Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Święta!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158165)

Bratix 21-12-2007 22:46

Święta!!

Witam.

U mnie w depo czeka już 12 (a nawet 13) potraw, choinka i prezent (który sam sobie sprawie). A jak wy przygotowujecie się do świąt w Tibii?

Mimo że dostałem już swój prezent od Mikołaja (śnieżki) to Św. Miki postanowił mi jeszcze do tego coś dołożyć. A mianowicie...

2 Sniper Gloves (dobrze napisalem??)!!! które spieniężyłem 3,5k za każde. Pewnie dla niektórych z was 7k to grosze ale dla mnie to fortuna. Tak... A może ktoś organizuje Wigilę czy coś na Azurze?? Bo z chęcią bym przybył z prowiantem...:)

Żegnam i mam nadzieje, że mój pierwszy post i temat nie pójdą do kosza.

Pozdrawiam

DOWN: Zgadzam się w pełni. Ale w sumie można troszeczkę "zaszaleć" i jednak to zrobić.

Fajna_Poziomka 21-12-2007 22:49

Od tych w Tibii znacznie wole tradycyjne swieta :)

Donpeyot 21-12-2007 22:52

nie lubie świąt - trzeba mieć przez cały czas dobry humor, terror że hej

Ancient900 21-12-2007 23:31

Nie obchodze "świąt" ani w tibii ani w realu. Zwykła komercha, dzieciaki myślą o najnowszym akszyn menie którego dostaną i kojarzą boże narodzenie z dziadkiem z reklamy coca coli aniżeli z tradycją chrześcijańską etc. Dorośli głupieją, szał zakupów, uszczęśliwianie się na siłę. Tylko po co?

Arcan 21-12-2007 23:40

Nie mogę zrozumieć panów up... Święta to naprawdę wspaniały czas radości i spotkań z rodziną, a dobry humor przychodzi sam. W tibii też można by coś takiego zorganizować, ale pewnie zawsze znajdą się ludzie tacy, którzy zepsują całą atmosferę, nooby zaczną kraść jedzenie itp.
Mimo wszystko warto spróbować. ;)

Vanhelsen 21-12-2007 23:40

Ja jutro zaopatruje się w bilety i uciekam do rodziny do Krakowa, tydzień bez Tibii (w którą zresztą nie gram od roku), no ba! tydzień bez kompa...
Umiecie tak?... :baby:

Donpeyot 21-12-2007 23:45

@up: no ba, też bym uciekł od rodziny do krakowa

Morkox 22-12-2007 00:01

Czemu nie lubicie świąt ? Święta są najpiękniejszym dniem w całym roku w tym dniu pogadzamy się z naszymi najgorszymi wrogami.Czyli mówiąc waszym językiem pogodzić się z noobami na święta którzy kradną itemy.I co że chcą action mena ja przyznam się lubie być dziecinny , mam w pokoju jeszcze pluszaki i samochody którymi się bawię bo kto chce być poważnym no powiedz przecież dzieciństwo przemija.Dla mnie religia i dziecinność jest ważna.Nauka też.Czas świąt Bożego Narodzenia przeżywamy z rodziną i krewnymi i wpuszczamy biednych do domu

To tyle z mojej strony;)
P.S serio bawię sie zabawkami i mam 13 lat:)

Osore 22-12-2007 00:11

Cytuj:

Czas świąt Bożego Narodzenia przeżywamy z rodziną i krewnymi i wpuszczamy biednych do domu
X.x Nie spędzamy i nie wpuszczamy. Nie mamy zastawy na zbłąkanego wędrowca. Nie mówimy w liczbie mnogiej i nie wypowiadamy się za innych. Po kropce stawiamy spacje.
Ya, baw się, ciesz się, miłej zabawy. Koniecznie pozdrów rodzinę.

