![]() |
Połączenie szeregowe z internetem. Pomocy? ;)
Witajcie.
Chciałbym połączyć szeregowo ze sobą dwa komputery, tak, aby obydwa miały dostęp do internetu. Jak miałoby to wyglądać? A no tak: LAPTOP ---(kabel taki jak do routera)--- drugi komputer >>>>>>(Połączenie z internetem poprzez neostradę TP modem speedthouch_ Laptop łączyłby się z siecią poprzez drugi komputer. Dałoby radę zrobić? Ktoś ma informację, jak to zrobić? Z góry dziękuje za pomoc :). |
To nie jest dobry pomysl:( bo jezeli tak zrobisz to obnizysz predkosc internetu,lepiej rownolegle polaczyc.
|
Ja tak kiedyś miałem. Sieć (internet m.in.) miałem poprzez włączenie komputera taty. Robione to było za pomocą kreatora połączenia jak dobrze pamiętam.
|
Cytuj:
|
No rownolegle to ci ida 2 rozne kabelki od 2 roznych kompow do 2 roznych gniazdek.
@down: No tak,dokladnie |
Cytuj:
|
Jeżeli dobrze kapuje masz 2 komputery, do stacjonarnego masz podłączone neo i chcesz mieć także neta w laptopie?
Potrzebujesz do tego karty sieciowej w stacjonarnym oraz laptopie i crossowanego kabla sieciowego. O konfiguaracji przeczytaj sobie tutaj http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707 |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:30. |