Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   GS i BS :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=15705)

Bajapa 31-10-2004 13:21

GS i BS :)

Witam!

Obecnie użyam bright sword + crown helmet i expie na guardach (44lvl 73/71) i trace sporo UH. Jak przeżuce sie na Giant Sworda dużo lepsze będą efekty? Czy jeszcze wstrzymać się z zakupem GSa (u mnie na serwie kosztuje 70-80k) ?

pozdr

Zavisha 31-10-2004 13:39

z gsem bedziesz szybciej zabilac ale wiecej uh pojdzie

Chopkers 31-10-2004 14:23

z gsem napewno pojdzie wiecej uh.
a co zrobisz bez tarczy jak cie otoczą z 4 guardy??
lepiej przeciez aby w ciebie trafiały 2 uderzenia niz cztery ;)

ciemne dropsy 31-10-2004 18:05

up: Jezeli masz bron dwureczna to nie wazne czy bije cie jeden czy dwa guardy bo i tak idzie na pancerz wszystko tak jak przy ataku z tarcza +2 potworow. Pomijam kwestie tego czy def broni liczy sie przy przypadku 2+ potowrow z tarcza. Wiec jaka jest roznica miedzy tym czy cie z dwureczna bronia beda bily 2 czy 4 guardy? Moj kolega byl na takich skillach jak ty z Dlancem i powiedzial ze jednak narazie sie nie oplaca. Lepiej narazie chodz z brightem.

Gimlos 31-10-2004 18:28

Przede wszystkim exp z bronia jednoreczna jest duzo wolniejszy . Osobiscie na guardy chodzilem od 35 lvlu z gsem, bsa nawet nie tykajac bo jak dla mnie strata czasu . Z gsem moglbys "podlurowywac" sobie guardy, i zabijac po jednym, bsem jest to trudniejsze bo mniejsze obrazenia=dluzszy czas zabijania guarda=reszta guardow zdazy dobiec . Jezeli zalezy ci bardzo na zysku w kasie, to nadal chodz z bs, pomysl tylko czy oplaca ci sie tracic tyle czasu na exp, ktory z gs szedlby duzo szybciej

Gixafe 31-10-2004 19:43

Według mnie expowanie na guardach knightem z bronią jednoręczną to strata czasu i UH. Potwory bedziesz bił wolniej a ilość Uh przy biciu z Gs'a i Bs'a będzie prawdopodobnie taka sama. Z broni dwuręcznej przy takich skillach bedziesz miał guarda na 2-3 ciosy. Ja bym na Twoim miejscy wybrał Gs'a.

Zavisha 31-10-2004 20:32

odnosnie tego ze wszystko idzie na zbroje jak nie masz tarczy... to nie prawda bo nadal mozesz przyjac 2 hity w turze na "chmurke" tylko jest to poprostu o wiele mniej prawdopodobne niz jakbys mial tarcze

Ashlon 31-10-2004 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
Jak cie otocza 4 guardy na 44 lvl to z tarcza i bez tarczy rezultat bedzie identyczny... "You are death" (no chyba ze trafisz na anemikow).

You are death? Czy You are dead? ;) Na 44 lvl przy 4 guardach dead? No co ty...guardy to nie smoki, nie wydaje mi sie, zeby z tarcza i bronia nie nadazal sie z uhowaniem...Tzn jesli mialby UCIEKAC, a nie bic ;) Wtedy duzo uhow poszloby.
Ps. Nie bralem pod uwage laga ;)

nawigator 01-11-2004 14:01

Głównie zalezy to tylko od Ciebie bo tylko Ty wybierasz czy wolisz miec szybciej expa czy wiecej kasy...

GIant Sword:

+ szybkosc expienia
- tracisz pieniadze (uh)
- jest drogi

Bright Sword

+ tracisz mniej kasy (uh)
+ mozesz go sam zdobyc
- wolno expisz

Cytuj:

Jak cie otocza 4 guardy na 44 lvl to z tarcza i bez tarczy rezultat bedzie identyczny... "You are death" (no chyba ze trafisz na anemikow).
I tu sie Gremlin myslisz... majac 41 level otoczylo mnie 8 guardów nie pamietam która kopalnia to byla. Wiem ze byly nalurowane. Wyobraz sobie ze z tarcza przezylem i uwaga uwaga zdazylem walnac exori. Bylo to ryzykowne ale dalo mi wieksze szanse na przezycie. Bo szybciej je ubilem. Przezylem i nadazelm sie uhac. Nie wiem moze Ty jeszcze pamietasz Guardy gdy byly dinozaurami :P . Moze czas zaczac grac w tibie ? a jesli grasz to popróbuj z guardami i nie wprowadzaj ludzi w blad ( jak zauwazylem udaje Ci sie to coraz czesciej). Rozumiem kazdy jest czlowiekiem i moze sie mylic... ale jak sie nie jest pewnym to nie nalezy kogos wprowadzac w blad mam racje ?:>

mysle ze powiniens sam wybrac...

