Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Na którym lvl DL? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=157912)

Andrew 20-12-2007 00:12

Na którym lvl DL?

Witam, chciałbym pujść solo na DLa i nie wiem na którym poziomie będzie to możliwe- niekoniecznie opłacalne.

A więc mam: 58 lvl, g-armor, g-legs, royal helmet, steel boots, platinum ammy, BS/GS demon shield. Skille mam 78/76, mam dużo pierścieni i amuletów, nie mam pacc.

I pytanie:
1. Jakie mam szanse przeżycia?
2. Gdzie iść?
3. Ile miksturek mi zejdzie?
4. Brać jakieś runy?
5. Jakich hitów mam się spodziewać?
6. Co ewentualnie mam zmienić?

Więc piszcie co o tym sądzicie, odpowiadajcie na pytania.
DL zawsze kojażył mi się z dużumi combo, a od kąd już tak nie może to, może ja mogę go ubić 8).

Tony_Gdansk 20-12-2007 00:57

1. Duże.
2. Dragon Lair B) Może DL Tower w Venore d lair.
3. Na jednego z bp potionów.
4. Hmm.. niewiem:)
5. Teraz combo jest nawet 380~ Przynajmniej ja takie dostawałem ostatnio.
6. Gs + sword ring i jazda.

Dragon Lord:
http://tibia.erig.net/Dragon_Lord

To tyle.

Daveon 20-12-2007 18:11

ja DL-a z blokerem spokojnie wale. Mam pytanie czy oplaca mi sie jesli wybieramy sie na dragi z kumplem i co do loota :
-loot na pół
-bloker bierze własne potiony

Merel 31-12-2007 17:21

1) Jakieś tam są ;)
2) Możesz spróbować w Ancient Temple pod Thais
3) Jeżeli nie będzie zbyt ruchliwy, to gdzieś tak z pół BP (o ile założysz ringi)
4) Zabawna rzecz po updacie, ale mimo wszystko możesz wziąć ze sobą jakieś UHy na wypadek małej niespodzianki :)
5) Nawet 380~?? Nie chce nic mówić, ale jego potencjał jest znacznie większy :> Nadal potrafi sieknąć za około 500...
6) Najlepszym rozwiązaniem byłby zakup DSM, a jeżeli nie nosisz AoLa - użyć Dragon Necklace :p

Avallach 31-12-2007 17:37

zeby nie zakladac nowego tematu
65 ek
75/73 ;/
dh, dsm, g legs, boh, mms, mistic blade/gs, aol
gdzie najlepiej solowac dla?

Lukasz(R) 31-12-2007 17:45

najlepiej bic dl'a tam gdzie nie ma szans zeby cos innego nam podlazlo i przeszkodzilo nam :]
jak by nie patrzec d-lair przy venore niby sie nadaje ale na samym dojsciu duzo potionow stracisz z kolei d-lair pod thais niebezpieczne jest :/ (przynajmniej mi sie takie wydaje)
niestety niemoge sobie przypomniec jakiegos fajnego miejsca wiec chyba d lair bedzie najlepszym rozwiazaniem
co do autora to moge tobie jedynie doradzic zebys wziol duzo potionow, nie staraj sie wziac na styk i podczas starcia ze smokiem nie staraj sie oszczedzic na potionach bo moze cie to duzo wiecej kosztowac :> co do eq i reszty to raczej bym nic nie zmienil ;) gdybys mial kase na lepsze eq to bys sobie je kupil a te co masz jest w zupelnosci wystarczajace ;)
oczywiscie bij bronia z jak najwiekszym atakiem nawet jesli bedizesz musial odstawic tarcze do plecaka
to tyle ;)

Coach 31-12-2007 17:51

mi się zdaje że na wieży w veno lair B)

Andrew 08-02-2008 18:04

No właśnie jeszcze smoczydła nie zabiłem, ale eq już zmieniłem, mam full seta + mystic blade, jeszcze dokupię Aola na wszelki wypadek. Co do potionów to noszę ze sobą przynajmniej 5 BP. Niestety nie poszedłem na bestię, bo mam mały problem z nickiem ;).

