Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Playstation 3 vs. X-Box 360 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=155423)

Belfagor 24-11-2007 14:58

Playstation 3 vs. X-Box 360

Mam zamiar kupić sobie jedną z tych konsoli. Mam swoje zdanie na temat tych konsoli, ale chciałem dowiedzieć jakie wy macie zdanie. Nie chodzi mi o szczególe opcje, ale o to która z nich jest bardziej funkcjonalna.
Z góry Thx...

(Temat założyłem aby dowiedzieć się o waszym zdaniu a także abyście wyrazili zdanie która z tych konsoli bardziej się wam podoba. Proszę aby nie pisano postów typu: "Off topic", )

Necromantor 24-11-2007 15:44

Jeśli preferujesz większą grywalność to kup Wii,jeśli jednak wolisz lepszą grafikę to kup xboxa....

LOLO 24-11-2007 16:00

Ja mam Xbox’a 360 Premium i jestem zadowolony ale jeśli dysponujesz kasą i nie szkoda ci dawać po 150-250 pln. to weź sobie ps3. Jak wolisz nie wydawać kasy to kup Sobie xbox’a core Or Premium bo z tego co wiem elite jeszcze nie został zpiracony.

Polecam Xbox’a 360 :evul:

KrEmAs KAc 24-11-2007 21:00

pożycz od kumpla x boxa a od drugiego ps3 po paru dniach sam stwierdzisz który jest lepszy B)
jeśli masz mało kasy to kup pegazusa + 1001 gier za 40zł :)

Nikast Shynix 24-11-2007 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 1762516)
kup pegazusa + 1001 gier za 40zł :)

Nie wprowadzaj w błąd. Jest ich 1 000 001, ale za to co dziesiąta się powtarza tylko w innych kolorach.

@topic: Do gier? Xpudło. Nie tylko do gier? PS3 lub Wii. Do zabawy? Wii.

Karl0ss 24-11-2007 21:58

Mam PS3 jestem zadowolony. Nie powiem co lepsze, bo na xboxie nie grałem no oprócz wszelakich sklepów typu empik.
P.S. Ciekwe ile mamy fanboyów na forum ^^''

Pozdrawiam

Tompior 24-11-2007 23:21

Zaraz sie zwala fanboye ps3 :P

Sprawa prosta: patrzysz jaki jest lineup gier na obie konsole. Widzisz, ze xbox 360 ma 10x wiecej gier od ps3. Jak wolisz samochodowki to tez xbox 360 - pgr4, forza 2.
Na ps3 narazie nie umieja dobrze dopracowac gier, maja wiecej framedropow od xboxa itp.

Co do piracenia: po co przerabiac xboxa jak sie co chwile psuje a gwarancje sie traci?...
Dodatkowo, uzywana gra na allegro to ~~120zl i po przejsciu mozesz ja sprzedac za tyle samo :)

Nadrill 24-11-2007 23:43

PS3. Chociaż Xbox też fajny, ale to pierwsze tylko o 300 zl droższe.

lololol 25-11-2007 00:01

Jako fanboy Sony bralbym PS3. Zreszta technologicznie przewyzsza on dotychczasowe nextgeny. Minusem jest niewielka ilosc gier wydana d tej pory ; (.

Tompior 25-11-2007 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 1762855)
PS3. Chociaż Xbox też fajny, ale to pierwsze tylko o 300 zl droższe.

I co zrobisz z tym ps3? Wlaczysz sobie film? ;)
Ja jestem zdania, ze owszem ps3 ale za 1,5-2 lata

Yoh Asakura 25-11-2007 00:17

Pomyśl o Gears of War i wybór jest prosty.

Walekifa 25-11-2007 11:50

Ja bym wybrał chyba PS3. Dla samego MGS4 (No, chyba, że na xboxa też jest)

Misza 25-11-2007 12:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 1762809)
Co do piracenia: po co przerabiac xboxa jak sie co chwile psuje a gwarancje sie traci?...

Tekst mojego kumpla (Xklocek ownera): 'jak się nie czyta manuala, to nawet Power Button ci konsolę rozjebie'.

Nie wiem czemu, ale ja jakoś wolę Xboxa 360. PS3 wydaje mi się takim burżujowskim naciąganiem bogatych frajerów.
Zresztą całkiem wygodnie mieć wśród znajomych maniaków konsol. Jeden ma wszystkie trzy, czyli X360, PS3 i Wii. Ale jest też nieźle zjebany, kocha Mario. Ma chyba wszystkie możliwe z nim gry, od Donkey Konga do Super Mario Galaxy.

