Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poradnik o cyklopach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=156839)

Xilo 08-12-2007 21:40

Poradnik o cyklopach

Witam jest to mój pierwszy poradnik o expieniu na Cyklopach ! Będzie to krótki poradnik i wszystko będzie dokładnie opisane.

Spis Treści :

Początek

Cyklop
1: Czy opłaca się expić na cyklopach ?
2: Taktyki, występowanie i loot.

No to możemy zaczynać !

Początek

Cyklop jak i stone golem nie są trudnymi potworami. Wystarczą dobre skille i wyposażenie, a potwory te nie będą dla was zagrożeniem.

Czy opłaca się expić na cyklopach ?

Odpowiedź brzmi tak! Cyklop nie jest trudnym potworem a loot jest niezły jak dla słabszych graczy. Doświadczenie też nie jest małe !
Można na nich szybko wbić większy poziom bez straty złota !
Przekonaj się !

Taktyki, występowanie i loot

Jak już wcześniej pisałem, Cyklop nie jest trudnym do zabicia potworem. Najczęściej expią na nich Magowie, Druidzi jak i Łucznicy. Magowie, Druidzi i Łucznicy nie muszą mieć dobrych poziomów. Te profesje uciekają od cyklopa i w niego walą, natomiast Rycerz musi się zaopatrzyć w lepszą zbroję, tarczę i miecz. Jeżeli nie chcecie tracić dużo życia musicie spełniać te Wymagania :

Knight : 15+ level Plate set minimum 50/50 skille minimum
Palladyn : 15+ level Plate set minimum 50 distance minimum
Sorcerer,Druid : 13+ level Wand of Dragonbreath, MoonLight Rod

Cyklop może zadać rany nawet do 80 hp ! Więc dla knighta polecam
Knight Set. Sorcerer i druid muszą znaleźć miejsce do ucieczki tak aby w tyle nie pojawił się drugi Cyklop. No i to tyle o taktykach !
Cyklop nie jest takim trudnym potworem !

Teraz co nieco o loocie!

Z cyklopa wylatuje żywność co jest plusem (nie musimy kupować dużo w sklepie.) Wylatuje też Dark helmet (Jest warty 300gp) , Club Ring (Też można sprzedać) i Halberd !

Cyklopy występują w bardzo wielu miejscach. Najlepsze expowiska to Cyclopolis i Mount Sterum!

To już ! Cyklop nie jest aż taki silny ! A można na nim sporo zarobić !

Dziękuje za przeczytanie :) i proszę mnie zbyt ostro nie oceniać, jest to mój pierwszy poradnik !

Lord_Piterek 08-12-2007 21:47

.... Moja ocena - 4/10 :/

Zalgadis 08-12-2007 21:48

Poradniktak na 5/10 pozatym poco poradnik na cyclopa?
Może jeszcze na bugi bedziecie dawać?

Patton 08-12-2007 21:49

Poradnik pierwszorzedny,ale bedziesz go musial uaktualnic bo po updacie dojda nowe rasy cyclopow!;)

Toren 08-12-2007 22:18

Nieźle ale powinieneś to dać do działu:Wasze propozycje poradników" ;)

Xariux 08-12-2007 22:26

"Sorcerer,Druid : 13+ level Wand of Dragonbreath"

Druid na pewno z tego go zabije.

"Z cyklopa wylatuje żywność co jest plusem (nie musimy kupować dużo w sklepie.) Wylatuje też Dark helmet (Jest warty 300gp) , Club Ring (Też można sprzedać) i Halberd !"

Wiem, że to oczywiste ale kasa też wypada >.>

"Cyklopy występują w bardzo wielu miejscach. Najlepsze expowisko to Cyclopolis!"

Mogłeś sie nieco bardziej wysilić i dodać chociażby Mount Sterum >.>

Ogólnie mogłeś to dać do tematu "Taktyki na potwory - pomóż w robieniu strony". Według mnie poradnik napisany na 4/10.

Xilo 08-12-2007 22:32

Xariux dzięki za znalezione błędy !

Już poprawione. Aha i nie wiem czemu ale pisze że nie mogę dodać tego poradnika do działu Poradniki :(

Piszę że nie mam uprawnień. :baby:

Lovveo 08-12-2007 22:55

Ekhem...
Po co komu poradnik na cyclopa??
Idziesz 8 druidm albo 8 sorcem uciekasz i jednocześnie bijesz go z różdżki. A knight i pall..
Jeśli czujesz się na siłach to idź nie widze problemów....
Temat ogólnie nie potrzebny i głupi.
2/10
Dałem 2 bo chociaż napisaleś więcej niż 10 zdań.

