Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serlos
(Post 1799709)
No coz mozna powiedziec :P Drom sie opie*dala :P
|
Ani moderatorzy tibia.pl. ani admini MatKus i Dr. Omader, ani firma Drom nie zajmują się dostarczaniem PACCów wygranych w konkursach sms. Tym zajmuje sie bosal. Już o tym pisałem.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez luki14v
(Post 1800101)
Do kogo mam napisac o tym, że nie mam pacc??
|
Na email podany w regulaminie konkursu. Bosal zapewniał, że odpowie na wszystkie maile i załatwi wszystkie niedostarczone PACC do końca tego roku/na początku stycznia. Z tego co się orientuje, są problemy z Cipsoftem, ale każdy wygrany PACC zostanie dostarczony do zwyciezcy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarny ork
(Post 1800535)
Bądź pierwszym mądrym i podaj ich do sądu, ja czekam 120 dni i od jakiś 3 miesięcy żadnego odzewu nie widzę. Napisałem teraz kilka wiadomości do nich, jeśli nie poskutkuje po świętach ide najpierw do Rzecznika praw kilenta(/konsumenta, nie wiem dokładnie) i ci bym radził to samo. Tibia.pl się wykręca, że nic nie ma z tym wspólnego, ale Bosal to ich "friend" największy to niech coś mu ku.wa powiedzą, bo to przestaje być zabawne, a patronat tibia.pl obejmuje nad kunkursem sms, choć ogólnie tibia.pl to w dużej części Bosal, ten co trzepie z tego kase... Jak mu przyjdzie kilka zawiadomień z policji to się obudzi wkońcu!
|
Gwoli ścisłości - takie sprawy są z "małą szkodą dla państwa", więc proces sądowy może być co najwyżej ziszczony z powództwa prywatnego, a nie państwowego. Zakładając, że nie jesteś pełnoletni - oskarżenie musi wnieść twój prawny opiekun (mama, tata). Co za tym idzie - Mama (bądź tata), jako oskarżyciel, będzie pełniła role prokuratora i to ona ma obowiązek dostarczyć sądowi dowody, a nie policja. Co za tym idzie - policja nie ma tu nic do rzeczy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez luki14v
(Post 1800619)
Pisalem do bosala ale on również mi nie odpowieda ;/. W tym co gadasz cos jest, policja mi mowiła, że jesli ktos ukradnie kasa o wartości powyżej 100zł to może być posondzony. Ja straciłem ponad 100zł na te sms'y
|
Tyle że w sprawach tego typu liczy się wartość wygranej nagrody, a nie ilość wysłanych sms. Nie możesz się sądzić o te sms, bo wysłałeś je dobrowolnie, zgadzając się na regulamin. Możesz się domagać wydania nagrody (w postaci PACC), jednak ta kosztuje mniej niż 100 zł (wg. aktualnego w dniu popelnienia przestepstwa, czyli w dzien po upływie regulaminowych 90 dni, kursu waluty EURO).
Jednak nie sądze, żeby jakiekolwiek sądzenie miało sens i potrzebe. Bosal zapewnia, że wszystkie PACC zostaną dostarczone do zwycięzsców.
|