Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Przygotowanie do "kazoo" huntu 13lvl. palladynem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158855)

Morkox 27-12-2007 00:43

Przygotowanie do "kazoo" huntu 13lvl. palladynem

Witam.

Chce zrobić tzw. kazoo hunt czyli hunt na wszystkich kopalniach na poziomach -1,-2,-3 , Kilka krotny hunt becholdera obok wejścia do kazz , no i najlepsze stoczyć walkę z Dragonem:evul:

Na ten hunt wydam całe swoje oszczędności i tak z huntu się zwróci napewno.Moja propozycja zabrania rzeczy to:

Bag mana potionów
Bag health potionów
400 arrows(200 zrobione,200 kupione)
10 Spearów
Bronze amulet(na becholdera wypadł jak trolle hunciłem:))

Mój aktualny skill dystansu to 43

Teraz pytanie co jeszcze trzeba wziąść bo z kasą ok i tak mi się zwróci i czy ten dyst starczy ?

Moje eq:

Legion helmet,Scale armor,Studded legs,Buty zwykłe
Oczywiście ten hunt nagram i zamieszczę na tibia.pl;)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc :)

Avallach 27-12-2007 00:47

No tak, pewno bedzie bardzo ciekawy film ^^

wez wiecej manasow i kilka spirow ^^
wszystko

Flamon 27-12-2007 00:58

Chłopcze błagam cię ^^ Ty myślisz że 14 Paladyn da rade zabić beholdera? A z tym dragiem to sie uśmiałem :D Nawet nie próbuj nagrywać filmiku ponieważ po kilku minutach się skończy a ty będziesz z płaczem leciał do mamy.

Po pierwsze... Znacznie bardziej te twoje "oszczędności wydaj na coś lepszego, a na razie poexp na fibuli czy zwykłych dwarfach.
Aby wybrać sie na taki hunt potrzeba chociaż 20 lvla (vitka), skille 60 dista (żeby ubić draga) i trochę doświadczenia,czego tobie chyba brak. Więc radzę ci poczekać i pomalutku, powolutku wyćwiczyć swoją postac i nie ośmieszyć się na forum &.&

Pozdro,
Flamon

Alanus Lutinum 27-12-2007 11:56

Widać, że jesteś newbie (nie mylić z noobem), to dobrze że się pytasz. Beholdera zabijesz. Na dragona nie idź ma ciebie na combo. Z trolli nie leci i nigdy nie leciał bronze amulet z nich leci [ITEM]Silver amulet[/ITEM]. [ITEM]Bronze amulet[/ITEM] leci z minotaura.

Lechista 27-12-2007 14:13

@Up
combo?? To nie te czasy. Dzisiaj tibia jest tak zwalona, że nawet nie ma czegoś takiego jak combo -,-
Myślę, że jakbyś wbił 50dysta i wziął 10 royal spearów(na draga) i więcej life fluidów to dasz spokojnie sobie rade, tylko musisz stać daleko od draga i nie dać się walnąć z fali :D
Poczytaj sobie trochę:
http://tibia.pl/monster/Dragon
@Edit
aaaaaaaaaaa tylko nie nagrywaj!!! Nikogo nie obchodzi twój dragon hunt !!!!!! Wszyscy się wyśmieją ^^
ps. Kup sobie p-seta

Voon 27-12-2007 15:25

Chciałeś żyć w klimacie RPG ale źle dobrałeś grę.
-Palladynem nie polecam grać, polecałbym paladyna.
-400 arrowsów to 'ciut' za mało.
-Na guardach po bagu potionów nie zostanie śladu.
-Beho może przeżyjesz ale niepolecalne.
-Drag odpada.
-W tibii polecalne są speary (na full)
-Skilki są fatalne, może nie lubisz skilować oraz na ten lvl może są odpowiednie ale na te potworki napewno nie.
-Oszczędności zachowaj w banku i idź expić na coś mniej niebezpiecznego.
-Za oszczędności możesz wymienić eq.
-Z takiego hunto zwróci Ci sie tylko postać do świątyni (za free :x)
-Filmu nie zamieszczaj, niewarto.

pozdrowienia
/Atom

Morkox 27-12-2007 16:25

A jednak becholdera ubiłem:

http://i275.photobucket.com/albums/j.../becholder.jpg

I wyleciał z niego Morning Star ;]

Ancient900 27-12-2007 16:47

Idź na draga i licz sekundy po ilu sie złamiesz ;p

Morkox 27-12-2007 18:29

up@

Uniłem 2 guardy rzy tym skarbcu i zdobyłem stell helmet:cup: i mam teraz nowy hełm za darmo:)

Narazie robie rundki bewcholder>guard>becholder>guard itd.
Int tak tego smoka w kazz chce pokonać a może smok w AT ;)

Flemessssss 28-12-2007 13:15

Zwycierzyles kolego:cup::cup:

raf420 28-12-2007 18:10

Liczy się wkońcu zabawa. ;)

Radziłbym bp life fluidów, bo na dragu to ostro jest. xd

Morkox 28-12-2007 19:45

up@

Ja w tibi widze wyłącznie zabawę ;D

A oto mój loot z 20 minut na soldach i guardach

- 2 iron ores
- 12 piercing bolts
- bolty(akurat miałęm farta bo brałem kusze i bolty leżały poprostu sorkowie też byli)
- 3 Dwarveny
- 5 Chain armorów ale nie brałem bo parela niemiałem xd
- 14 level ;D i 44 dyst ;D

shoq 28-12-2007 19:52

Cieszę się, że są jeszcze tacy ludzie :) To pokazuje że jeszcze są jakieś szczątki RPG w Tibii.
w kopalniach wyrobisz ale na guardach długo nie posiedzisz.
beho przejdzie.
drag, może się udać przy odrobinie szczęścia i zdecydowanym palcu na hotkeyu ... oczywiście bag mp/hp nie wystarczy.

