Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z zalogowanie do gry (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158707)

JUNIR 26-12-2007 03:18

Problem z zalogowanie do gry

Mam mały problem, kupiłem nowy komputerall zanstalowałem etc
mam polączenie z 2 kompa tzn neo 512 na 2 kompy ale to chyba mało istotne
wiec próbuje sie zalogować, wyskakuje character list wybierach chara, pisze connecting i na tym sie kończy nie wyskakuje nic dalej nawet okienko że time connecting bla bla bla

Wie ktoś może co z tym zrobić ? Inne gry działaja

Hmm właśnie sprawdziłem inne konto i sprawa wyglada tak:

Jestem zalogowany w grze ale u mnie na kompie jest dalej connecting (na tym kompie sie zalogowałem ana tamtym na inne konto i mam chara online w vip list :/

Kamliss 26-12-2007 03:20

Hmmm, powiedz czy wcześniej działało i sprawdź czy firewall nie blokuje.

JUNIR 26-12-2007 03:25

To new komp nie logowałem sie z niego wcześniej, a firewall nie blokuje mi jej

Jestem zalogowany w grze tylko u mnie pisze connecting

Mam windows xp z service pacc 2

Kamliss 26-12-2007 03:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR (Post 1807411)

o.O

A więc internet dzielisz przez router, napisz jaki to router i sprawdź w jego ustawieniach (jak potrafisz) czy coś nie blokuje portu 7171....Firewall wyłącz i zobacz czy działa.

/Edit : to może również być wina grafiki, kliknij Alt + F8 i zobacz co masz (DX/OGL) i ile FPS.

/Down : ale jeżeli dzielisz neta na 2 kompy to ten kabel podłączony jest do routera czyż nie? No ew. może być podpięty pod ethernet'a 2 kompa...przeinstaluj tibię o ile jeszcze tego nie robiłeś, jaką masz kartę graficzną?

JUNIR 26-12-2007 03:28

Nie przez router tylko przez kabel

wyłączyłem fire walla i nadal to samo

Kamliss 26-12-2007 03:56

A więc tak - myślę że problem leży po stronie neta/oprogramowania w komputerze. Sprawdź też czy firewall w SP2 nie blokuje Ci Tibii (w panelu sterowania masz). Jak możesz to przeinstaluj stery od karty graficznej, spróbuj skonfigurować neta jeszcze raz, zobacz jaki masz ping.

/Edit : najlepiej jakbyś napisał co masz tam zainstalowane (programy), daj ssa menadżera urządzeń.

/Down : Uhm, wychodzi na to że jesteś online a u Ciebie jest nadal connecting... czyli zapewne wina leży po stronie łącza/karty graficznej... Sprawdź jeszcze jak możesz czy chodzą Ci filmiki z tibicams. Trzeba sprawdzić wszystkie możliwe opcje :P

JUNIR 26-12-2007 04:04

Ale ty nie zrozumiałeś ;p jestem online loguje mnie do gry ale u siebie mam connect jakby mnie nie bylo (sprawdzilem na 2 kompie)

Próbowałem sie lognąć na wyłączonym firewallu to samo :/

i to nie źle wgrane sterowniki bo mam zaintalowane gothica 3 i morrowind oblivion i smigają mi bez problemu

Edit
filmiki mi chodza

Kamliss 26-12-2007 04:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR (Post 1807423)
filmiki mi chodza

Jeżeli filmy Ci chodzą to musi być to wina łącza, sprawdzałeś na pewno firewalla wbudowanego w SP2? Sprobuj skonfigurować swoje połączenie z netem i powiedz dokładnie jak i do czego idzie ten kabel od neta.

/Down : tak chodziło mi o tego firewalla, spróbuj podłączyć modem pod tego nowego kompa i zobacz czy da radę wejść na tibie. Jakie programy masz zainstalowane (typu antyvir, firewall itp.)?

/Edit : jak dłużej poczekasz, to się zalogujesz.

JUNIR 26-12-2007 04:24

firewall wbudowany w sp2 ? czyli gdzie mam wejść ? wszedłem w zapore systemu windows i tam wyłaczałem fire walla

kabel idzie mi z kompa do kompa ;s

..::QRAS::.. 26-12-2007 11:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR (Post 1807411)
To new komp nie logowałem sie z niego wcześniej, a firewall nie blokuje mi jej

Jestem zalogowany w grze tylko u mnie pisze connecting

btw. to napewno wina neta

JUNIR 26-12-2007 11:19

hehe przyzwyczajenie z tibi ;P

Napewno czyli co mam zrobic ? jak piszesz to pisz konstruktywnie

JUNIR 26-12-2007 12:45

refresh ;p może ktoś jednak miał podobny problem i wie ocb xdd

hmm właśnie sprawdziem coś innego

Na tamtym kompie nie moge też wbic na tibia.com

Kamliss 26-12-2007 16:35

Wpisz sobie w szukajke "connect" i znajdzie Ci podobny temat, z tego co w nim wyczytałem czasami tak się robi i trzeba dłużej poczekać.

JUNIR 26-12-2007 19:23

Dłużej ? czekałem z 20min i dalej mam connect ale postac jest w grze od razu po wybraniu postacji w character list

Wyjaśnie to tak

Jestem zalogowany na Rege of Harmonia i w vip list mam swojego kine Mieciu Podnieciu of Harmonia kiedy na tym kompie jest connect na rege mam już miecia online w vip list etc i choćbym nie wiem ile czekał ciągle bedzie connect :/

I wogóle mi tibia.com tam nie wchodzi cały czas sie "ładuje" :/

Może to ma coś wspólnego z sp 2 ?

Davido16 26-12-2007 21:33

Może spróbuj się połączyć przez proxy?

Kumplowi pomogło, ale to o MU chodziło..

..::QRAS::.. 26-12-2007 21:46

lepiej na tym wyjdziesz jak nie bedziesz gral

JUNIR 26-12-2007 21:58

Cytuj:

Może spróbuj się połączyć przez proxy?
czyli jak ;p

Cytuj:

lepiej na tym wyjdziesz jak nie bedziesz gral
sry ale pomyliłeś temat, tu pytam jak sie zalogować a nie czy lepiej wyjde jak uda mi sie zalogować czy jak nie bede grać

Wytłumaczy mi ktoś jak sie łączyć przez proxy ? :D

JUNIR 28-12-2007 09:57

refresh ;p

JUNIR 03-01-2008 18:01

refresh :<<<<

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:20.