Jarasek9595 09-12-2007 10:25

@up

Niektórym to się przyda :)
Fajny tylko że krótki w poradniku prawie zawsze są foty i opisane expowiska 5/10

Xilo 09-12-2007 10:25

No cóż jeszcze takiego poradnika nie było więc może jednak dla słabszych graczy się przyda :D

Toren 09-12-2007 10:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xilo (Post 1783419)
Xariux dzięki za znalezione błędy !

Już poprawione. Aha i nie wiem czemu ale pisze że nie mogę dodać tego poradnika do działu Poradniki :(

Piszę że nie mam uprawnień. :baby:

Nie do działu POradiki tylko do działu Wasze propozycje poradników ;]
Jak mod uzna za dobry to ci przeniesie do działu poradniki

Silent_Voyager 11-12-2007 08:22

"shit"ka -.- tyle to i 9 level na rooku nawet wie -.- a wogle to jest cos takiego jak: Wasze propozycje poradników

Vincyl 11-12-2007 14:45

Palem to można biegać z 40 distem i bez eq ;p

A cyclop umie jebnąć za 150 + takiemu 15lvl drutkowi czy sorcowi. :p

A i jeszcze leci cyclop trophy (czy cóś takiego ;))

Tak to w pożo ale nie potrzebny ;p

Tethi 11-12-2007 15:55

@up
ta za 150 mhm -.- n/c mi jak mialem scale armor i dwarven shield na sobie to mnie max walnal za 83 a bez eq za 130 -.-

@topic
3/10

ja moim palem ze skilami 35/xx expilem na cycach bez problemu a juz nawet 9 sorcem/drutem moglem zaczynac... (nie radze na 8 bo jak was walnie to nawet exury nie bedziecie miec)

jest duzo do poprawki chociaz by zdjecia, expowiska i jeszcze dzisiaj dojda nowe cyklopy wiec poradnik do kosza :P

Ptakuba 12-12-2007 16:49

Nie trzeba mieć wcale sorcem 13 lvlu! Ja sobie na 9 tam expiłem spokojnie! (Halberd był raz B) ) Z tym że tam często jest trapowanie i power arbuzing... abussing

Amol 15-12-2007 16:51

Ocena

Poradnik oceniam na 7/10. Ogólnie nieźle, ale nie zgodziłbym się, że cyklopy są mało kosztowne, bo jeżeli idziesz na kilkanaście naraz to bez wydania dużej sumki, m. in. na uhy, na dodatek na niskim poziomie, nie uda ci się ich pokonać. Wszystko zależy od ich ilości. Ogólnie git B).

Ancient900 15-12-2007 17:02

Zrób jeszcze poradnik o ratach, bugach, trollach i rotach.

Xilo 16-12-2007 21:32

Ancient 900

Czemu nabijasz posty ?

A tak po za tym dodam nowe rasy cyklopów :)

Ethesen 17-12-2007 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xilo (Post 1783346)
Cyklop jak i stone golem nie są trudnymi potworami. Wystarczą dobre skille i wyposażenie, a potwory te nie będą dla was zagrożeniem.

Co tu robi ten stone golem?

Cytuj:

Knight : 15+ level Plate set minimum 50/50 skille minimum

Cytuj:

Cyklop może zadać rany nawet do 80 hp ! Więc dla knighta polecam
Knight Set.

Co w końcu? K-set, czy P-set?

Cytuj:

Cyklopy występują w bardzo wielu miejscach. Najlepsze expowiska to Cyclopolis i Mount Sterum!

Przydałby się opis tych expowisk, mapka.

DavixO 01-01-2008 00:02

Niechce robić new topica więc może tu spytam. Mam Knighta 22lvl skille 59/59 (ciągle skillam) eq: noble armor, p legs, crown helmet, guardian shield i zwykłe butki oraz crimson sword. Do jakich skilli skillać żeby spokojnie expić na cyckach bez dużych strat mam zawsze ze sobą bp health potionków na czarna godzinę.

Niecierpliwie czekam na odpowiedź :)

Pozdrawiam :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:10.