![]() |
Tibia, a monitor panoramiczny.
Witam.
Mam zamiar kupić monitor panoramiczny 22'. Mógł by mi ktoś powiedzieć jak sie gra w tibie na takim monitorze ? Z góry thx :P |
Cytuj:
(zwyczajnie) |
chodzi mi oto czy obraz nie jest rozciągnięty itp.
|
ja posiadam monitor panoramiczny. Różnicy praktycznie nie ma, bo gra nie dostosowuje się do monitora. Czyli obraz gry się nie zwiększa, tylko posiadamy troszke więcej wolnego pola;p
Na tym monitorku też się fajno gra;p |
ja posiadam monitor panoramiczny. Różnicy praktycznie nie ma, bo gra nie dostosowuje się do monitora. Czyli obraz gry się nie zwiększa, tylko posiadamy troszke więcej wolnego pola;p
Na tym monitorku też się fajno gra;p |
wlasciwie nic zlego sie nie dzieje na panoramie.. i byloby rozowo, gdyby nie to, ze masz mniej miejsca na otwarte bp, okna skili itd;p
aktualnie gram na panoramie 15,4 cala i nie mam co do niej zarzutow..;) chociaz na poczatku bylo mi trudno, bo przesiadlem sie z 20 calowego 4:3.. wszystko to kwestia przyzwyczjaenia:) |
Aktualnie uzywam 22'' Samsunga, 16:9 i musze przyznac, ze nie gra sie jakos bardzo inaczej. Moze po prostu sie przyzwyczailem. Plecakow duzo wiecej sie nie otworzy, bo ekran jest 'rozciagniety' na szerokosc. Szczerze mowiac, jesli Tibia to priorytet, radzilbym kupic duzy monitor w standardzie 4:3, gdzie jest on duzo wiekszy w pionie przez co mozna otworzyc wiecej plecakow.
Tak czy inaczej, juz w tej chwili u siebie moge z powodzeniem grac bez problemow. Wyglada to mniej wiecej tak: http://i4.photobucket.com/albums/y10...othay/68lv.jpg |
Ja mam lcd samsunga 19 4:3 ale jakbym teraz kupował to wybrałbym właśnie panoramiczny 20+, co do tibii to naprawdę tylko kwestia przyzwyczajenia za to filmy będziesz miał ekstra bo chyba nie grasz cały czas w tibię B)
|
Ok dzięki za pomoc :)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:08. |