Ryłek 25-11-2007 12:22

- Częste ściny przy grach tworzonych równolegle na obie konsole = PS3. Gry wyglądają o wiele lepiej na X360, przecież nie to nam Sony obiecywało.
- 40% konsol po prostu się psuje, Sony nawet nie zamierza reagować. Z drugiej strony 3 ROD to już gratis do X360, ale M$ wymienił w konsolach cały układ chłodzenia i cały czas pracuje nad kompletnym rozwiązaniem tego problemu.
- Mała biblioteka gier na PS3, no bo przepraszam, g*wno mnie obchodzi nowy MGS jak zobaczę go za kilka lat, a wtedy pierwszy lepszy PeCet będzie mógł pochwalić się lepszymi rzeczami (już nie mówię o samej grafice, bo ona roli nie gra)
- Sony zrzyna po prostu od M$ i jego Xbox Live (chyba pierwszy raz w historii, ktoś od nich a nie oni sami ;p); z tym, że Sony ma poważny plus tutaj, przeglądarka www, której kloc nie posiada, jednak gaming community jest - pożal się Boże.
- Porównaj Resistance do Gears of War.
- PS3 się grzeje, jeszcze mocniej niż X360, gdzieś w necie jest filmik jak koleś zdejmuje górną obudowę z konsoli i smaży na niej mięso. O TU KLIKAĆ!!!!1o1n1o
- PS3 waży 5kg, X360 niewiele mniej, ale jest ładniejszy, nie zostają na nim ślady paluchów, nie przyciąga kurzu, jest zgrabniejszy.
- Obie konsole są strasznie głośne. X360 chodzi podobno jak PC z dobrym chłodzeniem a z PS3 do 30minut nic nie słychać. Co z tego, jeżeli po tym czasie włącza się chłodzenie (patrząc na powyższe argumenty, liche), które chodzi jak odkurzacz przemysłowy?

Reasumując: jeżeli chcesz sobie po prostu pograć, czasem po sieci, wybór jest oczywisty - X360, chyba, że jesteś fanboyem Sony jakim ja byłem przez jakiś czas. Jeżeli jednak podnieca Cię włączanie konsoli za pomocą innych urządzeń, surfowanie w necie, stawianie Linuksa a na wirtualnej maszynie Windowsa (które i tak mało zdziałają, bo zablokowana jest akceleracja 3D), odpalanie filmów BluRay a z tego wszystkiego najmniej byś grał - bierz PS3, zaproś kumpli i szpanuj! Dodam też, że gry na X360 oryginalne można już kupić za 39zł (vide. Kameo, która nie w kij dmuchał, sztandarowa gierka kloca).

ps. Co do Wii, wymieniłem sam sobie dwie gry, w które bym na nim zagrał. Obie mają Mario w tytule, a płacenie ciężkiej kasy za minigierki się chyba nie każdemu uśmiecha.

.Matrik. 25-11-2007 13:00

Też się noszę z zamiarem kupienia konsoli, ale choć z początku byłem za PS3, teraz skłaniam się ku X360. Jakoś tak mi się bardziej podoba, podobno ma wygodny pad (choć PS3 też), tańsze akcesoria, sam jest tańszy i w ogóle, no...

A gdzie jest więcej RPG?

Nadrill 25-11-2007 13:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1763437)
- Częste ściny przy grach tworzonych równolegle na obie konsole = PS3. Gry wyglądają o wiele lepiej na X360, przecież nie to nam Sony obiecywało.

Dowody.
Cytuj:

- 40% konsol po prostu się psuje, Sony nawet nie zamierza reagować. Z drugiej strony 3 ROD to już gratis do X360, ale M$ wymienił w konsolach cały układ chłodzenia i cały czas pracuje nad kompletnym rozwiązaniem tego problemu.

Pracuje, ale dalej nic. Tak więc aktualni posiadacze Xboxa mają rosyjską ruletkę, czy nie wypadnie na nich ROD...