Vick Sind 28-12-2007 20:11

Otóż mój kolego, uważam, że jesteś jebnięty i nie umiesz czytać. Gdzie kurwa w nazwie KAZORDOON jest część "kazoo". Jak cie mama nauczyła tak pisać to cie kurwa źle nauczyła ! Twoje luty są jakże zajebiste, aż chce mi się grać zachciewa(wiesz chce ci dorównać). Za filmik z twojego hunta na pewno dostaniesz Oskara(tak pisanego przez K) i złotego globa chociaż jak twoi koledzy zaczną dawać takie filmy to kufa nie masz kufa szans kufa.
Generalnie widze kufa ze ssiesh po cauosci no i kufa generalnie lubisz to suko kufa. A jak nie umiesh angielskiego i nie wiesz o co chodzi w Tipii, to wylacz to sharlatańskom gre i ić połucz sie kopać buraki i kisić kapuche moze ci sie w irlandii przyda XD
Cya
Pozdrawiam
Ukash.
P.S
Lubisz być ostro wyjebany w czoko?

--------------------------------------
Jak widać mój post ma charakter ostro ironiczny i ma na celu tępienie nóbstwa i pojebstwa.

Morkox 28-12-2007 21:38

up@

PL? jakoś nikt tak na mnie nie zareagował więc najlepiej nic nie mów.I co z tego że się pomyliłem co ! Więc się najlepiej nie wypowiadaj i siedź cicho a nie wyskakuj z takim tekstem nie dość że błędy ortograficzne to jeszcze wulgarny jak nic.Poprostu zal.pl

I ODRÓŻNIAJ NOOBA OD NEWBIE ^^

Coś offtop zaczyna sie robić,muszę założyć temat który będzie o moim pallu i tam będzie o nim wszystko i na pewno nie będzie takich jak ty^^

Arcan 28-12-2007 22:35

Doskonała postawa, cieszę się, że potrafisz grać w tibię dla zabawy. W tych czasach to rzadkość.

@do pana 2up

Usiądź, uspokuj się, zaparz sobie ziółka i odpocznij...

Christoph 28-12-2007 22:52

Moje szczere gratulacje, widze, że grasz podobnie do mnie, jakiś tam exp raz na jakis czas, ale w gruncie rzeczy, za zarobione pieniadze warto isc zrobic cos nieoplacalnego, ale dajacego ciut wiecej frajdy niz glupie expienie/skillowanie ;)
moje osobiste rekordy to dragon na 13lvlu staaaarym palkiem z boltów i 50 dista, chyba sie Heektor zwał albo Hekktor, nie wiem, nie mam już tego konta, i dragon zabity face to face palkiem ze spearow, jak sie jeszcze nie łamały i nie wracały do ręki na 22 lvlu :P
z wiekszych, to 2 dragi na klate 23 palkiem podczas gdy kilka kratek w dol moi kumple bili DL'a ktory grodził mi droge ucieczki (tak, komnata DL'a a AT ;)) i blokniecie GS'a knightem na 15 lvlu :P nalezy podkreslic, ze wszystkie te rekordy byly PRZED aimbotem, czyli musialem celowac UHami w siebie ;)
dobra, dość tego chwalenia się, komus zaspamowalem temat moimi nudnymi osiagnieciami :P przepraszam

@koles od wytępiania nóbstwa i pojebstwa, zacznij od wytępienia siebie ;)

Dark Horseman 28-12-2007 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 1813080)
Doskonała postawa, cieszę się, że potrafisz grać w tibię dla zabawy. W tych czasach to rzadkość.

No, dobrze, że są tacy ludzie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 1813080)

Pisze się 'uspokój' i nie zaparz ziółka tylko zapal ziółko ;P

Tomaszewski 28-12-2007 22:57

żenada.pl

@Vick Sind
Do ciasnej p****...
Chłopak ma ambicje , chce pokazać ludziom jaki to Drag nie jest straszny, nawet na ten lvl. Lubi może adrenalinę , lubi się dobrze bawić.

Nie czepiaj sie jego ortografii , Kazo czy Kazoo a nawet Kazzo , jaka to różnica? Tylko piśmiennicza , znaczeniowo taka sama... Ale nie ! Wg. ciebie jak ktoś powie "Buy MPA" to jest mega hiper ekstra SSJ n00b.
O właśnie cyt.
Cytuj:

Twoje luty są jakże zajebiste, aż chce mi się grać zachciewa
I teraz prosze o wyjaśnienie mi co to jest lut? Ba , są też inne smaczki: nób , cauości ,ić...

Po prostu temu Panu należy się jakiś punkcik karny za przekleństwa, trochę lekcji j. polskiego i 10x Zdrowaś Mario za pokutę. Bóg zapłać bo zalegasz.

Xetasi 29-12-2007 00:41

Nagraj film ofc z draga jak Ci sie uda to chetnie obejrze ;> JAk nie to tez chetmnie zobacze xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39.