Magic dziki Yo 01-11-2004 15:57

Masz rzeczywiscie trudną sytuacje..... ja bym na twoim miejscu powalczyl chwilę jeszcze bs'em bo masz (to tylko moja wersja) za maly lvl jak na gsa.
Poza tym masz dodatkowe utrudnienie- cena. na moim swiecie (Valorii) gs kosztuje 30-35k ale gdy u ciebie cena wacha sie od 80-90k to lepiej chyba poczekac:P.....
Ale z gsem bedziesz rządzil!!! :evul: :evul:

Bajapa 01-11-2004 21:07

no dobra dzięki panowie :)

ta szybkość expienia mnie bardzo nęci ale gremlin coś mówi że i tak trudniejsze kopalnie to nie dla mnie... hmmmm jeszcze przy moich lagach może być utrudnienie z GSem (jak sie ma tarcze w ręce to latwiej na lagach ;] wiwat pall :P). może poczekam jeszcze z 5-6lvli i kupie. Dzięki wszystkim za pomoc

maripo 22-01-2005 11:04

Guardy

a więc tak:
mam Elite knight lvl 28 skille 68/66 mlvl5 świat Eternia

Expie z bs'em na cyckach i pojedynczych guardach w cyclopolis- średnia strata to 1 uha na 8-10 cyców, bo staram się je solo brać. Z gs'em to wg. mnie od skilli 75/75 i 30 lvla :p bo próbowałem guardy w kopalniach i na 5 guardow 3 uhy wiec sami widzicie sie niepyli :D poprostu poczekam do 75/75 i bede lazil z gs'em :D taka moja rada :P

Witifi 22-01-2005 11:14

gs pozwoli ci brac solo dragi z mniejsza strata uhów :P i na guardach mozna sybciej expic

Kiperr 27-01-2005 12:03

Hmm.
Jeżeli chodzi o mnie , na guardach/orkach używam brighta+tarcza , na full attack.
W moim przypadku guardy szybko padają , sporadycznie hity 200+.
Strata uh jest dość mała..a exp w miare szybki.
W twoim przypadku jest troszke gorzej.
Nad skillami byś musiał popracować.
Jeżeli już kupisz sobie GS'a spróbuj bić guardy na ballance , i obserwuj efekty (ile uh schodzi , jak guardy giną).
Jeżeli to Cie nie bedzie ci to wystarczało , zmień na full , licząc sie ze strata UH.
Wbre pozorom GS'em można blokować dmg :P
Ktoś tam powiedział , że hity idą na arma , jeżeli masz GS'a.
Tak jest w przypadku łuku , GS ma współczynik "Obrona" :P

maripo 27-01-2005 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiperr
Hmm.
Jeżeli chodzi o mnie , na guardach/orkach używam brighta+tarcza , na full attack.

No to jakie masz skille ze guardy z bs'a biezesz xD i szybko exp leci na full atk. <jeśli można wiedzieć>

Liwajs 27-01-2005 16:33

up@ zobacz jego podpis

maripo 28-01-2005 13:39

hyhy

No tak sry niezauważyłem ;D
Ale do takich skilli jeszcze mi duuzo brakuje 8o 8o

Lvla oczywiscie też :P

Maximp 28-01-2005 18:20

LoL

Kupuj Gs'a !JA za skilami 51/44 [troszke slabe ale nic] Zerka dowma ciosami z GS'a bilem[na 21 lvl] B) !! nawet smokowi po 90 odbieralem czasami.....

maripo 29-01-2005 09:11

Zerk

Ale Zerk ma tylko dobry atk. więc ci mógł z 200 hp zabrać za jednym hitem a ty mu po 80+ i on szybko dednął. A co będzie jak cie zajdą 3 zerki 8o Trzeba się liczyć z takimi sytuacjami na guardach i na O.F.

Zielevitz 29-01-2005 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ciemne dropsy
up: Jezeli masz bron dwureczna to nie wazne czy bije cie jeden czy dwa guardy bo i tak idzie na pancerz wszystko tak jak przy ataku z tarcza +2 potworow. Pomijam kwestie tego czy def broni liczy sie przy przypadku 2+ potowrow z tarcza. Wiec jaka jest roznica miedzy tym czy cie z dwureczna bronia beda bily 2 czy 4 guardy?.

taka że będzie ci więcej hitów wchodziło

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:35.