LORD VOLDEMORT 07-04-2009 15:48

Pisze tutaj nie chce zakladac nowego tematu - wyprawa karkolomna wiec chce wiedziec czy mam jakiekolwiek szanse:

Druid, no pacc, 33 lvl, 40 mglvl, vamp shield, crown helm, p legi, blue robe + hailstorm rod + icicle + exevo frigo hur (wiec wszystko pod draga)

Chce sprobowac solowac DL'a na mana shieldzie po dodaniu mam okolo 1100hp, chodzi mi o dl'a na dragon lair obok venore. Wiem, ze jest to nieoplacalne ale czy wyzyje w takim starciu :)

I czy wie ktos ile z tym mglvlem moge wygarniac z icicle ?

Saatis 07-04-2009 15:56

Nie mam pojęcia o eq itd. ale jak chcesz DL to idz na naginate ;)

robek 07-04-2009 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Saatis (Post 2516224)
Nie mam pojęcia o eq itd. ale jak chcesz DL to idz na naginate ;)

ta, juz, tam nie przezyje.. dl co ture powiedzmy 200, a on pot 100~. a co by bylo w przypadku combo za 500?
chyba ze lurnie sie na gore kolo bramki i przez bramke bedzie sie strzelalo ale nie wiem ;p

tylko veno d lair up down z icicle, hity pewnie od 100 do 130

Mosted 07-04-2009 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LORD VOLDEMORT (Post 2516206)
Pisze tutaj nie chce zakladac nowego tematu - wyprawa karkolomna wiec chce wiedziec czy mam jakiekolwiek szanse:

Druid, no pacc, 33 lvl, 40 mglvl, vamp shield, crown helm, p legi, blue robe + hailstorm rod + icicle + exevo frigo hur (wiec wszystko pod draga)

Chce sprobowac solowac DL'a na mana shieldzie po dodaniu mam okolo 1100hp, chodzi mi o dl'a na dragon lair obok venore. Wiem, ze jest to nieoplacalne ale czy wyzyje w takim starciu :)

niemasz najmniejszych szans po udupieniu strairhopingu ;<

kombos665 07-04-2009 17:14

Jak widziałem jak 19 sorrc soluje DL'a to i ty dasz rade (wcale nie bił up/down) poprostu wbijasz do niego i leczysz się/pijesz pota zawsze nawet jak ci walnie tylko za 50 on często wali za ~200 ale nie zawsze czasami nawet wcale nie trafi. Stój oczywiście na skos + bij z tego roda + icycli a dasz rade.

rysiekkk5 07-04-2009 19:50

Cytuj:

stawiasz 2 dsy, żeby one blokały, bierzesz troche IHów żeby leczyć dsy, stoisz na skos i na loozie dajesz rade na hp, tylko dużo ihów schodzi i icicle

Arathorn 08-04-2009 09:17

Cytuj:

Biorąc pod uwagę że ja na nich normalnie expię od 33lvla (oczywiście na manashie i ze sporym waste) to myślę że nie będziesz miał żadnego problemu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mosted (Post 2516287)
niemasz najmniejszych szans po udupieniu strairhopingu ;<

DLe ze stairhoppingiem to się na 25lvlu biło. Na tym lvlu spokojnie biegam dookoła i biję go z exoro frigo. Jak kolega chce bić z icicle to wyjdzie mu jeszcze większy waste ale za to prościej i łatwiej (bo bije mocniej i nie trzeba być na 3 sqm blisko).

Elvanixima_Dragnos 10-04-2009 19:48

Co?!!!

Oczywiście, że możesz bić DL-e (nie mówię o opłacalnym expieniu). Nie napisałeś natomiast jaką masz profesję, ale po tym, że masz pierścienie, domyślam się, że jesteś knightem. Z takimi skillami, to nawet się nie musisz pytać, czy możesz bic Dragon Lordy. Życze miłego expienia! xD ;)

Nagravision 12-04-2009 23:44

Bij go tak jak ja na tym zdjeciu ponizej
http://i212.photobucket.com/albums/c...trz/UO0081.jpg
Stoisz po skosie wiec nie sieknie ci combosa, a jak bedzie na redzie to biegaj za nim po skosie (niby nie do zapomnienia a nieraz zlapalem sie na tym ze biegne mu za odbytem xd)
Mam nadzieje ze pomoglem ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:05.