![]() |
Paladin Po Update... Czym warto bić?? Czym już nie??
Założyłem ten temat ponieważ sam posiadam Paladina i nie moge zdecydować, czy bolty, czy jednak arrowsy, a może speary ?
Jeżeli sami macie Pala to opowiedzcie tutaj jakiej taktyki używacie na danego potwora, albo też jakiej broni dystansowej używacie najczęściej i którą warto wybrać? |
Ja od tibi 7.6 używam tylko spearów a od up data 8.0 tylko RS, zasięg 3 kratek mi nie przeszkadza bo i tak all prawie biore na klate
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Oczywiście to wszystko zależy co uważasz za słabe a co za mocne :P |
Polecam bolty !! Ja na 8 lvl ze skillem 40 walilem po 96-100 w amazonke z boltow a ze spearow max 80 wiec polecam bolty ale takze zalezy na co idziesz bo np. na dragi polecam royal spear/spear bo jest mozliwosc dostania z lapy
|
Ja mam pytanie z czym expic na mumiach i crypt shamblerach na 18 lvl skill 59? (paladin)
|
Cytuj:
|
@up
Dziwne, ze ja 21 palkiem ze skillem 52 walnalem za 132 w guarda? Przed updatem 8.1, ale z tego co wiem, to mocy palków/knightow nie zmienili. |
pewnie z power bolta :P
|
gówno prawda bolty po summer upie sa zupełnie nie potrzebne ;P
mam 61 rp wiec moge cos na ten temat powiedziec z rsow mi wchodza duzo lepsze hity a takto to polecam p kredki:P ale to na jakies wieksze hunty |
Jak dla mnie jest prawie tak samo tylko shielding sie przydaje bardziej jak te speary maja mniejszy zasieg.
|
Cytuj:
bo jak czytam forum to niektorych ludzi zal mi sie robi. 90% to sa dzieci ktore wbily 50lvl i mysla ze kozacza. Darto 10/10 @topic ja ci osobiscie polecam do 20lvl strzaly potem do 70 speary. potem juz zostaje Arbalest i bolty. |
8-20 = speary
20-80 = rsy/50+ enchanty można 80+ = pbolce, enchanty, rsy.. jak kto woli + a starsy @down dzieki za przypomnienie |
Hmm ostatnio rsów używam do wszystkiego (muszę zużyć zapas...) ale każdy pallek expi tym czym lubi. Ja osobiście robie tak:
royal speary - exp na codzień (poh, mt sternum, dk, dragi, itp) onyx arrows - pk i silne potworki pokroju dl, hydra (od 55lvl power bolty) teraz powiem jak będę robić na większym lvlu: royal speary - codzienny exp power bolty - exp bez lagów i pk assasin stary - gvg |
Pallek 20 lvl.
Mam pallka 20lvl . Moim zdaniem najlepiej latac ze spearami ...
Mój best hit z hunting speara to 151 w valkirie na skillu 52 x) A terazz zaczynam skillowac zeby miec skille 60 i latać na dragi z RS-ami :evul: :)) P.Ozdroo xD:) |
W skrócie:
- Wszystko co nie strzela a idzie do Ciebie - RS (bo tanie i skuteczne) - To co strzela i trzyma się na dystans - e-spear (jeśli masz) lub strzały/bolty (kwastia zasięgu). Cokolwiek inni moga sobie pomyśleć, ja bardzo lubię sniper arrowy. Może nie mają najwyższego ataku ale jeśli chodzi o celność to zasługują na swoja nazwę :) Poza tym, warto sobie przypomnieć o nożach i gwiazdkach. Każdy, kto poluje w tombach powinien prędzej czy później nazbierać sobie całkiem pokażną ilość gwiazdek a te sprawdzają się doskonale np. na małpach. |
Jak dla mnie tylko dzieci lataly ze spearami/RS na POHu.
Palek powinien wziasc bolty(na dragi) lub power bolty(na cos mocniejszego) bo bp tego jest bardzo tani. 4k bolty i 12k pb. Przed tibia 7.8 pb kosztowaly do 100gp ea wiec wtedy nie oplacalo sie expic z nimi ale teraz sie bardzo oplaca. |
U mnie wygląda to tak:
Royal Speary (bardzo dobre na dragi , piraty , na gsy jakoś ujdzie a na małpy nieco za mały zasięg) Pbolty (dragon lordy) A- stary (dle i wszystkie mocniejsze) E-speary (dragi + dle , większe respy) |
Cytuj:
Przeczytaj to 4x razy bo wydaje mi się,że chyba nigdy nie mialeś paladyna ! Jeżeli niewiesz nie wypowiadaj się,bo widać,że sam masz 1 lvl...A kozaka udajesz,że coś wież! |
A ja narazie biegam z arrowami i boltami i tak jest dobrze. D:D POZdRO
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:20. |