Cytuj:

- Mała biblioteka gier na PS3, no bo przepraszam, g*wno mnie obchodzi nowy MGS jak zobaczę go za kilka lat, a wtedy pierwszy lepszy PeCet będzie mógł pochwalić się lepszymi rzeczami (już nie mówię o samej grafice, bo ona roli nie gra)

Plej 2 ma bebechy o równowartości kompa za 200 zł(no, nie licząc 128-bitowego procka), a God of War 2 wygląda lepiej niż większość gier akcji na PC.

Cytuj:

- Sony zrzyna po prostu od M$ i jego Xbox Live (chyba pierwszy raz w historii, ktoś od nich a nie oni sami ;p); z tym, że Sony ma poważny plus tutaj, przeglądarka www, której kloc nie posiada, jednak gaming community jest - pożal się Boże.

Hm... I co z tego? To, że LIVE był pierwszy, oznacza, że jest najlepszy?
Poważnym plusem jest darmowa gra przez Neta, a nie przeglądarka WWW. Oj, coś mało obiektywnie...

Cytuj:

- Porównaj Resistance do Gears of War.

Obydwie gierki są naprawdę fajne. Z tym, że w Resistance grałem na PS3, a w Gears of War gram aktualnie na PC.

Cytuj:

- PS3 się grzeje, jeszcze mocniej niż X360, gdzieś w necie jest filmik jak koleś zdejmuje górną obudowę z konsoli i smaży na niej mięso.

Nawet jeśli... Co z tego. Jakoś się od tego nie psuje. Może wpiszesz na YT "Ring of Death", zobaczymy, ile znajdziemy złośliwości na temat 360.

Jeśli wierzysz, że smaży na komponentach PS3, to gratuluję.

Cytuj:

- PS3 waży 5kg, X360 niewiele mniej, ale jest ładniejszy, nie zostają na nim ślady paluchów, nie przyciąga kurzu, jest zgrabniejszy.

Ładniejszy? Kwestia gustu.
Więcej waży? Niewiele, poza tym z takim sprzętem będziesz podróżował po świecie na bagażniku roweru, aż tak Ci to przeszkadza?
Paluchy? Jak będziesz ją z rana macał, to nic dziwnego.

Cytuj:

- Obie konsole są strasznie głośne. X360 chodzi podobno jak PC z dobrym chłodzeniem a z PS3 do 30minut nic nie słychać. Co z tego, jeżeli po tym czasie włącza się chłodzenie (patrząc na powyższe argumenty, liche), które chodzi jak odkurzacz przemysłowy?

Obydwie konsole są głośne? Błehehe, czy Ty w ogóle słyszałeś PS3?

Cytuj:

Reasumując: jeżeli chcesz sobie po prostu pograć, czasem po sieci, wybór jest oczywisty - X360, chyba, że jesteś fanboyem Sony jakim ja byłem przez jakiś czas. Jeżeli jednak podnieca Cię włączanie konsoli za pomocą innych urządzeń, surfowanie w necie, stawianie Linuksa a na wirtualnej maszynie Windowsa (które i tak mało zdziałają, bo zablokowana jest akceleracja 3D), odpalanie filmów BluRay a z tego wszystkiego najmniej byś grał - bierz PS3, zaproś kumpli i szpanuj! Dodam też, że gry na X360 oryginalne można już kupić za 39zł (vide. Kameo, która nie w kij dmuchał, sztandarowa gierka kloca).

ps. Co do Wii, wymieniłem sam sobie dwie gry, w które bym na nim zagrał. Obie mają Mario w tytule, a płacenie ciężkiej kasy za minigierki się chyba nie każdemu uśmiecha.

Jeśli ktoś chce pograć czasem po sieci, to bierze PS3, gdzie nie trzeba wydawać 120 zł na rok za dostęp do gry online.
Rozumiem, że na PS3 nie można sobie po prostu 'pograć'? A to ciekawe.

Ryłek 25-11-2007 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 1763558)
Dowody.

Assassin's Creed

Cytuj:

Pracuje, ale dalej nic. Tak więc aktualni posiadacze Xboxa mają rosyjską ruletkę, czy nie wypadnie na nich ROD...

Lepiej to niż ignorowanie problemu przez Sony.

Cytuj:

Plej 2 ma bebechy o równowartości kompa za 200 zł(no, nie licząc 128-bitowego procka), a God of War 2 wygląda lepiej niż większość gier akcji na PC.

