![]() |
Tibia bez pacc
Wiem że można grać w tibie bez pacc ale czy to jest wogóle opłacalne - tzn czy wtedy nie odechciewa sie grać z powodu czarów braku broni itp. np mag bez pacc nie dostanie sie na wyspe po rożdżke i prze x czasu bedzie biegał po kontynencie w poszukiwaniu kogoś kto łaskawie mu sprzeda za 2x wieksza cene - ma to bez pacca nie ma praktycznie połowy czarów + UE - po upie to sie może zwiększyć - knigt - nie ma 2 naj ataków pall nie ma power boltów drut... posion storm i heal friend ile razy widze kogoś 30 lev+ ma pacc 50+(pare wyjatków) to już wogóle
tak więc czy gra w tibie na dłuższa metę bez pacca jest wogóle opłacalna - czy też to po prostu bez sensu? |
hmmm ciekawy temat...
btw. kupno pacca zalezy od wielu czynnikow:kolejki,expowiska,wspomniane czary i bronie,tereny(badz co badz trzy piate terenow tibi to strefa pacc :( ).ja sam powoli rozwazam jego kupno,jak narazie expienie idzie mi dobrze wiec w wtym roku napewno nie kupie pacca.ale coz z biegiem czasu... i jest jescze jeden powod kupna pacc-a:szpan <--kto by nie chcial zaszpanowac za******ym outfitem,czarem czy bronia? P.S. dla mnie powodem do kupienia pacc sa 2 rzeczy:poznanie nowych terenow i zdanie testu na tutora...coz marzenia....za jedyne 95 zlotych |
Teoretycznie na wyższych poziomach nie ma to sensu, ale knightem lub palladynem spokojnie można tak grać ponieważ pacc im nie [rzyspieszy ogromnie expienia. Co do Magów to inna sprawa... .Czyli to zależy od profesji;). Ale aby poznac cały smak gry trzeba mieć pacca.
|
Cytuj:
|
Nabiłem 45 magiem na facc i nie było tak źle. Dopiero jak pierwszy raz kupiłem Pacc to zobaczyłem co tracę. Czyli w sumie da się pograć. Największym problemem to brak ekspowisk.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
gra bez pacc jest nieopłacalna ,
pacc daje dużo możliwości i jak grasz dla zabawy to lepiej go kupić bo wtedy gra staje sie fajniejsza , i nigdy nie narzekaj ze cip robi tylko dla pacc , bo za to maja kasę najlepiej kup pacc albo graj na facc a jak masz narzekać to sie wynos |
Tibia bez pacca to nie tibia po prostu za duzo tracisz,,,;)
|
Owszem, brak posiadania konta Premium wiele uniemożliwia, ale da się grać - choć użeranie się z dziećmi na expowiskach (npvp) bywa uciążliwe, w sumie na terenach Premium też są takie zjawiska.
Smutne bywa to, że każde nowości update'u są tylko dla graczy Premium, a konta Free mogą sobie tylko poczytać na stronach albo podziwiać filmy. Tibia bez Premium jest wersją 'demonstracyjną'? niby bardziej monotonna, choć z moich doświadczeń wnioskuję, że z kontem Premium gorzej mi się grało, ciągle myślałem żeby expić bo pieniądze za wykup Premium się marnują. |
No pacc no fun :p odem nie taki komentarz
|
Ja dociagnalem do 70 lvl, inny człowiek na Harmonii do setki, wiec mozna. Jak nie jestes straszną swinia - koledzy pomoga, pare AOLi kupowalem, u djinnów sprzedawalem, parcele wysylalem w tereny. Sporo mozna obejsc...
|
ja dzisiaj widzialem 100 knighta bez pacca xD serio
|
dostales orgazm ? btw nie raz widzialem hlvli bez pacca, bo po prostu im sie skonczyl...
|
Na stronce widzialem Alfozno 200 Sorca bez pacca poprostu mu sei skonczyl i tyle ale jak juz masz zamiar grac na powaznie to wogole nie oplaca sie faccem....
|
super. dostales tydzień temu pacca i masz radochę.
oooch... dzieci tibii... zauwaz, ze niekoniecznie wszystkie czary i bronie musza byc takie dostepne dla pacc only. z faccem da sie grac ;) tylko troszke... wolniej. |
ja terz mam paca hehe wypas ale ni wiem jak zrobic quest na adon pirat poumzcie ;(!
|
Ja mam 22 lvl druid i nie narzekam (zwłaszcza po update) :) Eh niezapomniane wspomnienia - Doexpie dziś ten lvl czy nie. albo np. Excytacja jak wbijesz lvl na nową różdzke to są niezapomniane chwile :D
A poza tym tibia ma bardzo dużo do zaoferowania jeśli chodzi o Facc |
Cytuj:
Dziś mija równy tydzień odkąd założyłem druida. Na początku miałem PACC, który był rekompensatą za lagi (które były dość dawno i nie aktywowałem go bo nie grałem). Dziś dokupiłem 3 miesiące. Bez PG zdobyłem 31 level, 27 magic level (ed), ponad 40k na postać (20k na promocję, reszta na spelle - nie wliczam manafluidów, których dość sporo zeszło na expienie/loocenie). Teraz stawiam monka, 2ugi dzień z rzędu robiąc Icycle. Nie wspominam już, że mogłem zwiedzić test serwer i w ogóle - niestety jak prędzej wspomniałem, byłem ' nieaktywny '. ; p Gra bez PACCa jest nieopłacalna, ale da się grać. Dlaczego nieopłacalna? Sam stosunek regeneracji many promocja vs FACC. Lizak0o7, Pozdro. |
Facc to tak jakby wersja demo i nie ukrywajmy, że właśnie na niedoskonałości free area cipsoft zarabia najwięcej.
Nie ma jednak co mówić o tym, że gra na facc-u jest bezsensowna,to tylko kwestia tego jak zagospodarujemy sobie czas spędzony na grę bo uważam,że bezgraniczne wbijanie lvl balansując na granicy ze staminą przestaje być już rozrywką :) |
Zależy jaką profesją.Mój kumpel zrobił 120 paladyna na FACCu by pokazać że się da dobrze grać.Ale to jednak paladyn.Sorcem trzeba bo chociaż z exori ~ szybciej się troche expi niż różdżką w puźniejszej gry.Ogólnie gra bez PACCa jest możliwa ale dłuższa i trudniejsza.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:32. |