![]() |
Czy gracie na starych urządzeniach??
zastanawiam sie czy wy tez gracie na innych urzadzeniach niz komputer?
ja naprzyklad gram dzien w dzien na PSX'ie. Wygrzebalem z szafy ostatnio moje najstarsze urządzenia do gry: Commodore, amige i "resztki atari". Czy wy tez macie takie "antyki" w domu?? jak tak to gracie czesto na nich?? ja wlasnie zacząlem sie wczówac na commodore (kurde:P jeszcze na kasety:P kiedyc to bylo cos :P) w NAJLEPSZĄ gra świata jaką jest..... MARIAN(mario bross) p.s. to moja ulubiona gra dlatego ze sam mam na imie Mariusz :P |
Hehe... tak jakby Commodore C-64 nie był komputerem :P
Grać to aktualnie nie gram, ale jedynym starociem jakiego używałem to właśnie C-64. Już nie będę się chwalił, że sam programowałem w Basicu jakieś proste gierki ^^ A da best gejm na C64 to GIANA SISTERS. Ta gra po prostu rządzi :D |
Atari...Ehh...To byly czasy.;..Ta maszyna miala cale 65 kb pamieci! A najlepsze gry? Zorro, River Raid, Jet set willy, Jump Jet Willy, Kolo Fortuny, Kariera i jakies pierwsze, prymitywne strategia. No i oczywiscie hit wszechczasow made by LK Avalon (swietna swego czasu firma) - ROBBO!
|
tak tak.... GIANA SISTERS. Malo róznila sie od mariana ale nawalanie to bylo do pozna w nocy.
z gier pamiętam jeszcze: kaczor donald, SPY vs SPY:P, oraz taką gra co sie po jadącym pociągu skacze i nawala gosci ale zapomnialem jak sie nazywa :( a najlepiej to sie dłubie, w tym commodore, tym srubokręcikiem aby ustawic ostrosc w grze. wiekszosc tych gier mam na emulatorze Mame32 ale to nie to co stare maszynki :( |
C-64 :D
Koło Fortuny Monster House gdzie chodz się raz taką starszą 'panią' z lokajem, który zamieniał się w nietoperza kiedy wchodziło się na dach, a raz takim 'zombie' którym przebiegało się pod pudłami, z których wysuwały się macki :p i jeszcze pewna gra, gdzie kieruje się jeździem na dwunożnym dinozaurze i niszczy z karabinu potwory (czyli chmurki i narzędzia :D) Kasety... ach to cudowne przewijanie ;) |
kiedys miałem atari (nie pamiętam jakie :P na takie wąskie dyskietki jak na pegazusa tylko węższe) jak wyjechAłem to moja mama wywaliła X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
a jak ide do cioci to z kuzynką na orginale pegasusa tniemy w piłkę nożną :P(ten szary ^^) acha ja jeszcze gram na tej radzieckiej gierce , w tego wilka co zbiera jajka ^^ rosyjski szczyt techniki :cup: ale to super jest, np jak jedziesz 3XX km z elbląga do poznania(jak to w lato było) cały czas w to grałem....... tylko teraz coś mi bateria siada ;( |
ja mam w domu moja stara amige, ale niestesty nie dziala:(
|
Ja chce starą Amigę i najlepszą, najgenialniejszą, fenomenalną grę: RIVER RAID oraz najlepszą strzelanką FPP wszechczasów (HL2 się chowa!) WOLFENSTEIN 3D!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:44. |