Platyna to już lekie przegięcie, jakoś nie spotkałem dotąd monet z tego materiału :/ A wy chcecie jeszcze coś lepszego?
Powinni zmienic złoto na miedz, platyne na srebro, a nowe pieniążki dać wtedy złote.

Dr. Omader 28-10-2004 22:45

Zapraszam do glosowania w sondzie na stronie www.tibia.pl
U nas nie trzeba miec pacc! Ale wyniki nie licza sie dla cip soft :(

MatKus 28-10-2004 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
Złoto było ok. Platyna to już lekie przegięcie, jakoś nie spotkałem dotąd monet z tego materiału :/ A wy chcecie jeszcze coś lepszego?
Powinni zmienic złoto na miedz, platyne na srebro, a nowe pieniążki dać wtedy złote.

Steve wyjaśnił na forum tutorów, dlaczego nie będzie takiej zmiany, jak napisałeś.
Wymagało by to zmiany wieeeelu skryptów w tibii, gdzie NPCe mówią "gold" "platinium"..., a po za tym gracze przyzwyczajeni są, że złoto to złoto, a platyna to platyna, i zmiana ich nazw wprowadziła by za dużo zamieszania.
Wiesz, w średniowiecznych warunkach zapewne nie byli w stanie robić monet platynowych, bo trochę ciężko było stopić platynę (temperatura topnienia to ~3850'C, a złota to nieco ponad 1000'C), jednak pamiętaj, że światy fantasy są przesączone magią, więc kto powiedział, że magowie nie mogą tego zrobić?

Damianuss 29-10-2004 06:46

Przestań

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan

Taaa jasnee i co jeszcze to już by było za dużo kręcenia dobrze jest jak jest i nic nie zmieniać ( chyba że chodzi o nazwę platynek na te crystal ) xD

fil0nson 29-10-2004 07:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Pomysł wypas, wreszcie, można mieć swój wkład w tiię, ale ma jedną wade:Jeszcze pare miesięcy i ten sam fragment pojawi się nam, jak będziemy chcieli zassać klienta tibii albo wyjść z rooka. Fakt, że w tibi jest prawie 50% elementów only for paccan, ale czemu FACCowie niemogą decydować, o zmianach w tibii ??, to jest najbardziej głupi (czytaj: kretyńska, poyebana) pomysł by sonda była only forr pacc.

Cipowie, według mnie to wprowadzili, ponieważ nie chcieli , żeby jakiś/jakaś osbra która dopiero zaczyna grać, mogła głoswoć. Graczy PACC uważa się za odpowiedzialnych, dobrze rozumiejących tą gre i to oni powinni głosować. sam nie mam PACC, jestem po prostu obiektywny.

A według mnie ta moneta powinna się nazywać [ motyw z WP ]
mithril coin

Blind Guardian 29-10-2004 09:39

Nowe coiny? CIPsoft moglby cos ambitniejszego wymyslic... Np. half-pvp :) Polegalo by to na tym, ze tak jak na non-pvp nie moznaby bylo zabijac gracza ale w half-pvp moznaby bylo robic duele jesli obaj (obytrzej?) gracze sie zgodza....

@sonda
Ja jestem za tibianumami, crystal brzmi tak troche taniej niz platinium (jakistam krysztal jest raczej tanszy niz platyna). Albo mogli by zrobic diamond coins...:D

Dr. Omader 29-10-2004 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Zastanawialem sie miedzy cc i tc, ale jak pomyslalem ze bede musial odmieniac tibianum, tibianium, itp to crystal coin wyglada duzo lepiej :)

Dokladnie to samo sobie pomyslalem. Jakbym mial wklepywac:
hi
change zi... zier... zigh... ku... jak to bylo?

to:
change crystal
lepiej wypada ;)

Matfiej 29-10-2004 10:03

No ja też jestem za crystal, może będzie można przetapiać te monetki na kryształowe puchary ? ;)

dap-galothij 29-10-2004 10:13

A może by tak ładnie brzmiało mithril coins?*
ja bym zagłosował na crystalki, ale nie mam pacca:/

*nie czepiajcie się że z tolkiena, bo 1. znalazłem pare razy poza tolkienem nazwe mithrilu 2. a co mówią krasnale: Hail durin:D

Mati Crusher 29-10-2004 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matfiej
No ja też jestem za crystal, może będzie można przetapiać te monetki na kryształowe puchary ? ;)

i to jest ambitny pomysl!!!!

Auxsios 29-10-2004 10:17

Wreszcie na to czekalem :P teraz jak bede kupowal bohy to nie bede wsadzal je do bp i treadowal tylko pieknie zgrabnie dawal 15 monet (Gram na Elysi stad ta cena ;) ) Najlepsza nazwa bedzie Crystal Coins ;] Cya All

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:00.