Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Odnośnie broni (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154577)

Zbik Druid 17-11-2007 09:20

Odnośnie broni

Siemka, mam pytanie odnośnie najnowszego udpate. Skoro może być błogosławieństwo od ognia i lodu, to jaki to ma sens np dla Fire axe czy Fire sworda. Nierozumie jak może być ognista broń i ją pobogosławić ogniem, albo odwrotnym żywiołem czyli lodem8o. Pozdro

Jarasek9595 17-11-2007 09:30

w tekście było wyraźnie napisane że tylko niektóre bronie będzie można błogosławic ale ciekawe co by było jakby te się dało :P

Liper 17-11-2007 10:13

i tak tylko dla pacc..

Donpeyot 17-11-2007 16:07

@up : przecież będziesz mógł kupować te naładowane kamyki od magów z pacc

TibiaMe 24-11-2007 20:44

Ciekawe jakby wyglądał zamrożony fire sword 8o
http://img49.imageshack.us/img49/461/firesworduy3.png

Raziel4ever 25-11-2007 09:52

Fire axe jest już zaklęty i podczas zadawania ciosów, potwór dostaje dodatkowe obrażenia od ognia (nieskończona ilość ładunków). Nie wiem jak jest z Fs, ale pewnie tak samo.

Zbik Druid 25-11-2007 21:25

...

2 up
fajna fotka

up
hmm...ciekawa hipoteza, więc z tego można wywnioskować, że kula śnieżna (snowball) zadaje również dodatkowe obrażenia od zimna/lodu. Co myślicie o tym?

Raziel4ever 26-11-2007 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zbik Druid (Post 1764357)
2 up
fajna fotka

up
hmm...ciekawa hipoteza, więc z tego można wywnioskować, że kula śnieżna (snowball) zadaje również dodatkowe obrażenia od zimna/lodu. Co myślicie o tym?

Ten myk z Fire Axe widziałem na TS, ale kulkami w siebie nie rzucali. Zapewne Ice Rapier będzie powodował dodatkowe obrażenia bez potrzeby zaklinania, w końcu to "Ice". :D

Dudipl 26-11-2007 15:34

Bożeee nie wiem czy niektorzy sa tak glupi czy tylko udaja ... :o
Po pierwsze to nie wszystkie bronie bedzie mozna zaklac kamieniem tylko niektore i niebedzie czegos w stylu sword + fire gem=fire sword albo rapier + ice gem=ice rapier
To beda normalne bronie tylko beda posiadac ladunki danego zywiolu i beda sie one konczyc
Nie wiem jak to bedzie z np.Fire axem albo Fire swordem ale mysle ze zadawac poprostu dodatkowe obrazenia co jakis czas

Zbik Druid 26-11-2007 20:15

wątpie, żeby cipsoft był na tyle głupi, żeby ze zwykłego rapiera, można było zrobić ice rapiera. Mam na myśli, że wtedy dochodziłoby do masowych oszukan w trade, niby kupujesz FS a za 8 godzin okazuje sie, że to jest sword. Mam nadzieje, że bedzie jakiś znacznik w postaci , pozostało tyle i tyle minut itp. Bardzo ciekawie mnie ten udpate, i czekam na niego z niecierpliwością.

Raziel4ever 27-11-2007 08:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zbik Druid (Post 1765506)
wątpie, żeby cipsoft był na tyle głupi, żeby ze zwykłego rapiera, można było zrobić ice rapiera. Mam na myśli, że wtedy dochodziłoby do masowych oszukan w trade, niby kupujesz FS a za 8 godzin okazuje sie, że to jest sword. Mam nadzieje, że bedzie jakiś znacznik w postaci , pozostało tyle i tyle minut itp. Bardzo ciekawie mnie ten udpate, i czekam na niego z niecierpliwością.

Będą ładunki, a nie czas^^ Powiedzy 07:10 You see a bone sword (Atk:13 Def:10).(867).It weighs 19.00 oz. Coś takiego, nie pamiętam już jak to wyglądało na TS =p

Donpeyot 27-11-2007 15:49

@up : (it has 867 charges left) gwoli ścisłości ;)

Xizibi 04-12-2007 10:00

Omg...

Widzieliście screeny z tibia.pl jak będą wyglądać bronie po ich "ulepszeniu", sword nie będzie wyglądać jak fire sword tylko że jego ostrze będzie koloru takiego coś jak lawa... Najpierw lepiej poszukać a potem sie wypowiadać

Ujo 04-12-2007 17:35

Widocznie f axe i fs były by zawsze waliły ogniem i miały by nieskonczony ładunek oraz by niemozna było by zaklinać czy coś tam to samo dotyczy ice rapiera co to był by ice rapier co wali z ognia?

Ravanso 04-12-2007 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raziel4ever (Post 1763259)
Fire axe jest już zaklęty i podczas zadawania ciosów, potwór dostaje dodatkowe obrażenia od ognia (nieskończona ilość ładunków). Nie wiem jak jest z Fs, ale pewnie tak samo.

Dobre rozumowanie, ale jednak nie ma nic do rzeczywistości...

FS oraz F axe nie zadają dodatkowych obrażeń od ognia... Poprostu mają taką nazwę i sprit... Nic innego.

FS i F-AXE nie da się "zaklnąć" na jakiś żywioł, podobnie jak pare innych broni. Nie wszystkie bronie da się "zaklnąć"

Pozdrawiam
'Rav

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:17.