Ancient900 22-12-2007 00:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morkox (Post 1799814)
Czemu nie lubicie świąt ? Święta są najpiękniejszym dniem w całym roku w tym dniu pogadzamy się z naszymi najgorszymi wrogami.

No właśnie, zamiast żyć w zgodzie przez cały rok to sobie święta wymyślili -.-
anyway lepiej ten raz w roku niż wcale :p

Argen 22-12-2007 01:00

@up

Święta Bożego narodzenia powstały w okresie, kiedy chrześcijanie byli prześladowani, a i wierzyli, że Jezus przyjdzie ponownie na świat jeszcze za ich życia. Czas adwentu i samo święto, powstały żeby w tych trudnych czasach ludzie oczyszczali swe serca, przyjmując Boga.

Co do tradycji, to do świąt nic nie mam(czas wolny, i co ważne, spędzony z rodzią jest bardzo miły), ale żeby ze świąt Bożego narodzenia się troche pośmiać, wystarczy przeanalizować nazwę.
Bo zazwyczaj, prezenty kupuje się solenizantowi, a nie wszystkim innym :)

Co do 'komerchy', teraz nawet matke sprzedadzą, byle zarobić, a skoro kupowanie sprawia ludziom przyjemność, to czemu nie(no co, można sobie kilka razy w roku pozwolić, nie?)

Emok 22-12-2007 01:30

Święta to przyjazny czas. Można pobyć z rodziną, której pół roku się nie widziało.

Ale i tak najlepszy jest sylwester.
Chyba wiecie dlaczego?;)

Vanhelsen 22-12-2007 02:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 1799932)
[...]
Ale i tak najlepszy jest sylwester.
Chyba wiecie dlaczego?;)

Bo nie można spać przez bandę głupków strzelających całą noc racami? o.O

Kiedyś święta miały klimat, ale od kiedy Coca~Cola rozpoczyna sezon świąteczny w 2 dni po święcie zmarłych, to klimat świąt jest w takiej samej kondycji jak klimat Tibii... :baby:

Donpeyot 22-12-2007 02:56

no sylwek ma swój urok - wszystko co ma do zaoferowania rynek i czarny rynek i amba kaszana :D taki rozpiernicz raz do roku jest ok

Rehost 22-12-2007 05:56

Cytuj:

i wpuszczamy biednych do domu
Oglądałem kiedyś w telewizji jak reporter upodobnił się do bezdomnego i chodził w wigilię po domach, z tego co pamiętam to nikt go nie wpuścił, ale dodatkowe miejsca dla niespodziewanego gościa były w każdym domu.

Avios 22-12-2007 08:58

Ja tam święta lubię ;] Mikołaj dał mi 3 piggy bank :)

Lord_Piterek 22-12-2007 09:34

Świąt w Tibii nie obchodze, ale nie zaszkodzi udekorować domek "na świątecznie"

http://images31.fotosik.pl/85/bafab45319a4e1e0m.jpg

bota używam do lighthacka, bo mam ciemny monitor i nawet jak ustawie w grafice 100%, to i tak jest ciemno.

Pan_Tymek 22-12-2007 10:01

Nie wiem o co niektórym z was chodzi, przecież święta to czas kiedy należy być szcześliwym.Sądze że nasza gildia na Harmonia cos użądzi :)

Donpeyot 22-12-2007 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan_Tymek (Post 1800072)
przecież święta to czas kiedy należy być szcześliwym.

i właśnie dlatego ich nie lubię

Bekaojad13 22-12-2007 10:12

Ja od sw Mikolaja w tibi dostalem Fur Booty ale sprzedalem poniewaz one nie zwalniaja a na dodatek mialem malo capa:baby:. Na swieta w tibi zrobilem sobie prezent i poszedlem na deserta z kumplami i za 10 k kupilem nowe EQ ktore wczoraj stracilem(wiekszosc). A tak pozatym. Domek w Tibi kupuje si za tibijska kase? Trzeba miec Pacca?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:54.