![]() |
Jaki mp3 player kupić?
A więc chciałbym teraz kupić nowy odtwarzacz mp3 wcześniej korzystałem z jakiejś tandety kupionej 2 lata temu ,teraz mi zależy na tym by jakość dźwięku była przyzwoity pamięć 1-2 Gb bo także miałem mp4 ale też do kitu więc teraz mi zależy na porządnym a nie jakimś badziewiu i do tego słuchawki bo z tego co wiem mają duży wpływ na jakość dźwięku z początku myślałem na Creative ZEN Stone Plus ale słyszałem ,że często jest zawodny tak na prawdę i wiem ,że są lepsze odtwarzacze jeśli ktos się na tym dobrze zna proszę aby mi doradził
bo mam zamiar niedługo dokonać wyboru,oraz zapytam się was z jakich playerów wy teraz korzystacie jak się sprawdzają oraz co polecacie. Za odpowiedz z góry dziękuje |
ja mam Creative Zen Nano Plus 1GB, polecam :]
|
Creative MuVo :)
|
Ten drugi zielony od lewej w sklepie ;]
<na seriuo: Creativa jakiś :) > |
Creative najlepszy ^^
|
Kup sobie Ipod Video 30gb ... ja mam i szczerze polecam ;)
|
Cytuj:
ładny, pojemny (1 gb ofc), prosty w obsłudze i tani. kupiłem 1,5 roku temu i nie miałem z nim do tej pory problemów. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
IMO kup jakiegoś iRivera, albo iPod'a Nano. Sam mam iRivera T10 1GB, kuzyn ma iRivera T10 2GB, a brat jakiś starszy model, wszystkie się trzymają już od dłuższego czasu i dźwięk jest wyborny. Fabrycznie podana wytrzymałość baterii w T10 to 53h non stop, przez to, że jest zasilany bateriami AA. Mi wytrzymał 49 ;) Do tego mam Sennheisery CX-300 (wcześniej Creative EP-630), może powodują szumy, przez to, że są douszne i tłumią otoczenie, ale przynajmniej w głośnych miejscach mogę dobrze słyszeć muzykę nie mając głośności ustawionej na max, tylko na połowę. |
Tutaj jest całkiem niezły....http://www.allegrofun.pl/item-3i87653795.html
|
Player mp3? iPod Shuffle wydaje mi się być świetnym do tej roli. Mały (najmniejszy?), lekki, banalny w obsłudze, 1gb pojemności, można z nim śmigać wogóle go nie czując. Shuffle mam już od roku i wciąż spisuje się tak samo dobrze, jak dzień po zakupie (tylko logo apple ciut się starło ;)), więc z czystym sumieniem polecam zakup tegoż iPoda.
|
Jeśli z tańszej półki - Creative MuVo
JEśli z trochę droższej - Creative Zen V Plus (w ogóle w MediaMarkt jest teraz promocja jakaś podobno właśnie tych odtwarzaczy) A słuchawki radzę kupić oddzielnie. |
Wszystko spod Creative. I jasne jak słońce.
|
A więc zastanawiam się nad iRiver T60 1GB FM oraz Creative ZEN Stone Plus więc jaki byście wybrali więc jeden z nich mógłby być bo chce wydać około 300 zeta z słuchawkami(słuchawki najlepsze chyba będą Sennheisery CX-300?) albo może jeszcze jakiś inny,moja siora kupiła mp4 apollo właśnie w media market bo była promocja ale jest do dupy bo jakość w ogóle beznadziejna dlatego właśnie na jakości dźwięku mi zależy dlatego chce porządny mp3 player ale ogólnie dzięki teraz wiem jaki kupić :S.
|
Ja bym brał iRivera, sprawdzona marka. Sennheisery też jak najbardziej, ale jeśli Ci zależy na klarowności dźwięku, to wiedz, że one powodują lekkie szumy przez te gąbeczki wytłumiające odgłosy z zewnątrz. Mnie osobiście śmieszą z lekka osoby, które piszą, że Creative ponad wszystko, Creative ma najlepsze mp3, a nigdy nie mieli kontaktu z inną mp3 dobrej marki. Nie można twierdzić, że coś jest najlepsze, skoro nie testowało się czegoś innego... Ja owszem, miałem kilka mp3, m. in. Creative MuVo coś tam, Zen V Plus, iPod Shuffle i parę innych, przez jakiś czas miałem iPod'a video, jednak dźwięk najlepszy jest w iRiverze, na każdym forum o mp3 Wam to powiedzą.
[edit] Jednak warto zastanowić się nad czymś zasilanym na baterie AA (zwykłe paluszki), bo u mnie, przy słuchaniu w autobusie, na rowerze, w drodze do szkoły itd, baterię zmieniam raz na miesiąc, a przy oszczędzaniu może nawet dłużej. :) |
I river, w testach wypadaja lepiej niz wszystkie creativy razem wziete. Zwlaszcza pod wzgledem jakosci dzwieku.
Mozesz tez pomyslec nad mp4 Pentagrama, ten z dotykowym ekranikiem. Tez zbieral dobre recki. |
iRiver bierz.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:09. |