:DDDDDDD

Cytuj:

Hm... I co z tego? To, że LIVE był pierwszy, oznacza, że jest najlepszy?
Poważnym plusem jest darmowa gra przez Neta, a nie przeglądarka WWW. Oj, coś mało obiektywnie...

To jest opinia, jak sama nazwa wskazuje, nie ma nic wspólnego z obiektywnością. Jeżeli będziesz chciał coś obiektywnego, to poczytaj sobie prace z GUS, a nie posty na forach.

Cytuj:

Obydwie gierki są naprawdę fajne. Z tym, że w Resistance grałem na PS3, a w Gears of War gram aktualnie na PC.

Resistance mnie w ogóle nie wciągnął, za to GoW tak i to nadal jest subiektywna opinia.

Cytuj:

Nawet jeśli... Co z tego. Jakoś się od tego nie psuje. Może wpiszesz na YT "Ring of Death", zobaczymy, ile znajdziemy złośliwości na temat 360.

Już wyżej komentowałem. Zresztą, Sony zadbało o to by PS3 miało też swoje czerwone światełko. Statystyki jednak są gorsze dla Sony niż dla M$, ale to akurat może być spowodowane tym, że X jest dłużej na rynku i zdołano część usterek naprawić.

Cytuj:

Jeśli wierzysz, że smaży na komponentach PS3, to gratuluję.

TAK! DZIESIĘĆ RAZY! Wierzę jeszcze w Nibiru i małe zielone ludziki.

Cytuj:

Obydwie konsole są głośne? Błehehe, czy Ty w ogóle słyszałeś PS3?

Nawet na standach w Empiku, gdzie jest głośno słychać tą kosiarkę, ziomek ;-)

Cytuj:

Jeśli ktoś chce pograć czasem po sieci, to bierze PS3, gdzie nie trzeba wydawać 120 zł na rok za dostęp do gry online.
Rozumiem, że na PS3 nie można sobie po prostu 'pograć'? A to ciekawe.

Ano można, ale z mniejszą biblioteką gier, bo nie każdego stać na zapłacenie za PS3 z możliwością odpalania tytułów z PS2, jak biedniejsza wersja kosztuje dużo mniej.

@down: Czytałem komenty, to była humorystyczna wstawka, zresztą słyszałem o tym filmie a go dopiero znalazłem i zedytowałem posta. Specjalnie nie napisałem, że to grill ale wybaczcie mi ludzie plz!!!!11oneoe

Gogar 25-11-2007 15:25

Cytuj:

- PS3 się grzeje, jeszcze mocniej niż X360, gdzieś w necie jest filmik jak koleś zdejmuje górną obudowę z konsoli i smaży na niej mięso. O TU KLIKAĆ!!!!1o1n1o

Czytanie ze zrozumieniem się kłania... Jest to zwykły grill elektryczny, tylko z obudową od PS3 ;)

Duke Dran 25-11-2007 15:46

Xbox jest tańczy do tego wyszła już nowa wersja Arcade za 999 złociszy. Według mnie lepiej opłaca się kupić Xboxa choćby ze względu na większość multiplayerowych tytułów niż na konsolkę od Sony. Ostatnio czytałem, że dużą popularnością cieszy się też Wii (mimo, że PS3 już powoli ją nadgania. Jak donosi prasa Wii w październiku przebiła PS3 już tylko w 2:1 (w lecie był to stosunek 6:1 na korzyść Wii. Nintendo sprzedało 110.415 Egzemplarzy swojego sprzętu, podczas gdy Sony opchnęło trochę ponad 47 tyś. Sztuk) z tym, że nie ma tam już takiego wyboru jak na Xboxa czy PS3. Ja osobiście posiadając obydwie te konsole najbardziej polecam Xboxa. Ostatnio gram tylko na nim (Halo 3 rządzi), a PS3 leży zapakowane w koncie ( zapakowane, bo przecież nie chcemy takiej afery z kurzem, o której było głośno tak niedawno ).

Pozdro!

PS: Pozdro dla Stara i Ściery! Jesteście moimi idolami!

Bluray 25-11-2007 16:56

Ja polecam WII bo jest bardzo orginalna, ma ciekawe kontrolery a gry są grywalne. Jednak jeśli chcesz jeszcze na konsoli oglądać filmy HD to XBOX+czytnik płyt HD DVD. Jednak jeśli o mnie chodzi to polecam WII.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:06.